субота, 13. октобар 2012.

Kuvarice, zlato moje!

 To je jedan od mnogo šaljivih natpisa koji se mogu naći na svemu onom što se prodaje kao suvenir, a ja, kao što znate, volim suvenire. Omiljene su mi snežne kugle, naravno, ali dolaze u obzir i varjače, kecelje, porcelanske figurice...

Ovo sam uradila pre nekoliko dana, ali kako nisam stigla da slikam dok je bilo sunca, nego tek danas, razumećete da slike nisu najbolje i da se ne vide detalji na njima, tipa, štras, cirkoni itd.


Svi predmeti su od drveta, a ove kašike za začine nisam čak ni lakirala, da bi mogle da se koriste.

Nije da nisam pričljiva, samo sam malo oblačna, kao i vreme, a ako se tome doda majstor u kući, razmontirana kuhinja, kombinacija je i više nego "dobra".


Za sad ove dve sličice, a kad sve ovo prođe, eto mene opet sa novim suvenirima i stvarčicama koje sam uradila ovih dana, a ima ih prilično i svaka je posebna na svoj način.

Šaljem vam iskričavi pozdrav u inat ovim oblacima i kiši.



39 коментара:

  1. aaaa, bravo, Nataša! Bome si dosta toga napravila, svaka čast!

    ОдговориИзбриши
  2. Jesam, radila sam dugo, ali lepo mi je išlo. Plus je što sam se dokopala prostora u tatinoj radionici, pa je bilo dosta prostora, sve je moglo lepo da se osuši, da se boji bez bojazni da će boja ili lak pasti negde gde ne treba, ništa nisam morala da sklanjam... Znaš već kako ide kad radiš u kući, za kuhinjskim stolom, a kako ide kad radiš u posebnom prostoru namenjenom tome.

    ОдговориИзбриши
  3. E,stvarno si se naradila!Daskice su pravi slatkisi,ovako majusne.A tek druga slika i kasike za zacine,greh je koristiti ih!Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da će se i kupcima svideti, da će poželeti da ih imaju kao ukras ili uspomenu, tj. suvenir,jer je i cena svega 100 dinara.

      Избриши
  4. prekrasni radovi ostavili su me bez daha jako si vrijedna :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, radila sam nekoliko dana bez prestanka, a ostatak radova ću tek pokazati. Daščice lepše izgledaju uživo, pa ću ih ponovo slikati kad bude sunca, da ih vidite u punom sjaju.

      Избриши
  5. Takođe volim suvenire, i gde god da odem kupim neki. Baš si lepo uredila daskice :)

    ОдговориИзбриши
  6. Ja bih rado posedovala jednu ovakvu oklagiju, baš je zgodna za lupanje muževa :))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ah, za muževe imam nešto bolje, zovem ga budilnik, a mogu da ti pošaljem poštom, ako je muž u pitanju, jer što pre počneš da ga "budiš", to bolje. Taj budilnik ima oblik oklagije, a na njemu piše BON JOUR MON AMOUR. Gde ćeš lepše buđenje?

      Избриши
  7. Kako je sve preslatko,jako si dobro uredila ove stvarčice,obožavam ovakve suvenire.Zbilja si vrednica prava,znam da nije bilo lako u takvoj oblačnoj situaciji ovo sve izvesti,ali zato si ti uspjela u potpunosti,
    veliki pozdrav i lijep vikend ti želim!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Nely, trudila sam se, kao i uvek. Volim kad je rad uredan i pedantan, kad se boja ne preliva, kad je sve na svom mestu. Suvenire sam radila po svom ukusu i onako kako ih ja vidim. Za mene je suvenir nešto malo, simpatično i ne mnogo skupo. Ne volim suvenire sa "obeležjem". Da ne budem pogrešno shvaćena, neke stvari su suviše ozbiljne i ne treba ih stavljati svuda, kao recimo krst, ikone i slične stvari.

      Избриши
  8. Aha!
    Ja se mogu pohvaliti da sam ove divote i uživo videla, i časna reč, fenomenalno izgleda, naravno mnogo, mnogo bolje nego na fotografijama.
    Bravo, Iskrice, vrednice :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tačno tako, mnogo bolje izgleda uživo, ali mi je prosto glupo da to ponavljam stalno, zvuči kao izgovor, a ovako, kad neko drugi to kaže, već je bolje. Hvala.

      Избриши
  9. Stvarno si se potrudila da se nađe za svačiji ukus ponešto. Moram pohvaliti tvoj izbor salveta, ja nikako da nađem ovako lijepe...Uživaj usprkos vremenu i razmontiranoj kuhinji...mene to isto čeka uskoro...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uživam, uživam, ne vredi nervirati se. Ništa lepše nego kad ti je kuhinja razmontirana, sto zauzet...

      Da ti kažem da nisu sve salvete, ima i sličica, koje sam kupila na odmoru, ali i sa njima se lepo radi, bez obzira što su deblje od salvete.

      Drago mi je da ti se sviđa.

      Избриши
  10. Stvarno si bila jako vrijedna! Svaka čast, super je :)

    ОдговориИзбриши
  11. They are soooo lovely and beautiful!
    Have a nice sunday.

    ОдговориИзбриши
  12. Sve pohvale.Izgleda čarobno i nostalgično.Motivi su savršeni!

    ОдговориИзбриши
  13. Prekrasne stvari, mogla bi ti i suvenirnicu da otvoris. Malo pitanje: mogu li slike biti malo vece, da bolje vidimo motive :) Srdacan pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Goco, klikom na sliku, uvećava se, a postaviću ponovo istu ovu sliku, ali kad bude bilo sunca, pa će lepše izgledati.

      Избриши
  14. Preslatko draga. Imaćeš divne ukrase za svoju novu kuhinju. Svaka čast!

    ОдговориИзбриши
  15. Juuuhu, koliko divnog posla !!!Vjerujem da si uživala, sve je veselo i zanimljivo:)))Sebi ostavi koji komad, a ostalo sretno prodaj pa nek krasi i druge kuhinje!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno, prvo meni, a nadam se da će se prodati svi i da će ih još naručiti. Hvala ti na lepim željama.

      Избриши
  16. Lepo ti je ovo,blago tebi na ovoliko optimizma i pozitivne energije:)))

    ОдговориИзбриши
  17. draga iskrice, za ovoliku životnu energiju i za krsane postove koje jedva dočekam pročitati, šaljem ti jednu nagradu. svrati do mene http://carpe-diem-anamb.blogspot.com/2012/10/blog-award.html

    ОдговориИзбриши
  18. Wow beautiful and creative work!!!!
    Sorry dear friend but I'm not very good using facebook, I hope to learn ...
    Have a good week!!! and my G+ for you...

    Besos, desde España, Marcela♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thanks. FB? Wll, mee too, but I try to learn to using. I love my blog, that is some specially. I can write comments, read posts, look pictures, everything...

      Избриши
  19. Uprkos vremenu, suveniri su ti sjajni i vedri. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, trudim se da budem vedra. Nekad dozvolim lošem vremenu da me savlada, ali ne zadugo. I tvoje česttitke su jak lepe. Rado preporučujem tvoj blog svima koji žele da prave čestitke.

      Избриши
  20. Kakvi medenjaci i sltkisi! Bas si bila vredna, svaka cast. Sto volim kad je neko vreeedan! Super je sve ispalo, svidja mi se mnogo!

    ОдговориИзбриши
  21. Hvala, nego šta nego sam vredna, a tek sad da me vidiš, u ovom momentu! Rekao bi čovek da nema vrednije žene od mene!

    ОдговориИзбриши