петак, 25. јануар 2013.

Blog nagrade

Danas je pao sneg. Na kraju radne nedelje, deluje, baš, idilično. Mislila sam da je zima zaboravila na nas, ali sam se prevarila. Pogled bebe sa slike, koja je moja blog nagrada koju sam dobila od Vesne i Klaudije, takođe, ulepšava dan. Obožavam bebe! 

Danas sam položila anatomiju, i time završila prvu godinu. O profesoru, na koga se većina žali, mogu da kažem sve najlepše. To bih rekla i da nisam položila, verujte, jer mislim da je predavač kakav se retko sreće.  Ispit kao ispit, ja kao ja, večito svesna svog neznanja i večito se setim nekog vica ili smešne situacije usred polaganja.
Jutro mi je počelo sa Lenom, ćerkom moje drugarice, koja ima 6 meseci i počela je da pravi grimase, pa me podseća na ovu bebu sa slike. Hvala vam drage moje, nagrada je preeeelepa!


Druga blog nagrada je od Kaje. Postoje i uslovi, ali se nećete ljutiti ako ja malo promenim redosled, istumbam, pretumbam i slično. Suština će biti netaknuta, časna reč!
Najpre da odgovorim na pitanja. Dakle, NAJSREĆNIJI MOMENAT ima ih više, počevši od ono kad se moja sestra rodila, preko prve petice itd. Zavisi od perioda u životu, jer su nam ambicije, ciljevi i želje različiti. OMILJENO GODIŠNJE DOBA mi je leto. Volim sunce, haljine, sandale, more... MESO ILI VEGETARIJANSKA HRANA nekome je kao biti ili ne biti, ali meni je povrće draže, a od mesa riba i morski plodovi, koje ništa ne može da zameni. PLAVA je moja omiljena boja i to svi znaju, a alternativa joj je plava. Posle plave, opet plava i tako...  Istraživanja pokazuju da je plava omiljena boje većine ljudi. Ove godine sam rešila da naučim ESPERANTO, a to je ujedno, i jedna od mojih šašavih ideja, za koje ne važi ona izreka SINE, I TO ĆE PROĆI, jer me moje zamisli teško prolaze. DŽEK NIKOLSON, SANDRA BULOK su samo neki od glumaca koje volim i za koje mislim da su, zaista, dobri. Što se tiče javnih ličnosti, DRAGANA DEL MONAKO je, definitino, osoba koja inspiriše, počevši od njenog držanja, stava, pokreta, pogleda, svega... Volim da putujem i volim tople krajeve, sokove ne pijem, za KAFU uvek sam raspoložena! Kao dete, bila sam POSLUŠNA, jer nisam imala izbora, ali sam znala da će doći dan kada ću im sve vratiti! I to što su mi obećali sestru sa kojom ću da se igram, a ispostavilo se da ne zna ni da priča, ni da hoda, već samo da plače, kao i za to da injekcija ne boli i za sve ostalo...

Sad treba reći 11 stvari o sebi i postaviti 11 pitanja i nagradu proslediti na 11 blogova. Ja sam rešila da to izgleda ovako. Postaviću 11 pitanja, na njih dati odgovore, i to će, ujedno biti 11 stvari o meni. OK?

1. ČEGA SE PLAŠITE?  Ja se plašim rata.
2.ŠTA SU VAŠI RODITELJI ŽELELI DA BUDETE KAD PORASTETE?  Moji su hteli da ja budem učiteljica. Ja to nikad nisam volela, niti sada volim.
3.OMILJENA PESMA?  Meni je to "EMINA". Mislim da je lepa zbog svoje jednostavnosti, a ima dosta pesama koje volim.
4.NEOSTVARENA ŽELJA? Radno mesto pravnika i još dece.
5.ŠTA VOLITE OD KUĆNIH POSLOVA?  Ja volim da perem sudove.
6.ŠTA JE TO ŠTO VAS IZDVAJA OD OKRUŽENJA? Energičnost, drugačiji pogled na stvari...
7.VOLITE LI CRTANE FILMOVE? O B O Ž A V A M !
8.KAKO ODREAGUJETE KAD STE LJUTI, POVREĐENI? Ja sam, kao navijena! 
9.DA LI SE ŠALITE NA SVOJ RAČUN?  Naravno, i to vrlo, vrlo često, bar za to ima materijala!
10.KOJA OSOBA JE NAJVIŠE UTICALA NA VAS, U POZITIVNOM SMISLU?  Moja nastavnica srpskog, DUŠANKA ĐORĐEVIĆ, kao i moja ćerka.
11. A U NEGATIVNOM?  Moja učiteljica i učitelj, kome nisam zaboravila batine koje sam dobila samo zato što nisam ponela kišobran kući, već ga zaboravila u školi. Bračni par TOMAŠEVIĆ.

Da li je ružno što sam ovo rekla za svoje učitelje? Nije baš lepo, ako pođemo od moje moralne obaveze, ali ako mi kažete da nije u redu, izviniću se. Poštujem ja njih, naravno, ali... Ali...

Nagradu prosleđujem: FIKRETI, RADI SANJANKI, VESNI, IVANI, ALEKSANDRI, TIBOMIRI, MILICI, BOJANI, JASNI, SANJI I JAGODI.

                                                              
    

29 коментара:

  1. Cestitke za polozen ispit i godinu. Super to ide kod tebe :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na čestitkama. Za sad je dobro, a videćemo kasnije. Važno mi je da savladam praktične stvari, koje tek dolaze.

      Избриши
  2. Prva godina je već gotova, odlično! Ideš li odmah na 2. ? Hvala za nagrade, ovu prvu još nemam:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, u utorak počinju vežbe iz druge. To je prednost vanrednog školovanja, što sam diktiraš tempo, a nedostatak je, opet isto to, jer neke stvari ostanu neodražene, onako , temeljno. Ali uvek možemo potražiti profesore i konsultovati se, tražiti savet, objašnjenje, pomoć. Sve što nam treba.

      Избриши
  3. Svaka čast koleginice!! Ti si baš rešila sa srušiš sve prepreke i pronađeš put kojim se ide širom otvorenih očiju i sa osmehom na licu. Želim ti puno ispeha!!
    I hvala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu. Borim se onako kako umem. Postoje i drugi, lakši, načini, ali ja nikad nisam umela da idem tim putem. Da li je to dobro ili ne, ne znam, ali siurna sam da svako ima svojih pet minuta u životu.

      Избриши
  4. čestitam na ispitu! ja sam već bila tagirana za ovu nagradu, ali hvala što si me se sjetila:) zanimljivo je čitati ova pitanja i odgovore. Mislim da nisi u krivu što zamjeraš učiteljima batine, to je ipak previše. Danas se djeci sve pušta, a u naše vrijeme (kako staro to zvuči; mada je prije desetak godina) učitelji i nastavnici su bili i prestrogi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Još jednom, dobro došla na moj blog. Drago mi je da si tu.

      To je bilo pre 30 godina, a možda bih trebala da zamerim svojim roditeljima što tad nisu intervenisali. Ne znam. Uglavnom, ni sad mi nije prijatno kad se toa setim. Slažem se da se danas deci dopušta previše, ali opet je to stvar vaspitanja. Ja sa učiteljicom svoje ćerke imam dobru komunikaciju i kad je kriva, neka je kazni, ali batine-ni slučajno!

      Избриши
  5. Čestitam na položenom ispitu i dobijenoj nagradi!
    Jako je zanimljivo saznati sve ove stvari o tebi. Mislim da nam ove nagrade pomažu da se bolje upoznamo, što je sjajno! A, takođe, i da otkrijemo još neke nove lepe blogove.
    A što se tiče uvreda, dešavalo mi se da ih ponekad zlopamtim, ali sam shvatila ta to samo meni, i nikom drugom, nanosi štetu. Tako da, oprosti, ako možeš, i zaboravi...bićeš mnogo bezbrižnija.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na čestitkama. Nisam zlopamtilo, samo, po nekad se dese neke stvari koje ti odrede put. Iako su sitne i nebitne, ali ostanu, prilepe se za tebe. Pitanje je zrelosti i shvatanja šta je uvredljivo a šta ne, ali kad si dete, ne možeš baš uvek da rezonuješ na pravi način. Ne možeš uvek ni kad odrasteš.

      Избриши
  6. Draga Nataša,čestitam od srca na položenoj godini i verujem da će i ostatak kod tebe ići k`o od šale.
    Po tvojim "odgovorima" vidi se da si osoba koja zna šta hoće ali,kao i svi ljudi, na svom putu se srećeš i sa preprekama...Nadam se da će ti se ostvariti još neostvarene želje a do tada uživaj u svakodnevnim malim radostima.
    I ja sam ti dodelila nagradu koju,vidim,već imaš.Ipak,neka je..nek se nađe;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti na ovim rečima. Prepreke su deo života, neke nas jačaju, neke obore, ali put uvek postoji.

      Što se nagrade tiče, bez obzira što je imam, preuzeću je i objaviti u narednom postu.

      Избриши
  7. Prvo ti čestitam na položenom ispitu, uvek je važno obrazovanje bez obzir na vreme i okolnosti. Jako su vredni ljudi koji rade na sebi, a i svakako čestitke za nagradice zaslužila si. Hvala za nagradu i svakako ću je pruzeti. Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Rado, na čestitkama. I ja mislim isto po pitanju obrazovanja. Ovo što sada radim, je sticaj okolnosti, a ne moja potreba ili interesovanje. Volim da učim, da čitam, da radim na sebi, a diplome mi nisu prioritet. Ipak, postoje situacije kojima čovek treba da se prilagodi i da koriguje svoje mišljenje.

      Избриши
  8. Divno si sve obuhvatila,sve čestitke na položenom ispitu,to je velika stvar,divna si karakterno to je dovoljan preduvjet za uspjeh:)

    ОдговориИзбриши
  9. Čestitam ti na položenoj prvoj godini, svaka čast,majstore..I meni je moja učiteljica ostala u lijepom sjećanju i vjerojatno sam ovo što jesam zahvaljujući njoj...Ostala mi je u jako lijepom sjećanju..Nikada nisam dobila batina od učitelja tako da mi je ne pojmljiv osjećaj kako se dijete tada osjeća ,a još manje kako je kada pamtiš taj ružan događaj svo to vrijeme..Žao mi je...Čestitam na nagradama i iskrenosti:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. Hvala i na čestitkama i na razumevanju a i na podršci.

      Posle toliko godina, trebalo bi da to bude nebitno, ali to je toliko grozan osećaj da ne mogu da zaboravim. Ovako, kad pričam o tome, ne znam kako zvuči, ali to je jedan od razloga što imam odbojnost prema poslu u prosveti. Zapravo, trebalo bi da to bude najlepši posao, ali ja ga zato ne volim, jer sam se večito tresla od njihovih pogleda, strepela od njihove reakcije, reči. A moj otac, čovek koji ima 60 godina, se takođe," trese" ispred svoje učiteljice, ali iz najdubljeg poštovanja. Sa toliko ljubavi priča o njoj da mi, ponekad, izgleda kao dete.

      Избриши
  10. Još jednom, moje iskrene čestitke i divljenje za položen ispit i zbrisanu godinu.
    Mnogo se radujem zbog tebe.
    Drago mi što sam po nešto o tebi pročitala što nisam znala i što te sve bolje poznajem.
    Divno je imati te za prijatelja!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. Šta drugo da ti kažem? Ove reči vrede više neo svi ispiti i sve diplome.

      Избриши
  11. pa kako se ovo dogodilo, da ja nisam vidjela tvoj novi post do sad? hm...
    čestitam ti na ispitu, ali i na nagradicama. moram ti priznati da su mi ove sa zadanim pitanjima najinteresantnije.
    apropo učitelja, jednom strogom iz matematike mogu zahvaliti što imam veće znanje od moje djece, nažalost, jednom, isto tako vrlo strogom iz jezika, što ni dan-danas nemam problema sa pravopisom, a jednoj entuzijastici iz engleskog što mi ni taj jezik nije problem. dobila sam i ja za uho, i ravnalom po dlanovima, ali nisam istraumatizirana, normalno sam odrasla,a na pijaci me babe ne mogu prevariti za iznos haha :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na čestitkama. Ne znam šta se desilo, ali važno je da si a ipak videla.

      I ja volim ovakva pitanja. I da čitam i da odgovaram na njih.

      U srednjoj školi sam imala jako, jako stroge profesore. Zahtevne u svakom smislu (mislim na onu srednju školu u koju sam prvo išla, ne na ovu sad), i kojima sam do neba zahvalna. I onda i sad.
      Više sam znanja ponela iz srednje škole nego što sam ga stekla na fakultetu. I dan danas se sećam svake lekcije, koja nije bila vezana samo za školsko radivo. Pamtim i nagrade i kazne iz tog perioda.

      Možda je to zbog toga što odrastamo, sazrevamo, na stvari gledamo drugačije, mada, ni sad, ne bih volela da neko udari moje dete. Kazna-da, i bila je kažnjavana, ali nikad nisam ni reč rekla. Jedino sam pitala šta je uradila.

      Избриши
  12. Čestitam na nagradi, htjela sam ti je i ja dodijeliti, a vidim da si već dobila!

    ОдговориИзбриши
  13. Hvala na nagradi :) I sve čestitke :)

    ОдговориИзбриши