уторак, 18. децембар 2012.

U prazničnom raspoloženju

 Praznici nam stižu, počinje odbrojavanje. I mene je uhvatilo to raspoloženje, ali ovih dana nisam imala vremena da mu se u potpunosti prepustim, jer sam spremala ispite. I položila!
A onda sam ceo dan spavala, kao u stara, dobra vremena.

Danas sam pravila neke stvarčice, što po sopstvenoj ideji, što po vašim idejama. Svaki put kad vidim šta neko od vas uradi, napravi, smisli, ja se oduševim i uvek kažem: "E, baš, ću da probam i ja". Kako kažem, tako i ostane, ali ovog puta sam rešila da zaista probam da napravim neke stvari koje sam videla na vašim blogovima.

Ove zvončiće sam pravila od plastičnih flaša, postupak je jasan i jednostavan, a krajnji rezultat mnogo dobar i zakačen na kapiju. Nisu ostali neprimećeni.


Ima li neko ko ne zna koliko ja volim ovu vrstu kreativnosti, koju zovem reciklaža?


 A onda sam krenula, pa sam našla čaše od jogurta. Odakle mi toliko čaša, ne znam, jer ja jogurt konzumiram u nenormalnim količinama i uvek se kupuje u najvećem pakovanju. A onda je došao odgovor na moje pitanje u vidu poslovice KAKVA MAJKA, TAKVA ĆERKA. Ljubi je majka, sve je isplanirala!

Onda smo pravile zvončiće za girlandu na terasi od tih čaša. Na slikama se ne vidi, ali baš dobro izledaju, kao pravi, a između njih su ukrasi pravljeni od obojenih puževih kućica, koje smo skupljale tokom godine. Probajte, dopašće vam se.





 Napolju je jako hladno, ali ovaj svećnjak na zidu, kao praznični detalj, svakako daje toplinu, kao i ovi detalji i sijalice na polici, koja u letnjoj varijanti, služi za cveće.

Ovo je tek početak, biće tu još detalja, ali ove plišane igračke mnogo volim i zato sam ih iznela prve...




 U kući, u toploj sobi je mnogo prijatnije, pa tu nastavljamo svoje kreativno izražavanje, gde nas, iz jednog ugla, posmatraju naši omiljeni likovi. Sam pogled na njih me uvek oraspoloži. Ko ima srca da ne veruje u Deda Mraza? Ili, da se smeje meni zato što verujem u njega?


Da li sam pomenula vaše ideje? Da, jesam. Za početak, dve.


Na ovoj slici je, delimično urađen, kostim ovce. Ideja je sa bloga CARPE DIEM. Ana je neprevaziđena kad su kostimi u pitanju. Jedino što mislim da bi trebala da uradi, jeste da  razmisli o ozbiljnijem bavljenju kostimografijom. Znam da mislite isto što i ja, ali to recite njoj, ja sam joj već rekla! Kostim spremam za rekreativnu nastavu na Goču, gde će deca provesti nedelju dana i de će biti raznih aktivnosti. Između ostalih, biće i maskenbal.


A druga ideja je sa bloga Biljana Shabby. Ona je pravila jelku od letvica, a ja sam tada dobila ideju i napravila ovu jelku tako što sam isekla gajbicu od voća. Po dužini, u obliku trougla. Ostaće vam, ako to radite, još dva dela od kojih se može sastaviti još jedna jelka. Ukrasi-standardno! Ja od ovih držača za zimnicu pravim pahuljice, bilo da ih kačim na drapere ili preslikam na platno pa vezem. Kako god, ne postoji bolja a jednostavnija mustra za pahulje! I jeftinija! Multipraktična! Za sva godišnja doba i sve namene!


 I na kraju, tj. prvi u nizu praznika je sutrašnji Sveti Nikola, kod Srba veoma poštovan svetac i česta slava. Ovo srce je poklon za jednu preslatku i predobru devojčicu, drugaricu moje ćerke, kojoj je sutra slava. Srce  je od drveta, tako je kupljeno, a detalje smo dodale.




 Uživajte dragi moji, praznici počinju. Uživajte u svemu onom što nam praznici donose, volite i sebe i sve oko sebe. Sa srcem punim ljubavi svaki dan je praznik, zar ne?


47 коментара:

  1. Lepo ja kažem da se ništa ne baca... Zaslužuješ orden za reciklažu :D Baš me zanima šta sledi dalje :)))
    I da ne zaboravim, još jednom čestitke za ispite!!

    ОдговориИзбриши
  2. Ništa, ništa, kakvo bacanje! Taman posla!

    Hvala na čestitkama, izborila sam se, još mi ali da se uživim totalno u materiju, ali biće...

    Iskreno, ne znam šta sledi dalje, ali biće nešto, ne može ovako da ostane.

    ОдговориИзбриши
  3. Prvo, čestitam na položenim ispitima!
    Znam koliko si se trudila i zaslužila si najbolje ocene :)
    Oduševio me tvoj post i sve što ste, vas dve lepotice, napravile!
    Sve je čarobno i prelepo :)
    Jedva čekam nastavak, i baš žalim što su moje ćerke porasle pa ih to ne zanima, pa nemam s kim da budem ponovo, bar malo, dete.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na čestitkama. Jesam, trudila sam se i još uvek mi je teško, ali savladaću ja i tu materiju. Lagala bih kad bih rekla suprotno.

      Dok ne stignu unučići, ti se pridruži nama u našim detinjarijama. A kad svi odrastu, ostajem ja, jer ja ne planiram da odrastem. Ne u tom smislu, da me ne zanimaju ovakve stvari.

      Избриши
  4. E pa cestitam ti na polaganu! Nisam ni sumnjala! A ove divne stvarcice koje si napravila! Mogu samo da ti zavidim sto si imala vremena, mi po malo petljamo koliko nam vreme dozvoli ali TEK SMO POCELE! Bas lepo da ste srecne i zadovoljne!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. Ispit kao ispit nije težak, u smislu obimnosti radiva, ali je meni teško jer mi je to totalno nepoznata materija. Savladala sam je uz veliku pomoć dvojice momaka iz grupe. I profesori su puni razumevanja.

      Vremena nisam imala mnogo,ali, eto... Uspela sam i što kažeš, tek sam počela.

      Избриши
  5. A onda je zaspala, kao u dobra stara vremena, haha... i ja sam nekada poslije položenih ispita prvo tražila krevet:) U svakom slučaju, iskreno ti čestitam na volji i upornosti!
    Svašta si nam ovdje pokazala, reciklira se sve odreda i rezultat je jedan topao, ugodan ambijent koji i uživo zasigurno izgleda čarobno kao na slikama:)
    I tko to ne vjeruje u Djeda Mraza???

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Šta bih drugo tražila posle ispita, nego krevet, kakav od rezultat ispita bio.
      Drao mi je da ti se sviđa ambijent, biće još lepši, a ko ne veruje u Deda mraza? Pa... Ima ih i to mnogo. Ne veruju čak ni deca više, ali ja znam da greše. Sećam se samo kako su mi moji objašnjavali da Deda Mraz ne postoji, ali, evo, prošlo je 30 godina od tad, još me nisu ubedili.

      Избриши
  6. Čestitke još jednom za ispite..ovo sve si stvarno divno napravila i ukrasila, sve lijepo izgleda..
    Uživaj nam i ti i odmori jer samo odmorom ćeš napuniti baterije za sve ono što dalje slijedi :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, hvala svima na razumevanju i podršci.

      Drago mi je da ti se sviđa to što sam napravila, a praviću i još nešto, ima vremena. Volim da svaki dan dodajem po neki novi detalj, a najviše volim kad pronađem nešto našta sam i zaboravila.

      Избриши
  7. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala i za jedno i za drugo. Girlandu sam uvek želela, kad sam bila mala viđala sam je samo u filmovima. Još uvek nije onakva kakvu bih volela, ali postepeno... Biće.

      Избриши
  8. Čestitke za položen ispit i za divne reciklaže, girlanda mi se posebno dopada!

    ОдговориИзбриши
  9. Ti baš imaš smisla da dočaraš atmosferu. Toliko je lepo što ti i tvoja ćerka zajedničkim snagama ukrašavate ambijent u kome živite. Verujem da su vam komšije zahvane, a verovatno će probuditi i u njima želju da i sami naprave neki ukras. Baš nam je potrebno da neko misli, govori i pravi ovako lepe stvari, u ovom sivilu to nam je jedini spas. A verujem da ti je i položeni ispit dao dodatni elan:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno, ispiti su mi bili opterećenje. Ustvari, u kratkom roku i vežbe i ispiti i sve nepoznato, ali dobro. Za ovu godinu je dosta, od januara idemo dalje.
      Volim da radim zajedno sa svojom ćerkom i da pravim atmosferu koja će izgrađivati naš odnos i činiti ga boljim, bar se to može bez para i velikog znanja i filozofije.
      Komšije su počele sa pripremama, kao i mi, ali kad je kreativnost u pitanju, mislim na kreativnost ove vrste, za sad nisu motivisani.
      Vreme jeste sivo, ali može biti i drugačije, zavisi kako a vidimo. Ne treba se zavaravati, nije dobro, ali hajde da se borimo da bude bolje. Za početak da krenemo svi od sebe.

      Избриши
  10. Every day is a party if we live with love. Congratulations on passing the exams successfully, now enjoy the holidays in the aweet warmth of home. I have a Santa Claus like yours! jijiji ohhh so sweety. Hugs.

    ОдговориИзбриши
  11. Yes, I think so. Love is some important thing. I am enjoying in free time, holiday days, recycling and other litlle things.
    Santa claus, like my? O, dear, it is the proof that we are very similar, although we are do not know. I recently saw the woman in Sweden has tablecloth as my.

    Enjoy. Dalibesos

    ОдговориИзбриши
  12. Čestitam i ja... i za ispit i za recikliranje, lijepo si to osmislila.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, poslužila sam se idejama blogerki čije blogove pratim, a hvala i za ispite.

      Избриши
  13. Prvo ću ti čestitati položeni ispit,to je veliko stvarno..jednako kao i ove tvoje vrijedne ruke koje čuda čine,predobra su mi ova zvona,i na girlandi su baš genijalan detalj.I sve ostalo je stvarno hvale vrijedno.
    Sutra se lijepo provedite na slavi,a djevojčici za koju je namjenjen poklon mislim da će biti oduševljena.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Nely. Verujem da će se obradovati, jer devojčice vole ovakve stvari, a i navikli su da uvek od mene dobijaju poklone koji se ne kupuju.

      Položila sam dva ispita i za ovu godinu to je sve, od januara idemo dalje. Nadam se najboljem.

      Zvona su lepa, ideja jeste zanimljiva, a detalji na girlandi su pravljeni da izdrže sneg i vetar, jer planinska klima je se, samo ne blaga.

      Избриши
  14. Zaista predivno. Ko bi rekao da od one jedne čaše jogurta, može čovjek ovako nešto napraviti. Šteta što nemam previše vremena, a rado bih probala da napravim ovako nešto. I ja pijem jogurt u neogrančenim količinama. :D Zaista sve pohvale na ovomo što si do sada napravila. I da, čestitam za položene ispite. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, i ja tebi želim uspeh na tvojim ispitima. Samo napred!

      Za to zvono ne treba mnoo vremena, obojiti čašu, izbušiti dno i provući kanap ili trakicu. I-to je to!

      Избриши
  15. Bravo, Iskrice! Stvarno si bila vrijedna, puno toga si napravila i još, k tomu, položila ispite! Živjela reciklaža :DDD

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Živeeeeeeeela! Volim reciklažu. nekad je jeftinije kupiti nešto neo reciklirati, ali izazov je veći i to je ono što me privlači.

      Избриши
  16. Joj da, spavanje poslije položenog ispita, koja uživancija, skoro ti zavidim:)Kako ste vrijedne vas dvije, ova girlanda na balkonu i zvončići su mi stvarno super...Meni se nekako ne da ukrašavati vani na balkonu, ali sad kad vidim kako si ti sve to lijepo ukrasila i sa nedostatkom vremena, hm, morat ću se potruditi...zapravo, odmah se bacam na posao samo da skuham ručak:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogo je bolje kad imaš obaveze, bar meni, bolje se organizujem i za sve nađem vremena.

      Nije teško napraviti ovakve ukrase. Lepo izledaju, a ako budu ispod snega ili padne kiša na njih, ostaće čitavi, ništa im neće faliti, za razliku od kupljenih ukrasa.
      Baš sam malopre gledala sa malo veće daljine, iz komšiluka, lepo se vide i lepo izgledaju.

      Nama lepo, a ujedno se manje prlja okolina. Sve se može iskoristiti i treba razmišljati u tom pravcu, dok ne dobijemo fabrike za reciklažu de ćemo odlagati otpad.

      Избриши
  17. Sve je prelepo,posebno mi se dopada girlanda za ogradu,case od jogurta su fantasticne:)))

    ОдговориИзбриши
  18. Svaka čast na vrednoći!! Ispiti,reciklaža,dekoracije....Zvona od plastičnih čaša mi se posebno svidjaju.Pozdrav i samo tako nastavi;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, kreativni rad je odmor, bar za mene. Posle sih obaveza, dobro mi dođe ovako nešto.

      Избриши
  19. Na reciklaži se poznaju kreativci! Čestitam na položenim ispitima, uživaj u zasluženom odmoru!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, volim reciklažu. Baš je izazov, naročito kad vidim sumnjičave poglede.

      Избриши
  20. Evo mene opet, no sa jednom nagradicom na mom je blogu :)
    pozdrav

    ОдговориИзбриши
  21. Majko mila...šta samo si sve to radila?Svaka ti čast.Pravi praznik je kod tebe.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa, pridruži nam se u našem prazničnom raspoloženju. Kod nas se slavi do polovine januara, pa izvoli, čekamo te.

      Избриши
  22. Čestitke!!!! Pa ne mogu proći blagdani bez hrpe ukrasa na sve strane po kući :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na čestitkama, a što se tiče hrpe ukrasa, u pravu si. Bar je kod mene tako.

      Избриши
  23. Feliz Navidad Y Prospero Año Nuevo!


    ..............¨♥*✫♥,
    .........,•✯´.........´*✫
    .......♥*................ __/\__
    .......*♥............… ..*-:¦:-*
    ...¸.•✫.............……/.•*•.\
    ...~`,`~.................. |
    ¸....✫................... *•*
    ´¸...*♥..´¸...........*♥♫♥*
    ´¸¸♥*................✯•♫•♥•*
    ´¸.•✫ .............. *♥•♫•♫♥*
    ~`,`~............. ✯♥•♦♫♥•♥*.
    `.✫`.............. *♥☺♥•♥•☺♥*.
    ●/................✯♥•♥♠♫♥#♥•♥*..
    /▌................*♥♫•♥♫•♥♫♥•♫♥*
    / \....................... ╬╬╬╬

    ОдговориИзбриши
  24. Thanks dear, nice picture. Happy New year to you.

    ОдговориИзбриши
  25. Ti si prava vrednica, koliko prekrasnih stvari si napravila, kod tebe su praznici vec stigli:-)
    Sviđa mi se tvoja verzija jelkice, super izgleda!:-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, rešila sam da napravim nešto po idejama koje su mi se svidele, jer su mi vaši blogovi zaista super. U svakom smislu.

      Избриши
  26. Beautiful post!!!!
    I wish you a Merry Christmas!!! and my g+ for you....
    …………(¯`O´¯)
    …………*./ | \ .*
    …………..*♫*.
    ………, • '*♥* ' • ,
    ……. '*• ♫♫♫•*'
    ….. ' *, • '♫ ' • ,* '
    ….' * • ♫*♥*♫• * '
    … * , • Feliz' • , * '
    …* ' •♫♫*♥*♫♫ • ' * '
    ' ' • . Navidad . • ' ' '
    ' ' • ♫♫♫*♥*♫♫♫• * ' '
    …………..x♥x
    …………….♥ Besos, desde España, Marcela♥

    ОдговориИзбриши
  27. Natascha, heel fijne Kerst en a voorspoedig 2013. Warm greetings, Dietmut

    http://dith-plukeenogenblikvandedag.blogspot.nl/2012/12/blog-post_22.html

    ОдговориИзбриши