уторак, 22. мај 2012.

Blog i još po neka nagrada

E, dragi moji, moram da se pohvalim i da kažem kako sam juče bila vredna. Nakon jutarnjih rituala i spremanja, dala sam se na branje zove. Mislim da Good ghost ima bolje objašnjenje vezano za ovu biljku nego ja. Znam da je zovu vilin cvet. Opravdava taj naziv jer osim toga što ima sitne, nežne, bele cvetove, božanstveno miriše. Sve u svemu, napravila sam sok od zove, otišla na sajam knjiga i uradila još milion sitnica. Na kraju dana stiže mi nagrada. I to ne jedna. Znači da sam bila mnogo vredna i dobra. Od tri nagrade, jedna je od Miki, a druga od Sanje. Treća nagrada mi je definitivno najdraža, a razumećete i zašto. Evo je! To je moja ćerka spremila meni da me iznenadi. Onda smo nas dve sele, pričale, uživale u piću. Divan završetak dana, bolji ne može biti.




Druga nagrada je stigla od Sanje, pa pošto sam već navela sedam stvari o sebi i ne bih da preteram sa nabrajanjem svojih vrlina i mračnih tajni, kao što je ona u vezi tašne i knjiga, tako da ću taj deo preskočiti. Inače, moglo bi se svašta saznati u vezi polomljenih vaza, telefonskih računa i slično. U svakom slučaju, hvala Sanji.

Treća nagrada je od Miki sa bloga Male kreacije, i to je ova slatka bubamara. Hvala Miki. Rekla sam da volim da jedem sve što goji, a ni po cenu života ne bih jela barenu šargarepu, niti bilo koji kozji proizvod.
Najčešće jedem samu sebe i to pitanjem ŠTA MI JE TO TREBALO?


Da li ste znali za narodna verovanja o bubamari? Ono da donosi novac, svi znamo, a da li znate da kad se bubamara uzme u ruku i pusti da odleti, gleda se na koju stranu će odleteti, jer će sa te strane doći budući muž ili žena?
Koliko bubamara ima tačkica, toliko ima godina.
Kad vidite bubamaru u kući, očekujte goste ili povoljan glas, a jedino loše verovanje koje se vezuje za bubamaru, jeste, da kad se pojave u velikom broju, najavljuju loše događaje.

Svoje nagrade prosleđujem Silviji, gospodinu Masteru, Jasni 5, Fikreti, Nani, Marietti, Anđeliki, Gordani, Danijeli i Ljubi, koja će nam se uskoro pridružiti sa svojim blogom.

Do čitanja! Budite mi lepi, veseli, kreativni i obradujte me novim postovima i radovima.

19 коментара:

  1. Ti si jako vrijedna i sok si napravila. Obradovala si me nagradom, moram priznati.
    Nisam znala to za bubamare, uvijek nesto zanimljivo cujem od tebe.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da sam te obradovala, to mi je i bila namera, a što se verovanja i običaja tiče, volim da čitam o tome. Uvek ima nešto što nisam znala. Sok je ispao dobro, baš kako treba, a miriše savršeno.

      Избриши
  2. Sok od zove (iliti bazge) je najbolji napitak koji obožavam! Na sreću i ja sam ih uspjela ubrati za sunčanog vremena i napraviti si oko 6l ovog vrlo ukusnog i osvježavajućeg napitka, ali svakako bih htjela ubrati još i osušiti da bude i za čaj, ali kod mene već dva dana pada kiša a bazga cvate kratko vrijeme i bojim se da neću uspjeti!
    Ti si bila i dobra i vrijedna, eto, dobila si dvije zaslužene nagrade, a kćer te nagradila sokom i razgovorom :))) Uživaj!
    Podsjetila si me kako sam kao klinka strpljivo čekala da mi bubamara hoda po ruci i nikako da poleti...a brojila sam i točkice :)))

    ОдговориИзбриши
  3. I ja volim sok od zove, a sad je pravo vreme za branje. I kod nas je kiša, ali biće je još jer se nisu svi cvetovi razvili. Mi smo ispod planine, pa kod nas sve malo kasni. I ja sam to radila sa bubamarom i radovala sam se kad je vidim. I sada bih, ali tih pravih je malo, a i posle one najezde azijskih bubamara, potisnute su ove " naše". Biolozi kažu da su one najbolji čistači zemljišta jer uništavaju biljne vaši, ali je meni ova priča o narodnim verovanjima mnogo zanimljivija.

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala ti puno što si se i mene sjetila kod nagrađivanja!Ja sam već nekoliko puta pisala te neke stvari o sebi, tako da mi se uvijek čini da to svatko zna pa se ne želim ponavljati. Ipak, hvala ti što sam i ja među tvojim odabranim imenima.
    Drago mi je da si se i ti pojavila u blogerskom vijetu i rado te pratim. I ja sam napravila čak 16 litara soka od bazge (mi je tako zovemo), a svi u kući ju obožavamo.

    ОдговориИзбриши
  5. Drago mi je ako sam te obradovala. Rado pratim tvoj blog, a svidelo mi se ono što je Silvija napisala,kao i tvoji radovi. Čula sam za izraz bazga, i ovde se upotrebljava ali ređe. Dakle, sve smo vredne, kreativne, ma žene bez mane!

    ОдговориИзбриши
  6. Congratulations for the gifts and the rich juice that you deserve.
    Lots of love.

    ОдговориИзбриши
  7. Dearest Nataša,

    Thanks for passing the award on to me but I'm afraid I cannot mention it as it would mean I have to post twice the very same thing. Also I am not feeling well, due to my medication... Sorry, hope you understand.
    Love to you,
    Mariette

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Yes, I understand. I am so sorry that you are not feeling well. Greatings

      Избриши
  8. Hvala Iskrici za nagradu i to je za mene jedno prijatno iznenađenje,nagrda je danas postavljena na moj blog.
    Još jednom hvala :)

    http://masinski-kutak.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Hvala i Vama što nam pomažete svojim savetima, a ako sam Vas obradovala, lepo, to mi je i bila namera.

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман24. мај 2012. 03:25

    Fala ti iskrice za nagradata, post sam objavila a i tebi cestitam na nagradi.
    Imaj ubav den :)

    ОдговориИзбриши
  11. Dearest Nataša,

    Today I have mentioned the award given by you to me. Have a look please.
    Wishing you a happy Pentecost weekend.
    Love,
    Mariette

    ОдговориИзбриши
  12. Mislim da nisam razumjela ovu igru sa nagradama, hoces li mi malo objasniti o cemu se radi.

    ОдговориИзбриши
  13. Nagrade su slike koje treba da preuzmeš ako želiš. Gore su navedeni uslovi, a ispod svake sličice piše koji su. Preuzmeš sliku, objaviš na svom blogu i to je to. Ovde je u pitanju ova bubamara i vaza sa cvećem. Cilj ovoga je zabava kao i mali znaci pažnje prema određenim osobama. Nije obavezno da je preuzmeš niti da učestvuješ ako ne želiš.

    ОдговориИзбриши