субота, 31. март 2012.

Malo salvete, malo tapete











U jednom postu sam, pored slike saksije, napisala da volim da eksperimentišem i da sam, umesto salvete, upotrebila tapete. Ta saksija je odmah prodata, pa je ista gospođa odmah naručila i ovaj plato. Pošto je imao na sebi već neku sliku, najpre sam ga prefarbala i pripremila podlogu. Ali, nastao je problem! Motiva, tj. parčića salvete nisam imala dovoljno, pa je površina izgledala prazno. Onda sam uzela ovu braon jednobojnu salvetu, za koju čak i ne znam odakle mi, i ovu sa motivom leoparda(valjda je leopard), cepkala ih i lepila. Na kraju sam neke delove prešla dvokomponentnim krakel lakom i u pukotine utrljala pigment srebra.
Ispalo je dobro, iako se to možda ne vidi na slici, jer, za čudo, sa običnim aparatom sam mnogo veštija nego sa digitalnim. Zašto, ne znam.

3 коментара:

  1. Hvala na poseti mom blogu, draga.
    O presovanju cveća, ono što je najbitnije, da ga ja presujem kao za herbarijum u školi.
    Vremenom stekneš iskustvo koji cvet lepo zadrži boju, a koji je promeni da se dobije opet dopadljiva boja, i na kraju, koji je uzaludno presovati, a takvih je malo.
    Pisala sam detaljnije na grupi na fejsu, ali je uklonjena, jer sam bila neaktivna, pisaću kad ugrabim vremena, u međuvremenu, za pitanja, otvoren je moj mail.
    I ti vrlo lepo radiš, joj, ja se tako svima divim i mnogo se namučim da mi rad uspe, čini mi se, u poređenju sa vašim, da moji radovi ništa ne valjaju.

    ОдговориИзбриши
  2. Najpre, hvala na informacijama, hvala za pohvale mom radu, a onda da ti kažem da je svaki rad lep na svoj način, samo što je uvek bilo i biće, da je tuđe lepše. Kad uradim nešto, odmah ga sklonim, pa pogledam nakon izvesnog vremena, veruj mi, da mi skroz drugačije izgleda, pa se po nekad pitam kako je ovo moglo da mi se (ne)svidi?

    ОдговориИзбриши
  3. Pa ovo je, draga moja, mnogo lepo. Svaka cast! Zlatne ruke!

    ОдговориИзбриши