уторак, 17. април 2012.

Mali arheolog



radio iz 1946, prvi koji je napravljen posle rata

kolekcija metalnih novčića

ko se seća ovoga?


Tezu, da karakter određuje profesiju, prihvatam. Da profesija može da odredi karakter, takođe prihvatam. Ali ono što ni jedan psiholog do sad, niti bilo ko, čija profesija podrazumeva rad sa decom, nije uspeo da mi odgovori, jeste pitanje KOLIKO VEZE IMA DEČIJA IGRA SA IZBOROM PROFESIJE? Ovako je počelo: skupljanjem kamenčića, skrivanjem blaga, zakopavanjem istog... I to traje od njene 5. godine. Pošto ja gledam da udovoljim njenim interesovanjima, pomažem joj da napravi svoj, lični muzej i zajedno skupljamo sve što bi obogatilo njenu zbirku starina. Jedan deo je na ovim slikama, a u još nekoliko postova, videćete ostatak. Da li će biti arheolog ili ne, to se ne zna, a do tada radićemo na malom muzeju, kako smo ga već nazvali.

10 коментара:

  1. Radio je super. U mom uzem izboru zanimanja je arheologija, pa mozda budemo kolege :)

    ОдговориИзбриши
  2. možda, nikad se ne zna. Bilo bi zanimljivo. Zamisli, upoznale smo se na blogu, koleginice! Čuvaj se svete, stižu mlade snage! Važno je da radiš ono što voliš. Ako imaš neku zanimljivu sliku, tekst iz ove oblasti, pošalji nam. Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  3. Одговори
    1. every thing has own story, history, mistery... This hobby can be very,very interesting and beautiful.

      Избриши
  4. Stari radio mi je prekrasan.
    Novaca se sjećam i te kako,kao da je jučer bilo....

    ОдговориИзбриши
  5. Radio se svima dopada, a imam još neki koga se isto mnogi sećaju. Objaviću i tu sliku. Kad god vidim ovaj novac setim se da sam od babe i dede, za svaku peticu dobijala ovih 20 dinara, a to nije bilo baš malo.

    ОдговориИзбриши
  6. Prelepo :) Oduševim se kada vidim da dete ima neko konkretno interesovanje :D Samo napred!
    Papirnih novčanica se odlično sećam...nedostaje ti crvena sa konjem od 100 dinara :D

    ОдговориИзбриши
  7. da, crvena nedostaje, imala sam je, ali nabaviću je opet, a to je jedna strana albuma, na dalje idu druge novčanice. Među metalnim ima i onih žutih, isto iz tog perioda, samo što sam ređala nasumično. Treba da se konsultujem sa nekim numizmatičarem, da to zaista izgleda kako treba. A što se interesovanja tiče, slažem se. Volim kad neko nešto radi iz ljubavi.

    ОдговориИзбриши