уторак, 29. мај 2012.

Držač za maramice

Držač za maramice

Posuda za perlice
Danas mi se nešto nije dalo da uradim jedan od mojih omiljenijih kućnih poslova, a to je da izbacim smeće. Mrzelo me, naročito zbog toga što je plastika u pitanju. I što kažu, ako nešto želiš, naći ćeš rešenje, a u suprotnom, naći ćeš opravdanje. A ja sam našla i jedno i drugo. Dakle, formula 2 u 1. Uzela sam ovu flašu u kojoj je bio omekšivač i isekla jedan deo. Ako to radite, NE  BACAJTE  ovo što je ostalo! Nikad se ne zna, u naletu inspiracije šta od toga može da ispadne. Pošto su isečene stranice oštre, morala sam nekako to da rešim. Papirna traka bi bila dobro i brzo rešenje, ali ko će je naći sad. Dobro, poslužiće i rolne od toalet papira koje inače skupljam zbog Deda Mrazove kućice. Dakle, zalepite ih po isečenim delovima i na dalje se radi normalno, a to znači postupak za dekupaž. Pazi, normalno!? Ja sam tako radila, hoću reći, sve dok mi nije došlo u glavu da još imam onih parčića tapeta i što je najbolje, znam tačno gde su. I tako napravim ovaj držač za papirne maramice. I na kraju, naravno malo iskrica, šljokica, sjaja... Pa ne ide kod mene bez toga.

A od vrha flaše sam napravila ovu, da tako kažem, posudu. Kartonsko dno, neizbežna plava, školjka i to je to. Uglavnom, u tome ću držati perlice, a ostatak? Pa, po nekad mora nešto i da se baci, ali ovo je malo, pa može da ide u kantu, mada... Mada, na cool to craft sam naišla na dobru ideju. Neka, neka stoji, pa videću.

I na kraju, da ne zvučim kao voditelji dnevnika, ali zaista vam želim lep i kreativan dan, lepe snove i bujicu dobrih ideja.

22 коментара:

 1. Majstorice recikliranja, vrlo maštovito i kreativno!

  ОдговориИзбриши
 2. Svaka ti čast na tako korisnom recikliranju :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala, nadam se da će biti korisno i da mi niko neće tražiti maramice, nego će uzimati odavde.

   Избриши
 3. Одговори
  1. Da, krenulo je, a sad sam videla da mi je i torta kako treba, pa je zadovoljstvo duplo veće.

   Избриши
 4. Одговори
  1. Hvala, volim kad napravim ovako nešto, a ako mi još blogerke kažu da je dobro, onda verujem da je tako. Naravno, očekujem da mi kažete i kad vam se ne sviđa.

   Избриши
 5. Hello friend!
  I like your original way to give us information so cute. I have been lovely, amazing!
  Dalihug.

  ОдговориИзбриши
 6. Ola amiga! Imagine is not limited. thanks for your comment. Rosehug!

  ОдговориИзбриши
 7. Hvala. Volim kad napravim nešto što može da se upotrebi. Kad kažem napravim onda to mislim u pravom smislu reči, a tek kad me neko pita gde sam kupila...

  ОдговориИзбриши
 8. Lajkam!!I tko onda kaže da se nešto mota baciti?Treba samo malo razmisliti i svaki predmet nađe novu namjenu!

  ОдговориИзбриши
 9. Naravno, a naročito kad sam pročitala koliko je nafte potrebno za izradu plastike koju mi nemilice bacamo gde stignemo. Koliko bi se uštedelo recikliranjem. Ali dok država to zvanično ne reguliše, ostaje nam da mi sami spojimo lepo i korisno.

  ОдговориИзбриши
 10. wooow stvarno si jako kreativna od ničeg napraviš nešto jako lijepo

  ОдговориИзбриши
 11. Hvala. Sigurna sam da ni tvoja kreativnost nije ništa manja, samo naiđe period kad to prosto samo krene, kad ideje krenu jedna za drugom. Zaista tako mislim.

  ОдговориИзбриши
 12. Hvala, stalak nam je bio potreban, maramice su složene, svi znaju gde su, i sve je uredu. Da sam se ranije setila!

  ОдговориИзбриши
 13. Parabéns! Adorei a arteirice! Abraço carinhoso!
  Uma iluminada quinta-feira!
  Elaine Averbuch Neves
  http://elaine-dedentroprafora.blogspot.com.br/

  ОдговориИзбриши
 14. Thanks dear Elaine. Thanks for your visit and comment. Have a nice day.

  ОдговориИзбриши