петак, 11. мај 2012.

Kraljica cveća na staklu



S pravom su ružu nazvali kraljicom cveća. Volim ruže, i gajim ih sa puno ljubavi i pažnje, kako dolikuje kraljici. Ko nije znao, a to ne piše u knjigama, ruža voli društvo. Mnogo brže raste ako je okružena drugim cvećem. Kraljevska narav i sujeta. Tad se bori da bude najlepša, najveća, najmirisnija. Posebno su mi drage one neobičnih boja.

A ima i toliko pesama o ruži i njenom trnju, i pitanja na temu da li je trnje čini nesavršenom ili je njen vitez i zaštitnik. Jedno bez drugog ne mogu, nisu celina. Tako je i u životu-malo trnje, malo ruže...

Ja sam kraljicu cveća stavila na ove tanjire, koji su rađeni istom, dekupaž tehnikom, a tako su različiti, baš kao i ljudi koji su ih naručili, što mi je posao i učinilo zanimljivim.

24 коментара:

  1. Анониман11. мај 2012. 19:57

    prekrasan post a i radovi :)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala, na blogu sam spojila svoje ljubavi, hobije i interesovanja. Volim da pišem, a ranije sam maštala da ću biti uspešna i na tom polju, kao pisac. Do sada nisam ostvarila tu želju na taj način, ali za to sigurno nikad nije kasno. Još se nadam a i radim na tome. Trenutno mi je aktuelna dečija poezija.

    ОдговориИзбриши
  3. Oh, information beautiful! I did not know all this about the rose and its defender knight: the spine. Great what you set out and created crystal roses, I'm delighted.
    Kisses and thanks.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Story about queen rose and knight thorn, is psyhology of love, relation between man and woman. Can you agree with me?

      Избриши
  4. Prelep rad, ja sam oduševljena.
    I mene čeka prvi pokušaj na staklu i čekaće još do kraja meseca, kada ću malo da odmaram.

    ОдговориИзбриши
  5. Jedva čekam da vidim. Verujem da će biti uspešan, nije to teško. Ako ti treba pomoć, savet, bilo šta, svi smo tu, voljni da pomognemo.

    ОдговориИзбриши
  6. Baš su lijepi i bili bi odličan ukras na bilo kojem stolu :)

    ОдговориИзбриши
  7. Sono molto belli, brava! Buona serata e felice fine settimana....ciao

    ОдговориИзбриши
  8. Odrasla sam uz miris ruže, a ja nemam niti jednu ( sram me bilo)! Doista je kraljica, a tvoji tanjuri neka ju s ponosom nose!Posebno mi se sviđa ovaj narančasti, jer to mi je omiljena!
    Pozdrav tebi!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni je narandžasti lepši. Ako krećeš sa vrtlarskim radovima, imaj u vidu i ruže, jer su zaista lepe, a nekako mi ni jedna bašta nije kompletna bez njih.

      Избриши
  9. Stakleni tanjiri su divni za rad, dobiju novu dušu sa dekupažom.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je tačno. Volim da radim staklene tanjire, a svako od nas prenosi deo sebe na svaki svoj rad, tako da su naši radovi, ustvari, mi. Deo naše duše.

      Избриши
  10. Motivi su odlični pa su i radovi odlični. I ja volim raditi na takvim staklenim tacnama, ali ih u mojoj okolini nigdje nema za kupiti pa stalno uzdišem za njima.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam ih skoro pronašla, a da su dobri za rad, dobri su. Zato sam tako dugo čekala na njih.

      Избриши
  11. Krasni radovi i svidja mi se tvoja prica o ruzama.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala i za radove, hvala i za priču. Volim da pišem i to što znam, osećam i mislim, volim da podelim.

      Избриши
    2. Анониман13. мај 2012. 20:28

      PRELEPO!!!!!!!!

      Избриши
    3. Hvala. Ruže su same po sebi lepe, a postoji i jedna lepa izreka da dašak mirisa uvek ostaje na ruci koja poklanja ruže. Nadam se da je zaista tako moćna da preobrati i najtvrđa srca.

      Избриши