понедељак, 21. мај 2012.

Ništa se ne baca


Da, baš tako. Molim vas, kome je samo palo na pamet da ovaj razbijeni zemljani lonac otpiše? U redu, nije više u funkciji prvobitne namene, ali, ljudi moji!!!!! Znate šta mislim. Taman su ga spremali za kontejner, a onda se pojavim ja, super creative woman! To vam je nešto nalik supermenu kod muškaraca. I dobila sam taj lonac uz zapanjene poglede. Ako gleda poklonodavac, pozivam ga da se pokaje, jer sam ga malo sredila i  u njega ću posaditi kaktus. Još samo da ga lakiram, a i slika nije baš najbolja, inače lepo izgleda.


Nadam se da ne preterujem, ali i ovi štapići od sladoleda, koji su mi do sad stvarali grižu savesti zbog kalorija, mogu da posluže. Ovo je napravila moja ćerka, a ovi sitni ukrasi su deo uskršnje dekoracije koja je bila na zavesama, pa se spontano odlepila, a ima i delova šnalica, gumica, pokidanih ogrlica. Nismo znale gde to da stavimo, pa smo dodale na ovaj držač za ključeve, kao i ptice od parčića tapeta.

Za sad stoji tu, pa videćemo. Volim kad uradim ovako nešto, a najviše me raduje uživanje i razmena ideja sa detetom, jer se kroz jednu, naizgled običnu stvar, stvara nešto mnogo veće, a to je naša bliskost, povezanost, komunikacija, pozitivna atmosfera, bez obzira na trenutni nered. Da li i vi mislite isto?

16 коментара:

  1. Поздрав из Шпаније, надам се да посетите моје 3 блогове и надам се да ти се свиђа.

    ОдговориИзбриши
  2. Mislim da će ovaj razbijeni lončić na kraju ispasti baš fora kad ubaciš biljku unutra :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Verujem da hoće, jer imam puno kaktusa, ali neki koji je nizak bi baš odgovarao, ili neki sukulenti, svejedno.

      Избриши
  3. Jako lepo,slazem se ,treba negovati deciju mastu,i na taj nacin i bliskost sa detetom.
    Na mom blogu te ceka nagadica,pozz..

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман21. мај 2012. 17:33

    Djeca su neiscrpan izvor ideja i na neku našu ideju oni imaju svoju a ujedno smo naravno više povezani sa njima i njihovom maštom :)
    Super ideje imaš, svaka čast i tebi i tvojoj kčerkici :) pozz

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala, ali ni ti ne zaostaješ, i tvoje ideje su super. Čovek bez mašte? Ne mogu ni da zamislim kako to izgleda, a ja sam mnoge stvari uradila jer sam dobila ideju gledajući dete dok se igra. Sećam se kad sam htela od gajbica da pravim klupice za 2. rođendan. Ceo dan sam okretala i nisam uspela, a ona je, ne znajući šta je u pitanju, uzela gajbu da se igra i okrenula je baš kako treba. Možeš misliti?!

    ОдговориИзбриши
  6. Yes, totally, I think the same. Promotes communication and fosters a friendly caring environment.
    You are very creative, gives me good ideas for when at home we threw the dishes in the head! XD
    Rosehug.

    ОдговориИзбриши
  7. I think that communication is same important thing in life, and should be cherished. Verbal communication is matter og personal ciltire and education, and non verbal communication is created between close person. Both are important. Go, Take my ideas! Dalihug.

    ОдговориИзбриши
  8. Super ti je zemljani lonac, mogu zamisliti cvijece unutra i inace bravo za tvoj kreativitet i entuzijazam.

    ОдговориИзбриши
  9. Hvala, uvek kažem da je kreativnost lepa osobina, jer uvek vidiš nešto što drugi ne vide. Šteta što se ranije nije toliko obraćalo pažnje na to, što se značaj pridavao mnogim drugim stvarima, a to najbolje ilustruje narodna priča "Sve,sve al` zanat". Ako budeš u prilici, pročitaj je.

    ОдговориИзбриши
  10. Naravno, draga moja, ništa se ne baca, pa makar imali gomilu tzv. smeća u kući, to "smeće" je naše blago koje kad-tad dođe na red da dobije novu namjenu! Ko stvoren za kaktus!!! Ja inače volim kaktuse jer ne zahtijevaju previše pažnje, a opet se nešto malo zeleni u teglicama :)))) Jabuka ne pada daleko od stabla, pa tako ni u tvom slučaju, jer kćer ti je već sada umjetnica, a nered je nevažna stvar, najvažnije je igrati se ili bilo što raditi zajedno, to je najbolji način za međusobno upoznavanje, stvaranje povjerenja, učenje,ali i međusobno iskazivanje nježnosti i ljubavi...vrijeme iskorišteno na najbolji mogući način, uz punu smijeha i ponosa nakon dovršenog posla! Ne sumnjam da je kćerkica od tebe nasljedila sklonost kreativnom izražavanju i to je super! Držač za ključeve je fenomenalan, kao da se sastoji od više kućica, a na svakoj kućici ključić, a sa svim ostalim maštovitim dodacima podsjeća na kučicu iz neke bajke!
    puse objema i nadopunjavajte se i nadalje, odlično vam ide!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno! Nas dve smo, inače, jako bliske, a ta bliskost mora kako da se gradi, tako i da se održava. Obe volimo buvljake, da prepravljamo stvari, da uživamo u nečemu što smo stvorile. Kupiti nešto ili nekome, je suviše jednostavno, iako se i to radi sa puno ljubavi, ali se ne meri sa onim kad nešto napraviš specijalno za nekoga, kad uneseš sebe maksimalno u to što radiš. Drago mi je da ti se sviđaju moji radovi, i hvala ti na komentaru. Pozdrav

      Избриши
  11. Obe ste pravi kreativci. Dala si mi ideju sa ovim štapićima od sladoleda,mogu se napraviti ljestvice za cvijeće u saksijama.

    ОдговориИзбриши