петак, 22. јун 2012.

Letnje šeme

Leto je i zvanično počelo, a sve u vezi leta me baš raduje. Raduje me sama pomisao na moje omiljeno godišnje doba. Eto, koliko je sati, a ja ne spavam. Ne spavam jer mi je lepo. Letnja noć, prva ove godine, stvorena je za uživanje i planiranje aktivnosti, kao i za novi izgled bloga.

Uskoro odlazim na odmor, tako da me neće biti nekoliko dana. Da, znam da ću vam nedostajati, ali pisaću vam redovno. A sad malo da se uozbiljim!

Ovo što vidite je moja lista planova za ovo leto. Planiram da savladam nove tehnike, recimo OSP, da proširim svoja znanja tamo gde mislim da treba,  ako bude mogućnosti da se upišem na neku novu radionicu, da razradim neke svoje ideje. Ne, to nije rad, to će mi biti zadovoljstvo, jer uživam u stvarima koje se tiču učenja.
A evo i nekoliko radova. Sve sam to uradila ovih dana, da ne ostavljam nezavršene poslove.

Tanjir, u prvoj fazi

Ovde me je slika podsećala na srnu

Na kraju. Srna se izgubila, ali ostao je urađen tanjir


A što da ne? I svećnjak. Srećom, nestalo je jaja!

Opet svećnjaci, sa kojima sam mislila nešto drugo, ali ova crno~siva tapeta dobro je došla, kao i ostaci moje maturske ogrlice. Oni lepo izgledaju za razliku od ovog belog, ali dobro, neka ga. Za sad...







 Ram od gipsa (slika) koji bi trebao da bude na zidu, da visi kao svaka normalna slika. Mislim, i sad je na zidu, izgleda kao normalna slika, samo što ne visi (tešim se time da ništa nije savršeno), već služi... Pa, ne znam ni ja, ali eto, glupo je da se baci samo zato što mi nije uspelo da lepo uradim zakačku. Uostalom, ne verujem da bi tad lepo izgledao(kad bi bio normalan) u kombinaciji sa ovim tanjirom, a i utičnica koju skriva bi kvarila celokupan utisak.



Toliko o mojim radovima, dobrim i manje dobrim. Ovo je preporuka za čitanje. Dve knjige koje ja mnogo volim. Zabavne su i edukativne, i vrlo rado im se vraćam već nekoliko godina, kao i neizbežna Beki Blumvud, koja mi je tako poznata! Mislim da znam na koga me podseća. Nije teško pogoditi, zar ne?

Ja vam želim da ovo leto bude nezaboravno u svakom pogledu, da se lepo provedete i zabavite gde god da ste i šta god da radite, da bude ispunjeno ljubavlju, uživanjem, dobrim idejama, dobrim ljudima, novim prijateljima...

Do čitanja, veliki pozdrav BY HEART!



26 коментара:

  1. Ima nas još koji ne spavamo!!!Kod nas se sprema neko nevrijeme, strašna je vlaga i nervoza i sparina u zraku!!!
    Sviđa mi se posebno okvir i slika , visilo ili ne!!!
    Ti se lijepo odmori, provedi i putuj ovo ljeto...Nauči nešto novoga ( joooj i mene strašno "svrbi OSP-baš mi se sviđa), sretan put od srca ti želim!!!!:):)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, misliću na vas i šta god da uradim ili naučin, javljam odmah. A i ti se lepo provedi.

      Избриши
  2. Happy summer, happy holidays! I wish the best for you and your loved ones, have lots of fun.
    Wonderful are your artworks and very nice the new template, is fresh, refers to the sea, waves, beach. A big hug, until the turn.

    ОдговориИзбриши
  3. Yes, I like sea, waves, blue. I wish all best for you, this summer.

    Roseshugs. Summerkisses

    ОдговориИзбриши
  4. Mislim da sve slike(okviri) ne moraju visit na zidu, ja ih imam nekoliko koji su samo prislonjeni..Ako sam dobro razumjela, ovaj tanjur si ukrasila s korom od jaja? Stvarno zanimljiv mozaik si dobila!Upravo dovršavam čitanje jedne od knjiga Sophie Kinsella i odlična mi je, baš sam se zabavljala čitajući...Uz to još i George R.R. Martin- drugi žanr je, ali fantastične knjige...Želim ti prekrasno ljeto!Uživaj!

    ОдговориИзбриши
  5. I ja tebi draga želim nezaboravno leto. Kupoholičarka me uvek nasmeje i mislim da svaka žena može da se nađe u liku Beki. Grafologija je tumačenje karaktera na osnovu rukopisa i meni je to zanimljivo.

    ОдговориИзбриши
  6. Želim ti ugodno ljeto i da naučiš što više novih stvari i budeš sretna i zadovoljna :)

    ОдговориИзбриши
  7. Одговори
    1. Hvala. Da li misliš na ovaj mozaik, ili ovaj sa orhidejama? Meni je lepši ovaj drugi.

      Избриши
  8. Lijepo novo cvijeće na blogu, a i tvoji radovi. Inspiriše me ovaj mozaik sa ljuskama od jaja.
    Srećan ti put i ugodan odmor!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je ako sam te inspirisala. Zahtevno je, u smislu vremena, nije teško, a i ja sam odabrala krajnje jednostavan motiv. Pokušaću sa nekim cvećem.

      Hvala, i ja tebi želim lep i nezaboravan odmor.

      Избриши
  9. Tanjir mi se puno dopada, a svidja mi se i novi izgleda bloga, uzglavlje se super slaze sa tvojom pozitivnoscu. Zelim ti ugodan odmor.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Goco na lepim rečima, a i ti se lepo provedi za vreme odmora. Sakupi puno lepih, novih recepata i priča, a ja sam, već za koji dan, na blogu. Samo da se raspakujem kad stignem.

      Избриши
  10. Querida Natasha, seja sempre bem-vinda! É tão maravilhoso poder conversar com alguém que mora do outro lado do planeta! Adorei teus trabalhos, lindos! Segunda-feira, dia 25 de junho,
    terei postagem nova, na qual explico sobre a alternância de postagens e os respectivos dias!
    Um final de semana iluminado!
    Abraço fraterno e carinhoso!
    Elaine Averbuch Neves
    http://elaine-dedentroprafora.blogspot.com.br/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thanks dear Elaine! Greatings for you and your family. Your blog is so interesting, and I like read your topics.

      Избриши
  11. Pozdrav i tebi,lijepo se provedi ,odmori i uspješno savladaj nove tehnike!

    ОдговориИзбриши
  12. Zanemela sam od lepote!
    Želim ti prijatan odmor.

    ОдговориИзбриши
  13. Beautiful work!!!! I follow you now!!!
    If you like art and fashion I'm very happy if you follow me too.
    Have a good week!

    Besos, desde España, Marcela♥

    ОдговориИзбриши
  14. eine gute Idee - to-do list / nothing !!!! Weiterhin zeigst Du sehr schöne und interessante Dinge. Liebe Grússe Dietmut

    ОдговориИзбриши