недеља, 17. јун 2012.

Sasvim jednostavan dan


Školska godina je završena. Konačno! Raspust! Deca su organizovala žurku u školi tim povodom, a pripreme su izgledale ovako, kao što vidite na slikama. Bilo je tu muzike, igranja, smeha i svega onog što priliči deci.











Ustala sam, konačno, naspavana i opuštena, bez spiska obaveza za ovaj dan, bez brojanja dana do raspusta.

Uživamo, ja i moja ćerka, u sasvim jednostavnim stvarima koje nas okružuju, u sasvim jednostavnom danu koji pruža osećaj mira i opuštenosti u sasvim jednostavnim mirisima prirode...

 Cveće je mojih ruku delo. Volim kad ovako procveta, a ovi sunčani dani su mu pomogli.


Bašta i ručak i desert koji smo ubrale, su delo moje ćerke, koja voli zemlju i sve radove koji se tiču zemlje.  Strašno je ponosna na svoju
 tikvicu tešku ravno 1kg, na svoje maline, ribizle i ostalo voće i povrće koje uzgaja. Njen recept je PRIČANJE. Po čitav dan ona obilazi svoje biljke i priča im. I stvarno, izgleda da pomaže.






I na kraju, ove tri fotke koje je ona napravila. Zavirila je malo u unutrašnjost kućice za ptice, u gnezdo, zbog kog je bila presrećna. I ja sa njom.


Možda je ovo suviše jednostavno da bi čoveka učinilo srećnim, ali to je moj svakodnevni, jednostavni život. Kakav je, takav je , moj je i ja ga volim.





Šta vas ispunjava? Šta čini vaš svakodnevni život? Šta bi ko promenio? Da li bi ste promenili nešto?   Da li je odsustvo želje za promenom znak slabosti ili nedostatak hrabrosti? Ili, možda, nepostojanje mogućnosti?
Fleksibilnost? Navika?



Do čitanja! Budite mi veseli, kreativni i uživajte u malim, jednostavnim stvarima, jer sitnice čine život.

16 коментара:

  1. I moja filozofija je slična, uživam u malim sitnim detaljima i stvarima koje život čine ljepšim, pokušavam iskoristiti maksimalno svaki dan, cijenim ljude koji mi dođu na put i na njih gledam koa učitelje, pokušavam gledati na svoju nezaposlenost kao nešto dobro (iako nije uvijek lako)...a promjene su jedina konstanta i događaju se ionako bez našeg nadzora, usput, a da ih niti ne opazimo...Uživaj u svojoj sreći!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala na lepoj želji. I ja se trudim da na svoju nezaposlenost gledam sa vedrije strane, a vrlo rado bih to promenila. Ali, pošto ne zavisi od mene, šta da radim? Ono što ne možeš da promeniš podnosi onako kako je. Svi smo učitelji jedni drugima, treba da se poštujemo i slušamo jedni druge, samo tako će svet postati bolji.

    ОдговориИзбриши
  3. Divna priča, prelepe fotografije.
    Uživajte u raspustu :)

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala Neno, uživamo. Uživaj i ti ma šta da radiš.

    ОдговориИзбриши
  5. Sile Prirode nas uvek navedu na pravi put jedino što nekada teško prepoznajemo putokaz od silnog očajavanja. Uživajte u raspustu i čaroliji leta :)))

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala, uživaćemo, a uživaj i ti. Deca nas nauče da na svet gledamo drugim očima, i trba ih podržavati u njihovim zamislima, bez obzira što nam izgledaju šašavo.

    ОдговориИзбриши
  7. I ja sam se bas obradovala raspustu. Napokon :D

    ОдговориИзбриши
  8. Verujem ti, a ko se nebi obradovao? Leto, odmor, izlasci. Škola je stvarno u ovo doba višak. Remetila bi čitavu koncepciju.

    ОдговориИзбриши
  9. Potpuno se slažem s tobom, jer i ja nastojim svakodnevno uživati u malim stvarima, više me veseli kad mi netko ubere jednu tratinčicu nego da mi kupi buket najljepših ruža!
    Zaista ne znam da li bih nešto mijenjala u svom životu, zadovoljna sam onim što imam, nisam gladna, bosa, ni žedna a još uvijek se svaki mjesec mogu nagraditi ponekom sitnicom potrebnom za moje raznovrsne hobije, a najvažnije u svemu mi je to da uvijek imam nekog tko će me zagrliti kad mi treba zagrljaj!
    Tikvica od 1 kg!!! Pa kad je već narasla?! Super fotke!
    Uživaj u malo duljem spavanju i u društvu svoje kćeri!

    ОдговориИзбриши
  10. Hvala draga, uživam već. Jedino što bih promenila u svom životu, tj. jedino što mi fali je zaposlenje. Volela bih da imam još bar dvoje dece, ali ni ovako nije loše. Srećna sam. Što kažeš nisam gladna, mir je, a za ostalo će biti. Najlakše je kukati, a ja to ne volim. Doduše, nemam ni razloga. Želim ti da svaki dan bude bolji od prethodnog, a verujem da je u jednoj, kreativnoj porodici baš tako.

    ОдговориИзбриши
  11. Niti jedan dan u životu nije i ne smije biti još jedan običan dan, ali ti to svakako znaš jer uživaš u svakom danu!!! Vrt ti je predivan:):)
    Što bih mijenjala: nervozu, strahove , svoj kratak fitilj,poneku ovisnost...Nisam baš zadovoljna sobom ( i još nekima) , ali imam hobi ,djecu,zdravlje,svoj kutak ,uglavnom mir,prijatelje,blog..Zar mi treba više?! Ah, da! Možda ljetovanje i Reebok patike i...Toliko o mojoj "skromnosti" i zadovoljstvu životom! Ah, da! Još sam se sjetila da bih jaaaako željela zapjevati na nekom mjestu ( npr. kazalištu)!!!Ne mora biti nikoga u publici.Samo da vidim kako je stati na pozornicu i zapjevati iz petnih žila:):)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sve što mi želimo je tako malo i jednostavno i u tome i jeste naša sreća. Sve o čemu sanjamo je moguće ostvariti. Niko nije zadovoljan sobom u potpunosti, čak ni ono koje gledamo kao lepe, pametne, uspešne. Sve je za ljude. I strahovi i nervoza i kratak fitilj. Svega će u životu biti samo nas neće. To sam shvatila, na žalost, kroz loše stvari 1999. Ne ponovilo se! Zapevaćeš, draga, hoćeš, a ja ću biti u publici! Odmah to objavljujem na blogu! Nikad nije kasno da čovek ostvari svoje želje, a do tad, uživam u jednostavnim stvarima koje volim, jer ja toliko volim život da ne želim da ga kvarim nepotrebnim stvarima.

      Избриши
  12. Happy holidays to children who have studied a lot, now have some fun! iujuuu! =)
    Yes, simple things give us joy, optimism, happiness and lots of inner peace.
    Enjoy the beautiful summer. Warm and sunny hugs.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thanks, dear. Enjoy you, too. Enjoy in summer, sun, job, friends... Enjoy everiday, life is one...

      Избриши
  13. Je li dozvoljeno muškarcima ostavljati komentare ? :)

    Sve je prelijepo:cvijeće,voće,dvorište.......Enjoy

    http://masinski-kutak.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno. Samo pravi muškarci ostavljaju komentare, daju predloge, pohvale i kritike. Hvala na komentaru, a uživaj i ti u svakom danu.

      Избриши