четвртак, 7. јун 2012.

Što je danas lep i sunčan dan



 Odavno nisam pevala ovu pesmu. Nije ni bilo prilike, tj. dugo nije bio ovako lep i sunčan dan.

Pošto sam sredila neke poslove vezane za administraciju i to veoma brzo i lako, prosto sam se uplašila da se nešto ne desi. Na sreću, nije bilo nevreme, već je ogrejalo sunce. Ne mogu da verujem! Leto dolazi! A pošto ja funkcionišem samo kad je lepo vreme, evo šta sam uradila u roku od dva sata. Sredila sam najpre ovaj poslužavnik i dok se on sušio,  posvetila sam puno pažnje mojim kaktusima. Ne znam da li sam
i njih pominjala u okviru svojih interesovanja i hobija, ali, eto, sad i to znate o meni.

Volim kaktuse jer imaju izuzetno lepe cvetove, a ima ih mnogo vrsta. Ne znam koji bih izdvojila kao omiljeni, ali što imaju više bodlja, meni su lepši.

Ovo je samo deo moje kolekcije a ostali su u dvorištu jer neki vole kišu, tj. kišnicu, neki su veliki za terasu, a neki nisu preživeli zimu.
Pogodni su za čuvanje jer ne izazivaju alergije kao sobno cveće, nisu
zahtevni, a cvet im je zaista nešto posebno, naročito opuncijama, koje su i najotpornije.

Kad je u pitanju simbolika cveća i poruke koje šaljemo osobi kojoj ga poklanjamo, za kaktus se kaže da ga poklanjamo neprijatelju. Ne znam zašto je tako, verovatno zbog bodlji, ali moram reći da je to nepravedno. I ruža ima trnje, pa je kraljica cveća.

Koji je vaš omiljeni cvet?





16 коментара:

  1. Divni su ti kaktusi i ja imam par, ne previse. Naravno, najljepsi su kad procvjetaju. Volim cvijece, ali nemam neki favorit cvijet, ovdje se cvijece puno uzgaja u staklenicima i nije skupo, tako da se bas moze uzivati u cvijecu.

    ОдговориИзбриши
  2. Verujem da može, i ovde ima puno rasadnika, ali to ne praktikujem jer ne mogu da mu obezbedim uslove koje je imalo u stakleniku. Najradije kupujem starije biljke koje su se adaptirale, ali desi se neka zima kao što je ova bila pa propadnu. A pored kaktusa i ruža volim još amarilis i krinove koji cvetaju oko mog rođendana, pa mi dvorište bude puno cveća, jer i njih gajim u bašti. I zapaženi su, naravno.

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala, pokušala sam da sredim nešto što je bilo jako staro i pohabano. Ne vidi se na slici, ali dobro je ispalo.

    ОдговориИзбриши
  4. baš imaš lijepo cvječe volim cvječe a korpica je super

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, kad imam prostora šteta bi bila da ne udovoljim sebi u smislu cveća i raznih zanimacija.

      Избриши
  5. haha...ovo je dobro...kaktus se poklanja neprijatelju!!! Ovo moram reći svojim prijateljicama na poslu,jer su mi poklonile upravo kaktus sa velikim bodljama, no, ipak one znaju da volim kaktuse, jer mi ostalo sobno bilje ne uspijeva u kući i to iz razloga jer ga zaboravim zalijati, a kaktusi su idealni za mene, kad se sjetim dobiju malo vode, a ako ne isto su sretni :))))
    Osim kaktusa drage su mi i razne vrste sukulenata, jer ih ima u tako neobičnim oblicima!
    Lijepa ti je nova tacna!
    Uživaj u društvu bodlji i u sutrašnjem sunčanom danu!
    lijep pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti. I mene je iznenadilo kad sam pročitala to za kaktuse i neprijatelje. Ali meni slobodno mogu svi pokloniti po kaktus, zanemariću njegovo simboliku.

      Избриши
  6. Hi dear friend!
    The baskets were very good.
    The flowers are beautiful & I love cactus despite their spines have great beauty. A while ago I collected them ...

    Guess what is my favorite flower ... jeje.

    Enjoy the warmth of the nearby summer, here, in Buenos Aires it's frozen cold, brrrrr!

    Rosehugs.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I am enjoying, because I like summer, sun, I am feeling well when is the weather is good. Wait, wait! Your favourite flower? Hm! ROSES.



      Dalihugs

      Избриши
  7. Lijepa i poprilična kolekcija cvijeća!!!Moram u jednom postu predstaviti jedan jedini dvorišni -cvjetni ukras koji ja imam!!!!Sobno bilje mi nije baš za pokazivnje!!!Ovom tvom je baš lijepo na zraku!!!Uživaj u suncu, cvijeću, vrtu i pjevaj...:):)Tacna u lijepoj-mojoj narančastoj boji:):)

    ОдговориИзбриши
  8. http://s763.photobucket.com/albums/xx273/fioridicactus/
    Ovo je album mog cvijeća, kad već pitaš koje volimo. I ja sam zaljubljena u kaktuse, nažalost ova zima je bila pogubna za mnoge od njih.

    ОдговориИзбриши
  9. Jeste, na žalost, ali ja sam uporna, pa svake godine kupim po neki iako znam da nemam baš neke uslove, ali ne mogu da im odolim. Lepo što si poslala tvoj album cveća da mogu svi da ga vide.

    ОдговориИзбриши
  10. Ma ja ne gledam simboliku cvijeća.Kad mi se nešto svidi,svidi mi se i kad mislim da bi to nekome pasalo,poklonim mu. Obožavam kaktuse,ogromne,divovske,opasne!

    ОдговориИзбриши
  11. Ni ja ne gledam simboliku cveća, već cenu. Šalim se naravno! Poklanjam ono što mislim da lepo izgleda, a kaktusi su mi definitivno najdraži, i to oni najbodljikaviji.

    ОдговориИзбриши