недеља, 5. август 2012.

My vintage dreams

 Pre nekoliko dana sam našla ovaj kofer u , kao što vidite, prilično jadnom stanju. Dobro, kad bolje pogledam, nije kofer, ali nebitno. Zvaću ga kofer, jer me je na to podsetio. A stolica? Stolica je već bila u kući i naravno, čekala je BAŠ mene.

Kofer sam radila čitav dan, bilo je dosta posla, tim pre što boje koje sam koristila nisu one na koje sam navikla, sporo se suše, vreme je oblačno, vlažno, ali nije mi predstavljalo opterećenje.

 Krajnjim rezultatom sam zadovoljna i slobodno mogu reći da je ovo moj drugi rad za koji kažem da je stvarno DOBAR.
Radila sam papirom na kome sam isprintala slike, a onda ih kombinovala. Kad se tako radi, papir treba najpre pokvasiti, pa osušiti. Najbolje se lepi kad je malo vlažan.

I sve me je ovo podsetilo na velike snove koje svi imamo. Uvek su lepi, šareni i vode do velikih gradova, uspeha, slave, velikih ljubavi.
U svoje kofere pakujemo sve što mislimo da će nam biti potrebno na tom putu, sve one sitnice koje nas strpljivo čekaju i kojima se uvek vraćamo, jer one su naša slika. Zanimljivo je, bar u mom slučaju, da koliko god sam sanjala o velikim gradovima i velikim stvarima, da sam sve te stvari doživela u malom gradu. Uspehe, neuspehe, ljubavi, razočarenja, ner znajući tad, da su to zapravo i te kako VELIKE stvari. Malim  gradovima se lice i naličje ne razlikuju mnogo, ali to shvatimo kasnije, kad iskusimo velike, svetle gradove.




 A onda je moja ćerka, inspirisana mojim radom i razmišljanjima, htela da uradi stolicu. Naravno da sam joj dozvolila. Sve je radila sama, a ja finiš, koji se sastojao u ujednačavanju boje i naglašavanju ivica, a to sam uradila tako što sam uzela mokru krpu i skinula boju po krajevima. Meni se dopao njen rad, a i ona je zadovoljna, a to je najvažnije.

Uostalom, snovi su važni. Oni nas pokreću, teraju, a i šta je čovek bez snova, makar oni bili sasvim, sasvim jednostavni i obični?





45 коментара:

  1. To je tako lijepo, kad inspiriraš svoje dijete... Obje ste napravile odličan posao!
    pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Volimo da provodimo vreme zajedno, da radimo nešto zajedno, da pričamo... To su najlepši trenuci kojih bude sve manje od polaska u školu. Još uvek ih imamo dovoljno, trudimo se da gradimo najbolji mogući odnos i za ovakve momente inspiracije smo jako "sebične".

      Избриши
  2. Baš ste dobar tim vas dvije :) Super su ispali i kofer i stolica! I sada definitivno moram probati raditi sa isprintanim papirom, to je super jer ne moraš tražiti salvete i možeš odabrati bilo kakav motiv!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti se sviđaju radovi.

      Slobodno probaj sa papirom, prvo ga dobro pokvasi, jer je lakše za rad. Salvete jesu bolje, ali i njih ima raznih. Neke se toliko teško lepe, pogužvaju se, budu krute. Papir nije loša solucija, naročito kad ti treba baš određeni motiv.

      Избриши
  3. Aaaa predobro.
    Obožavam ovakav stil!!
    Pratim te, nadam se da ćeš i ti pratiti nas. :3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala što si mi se pridružila a hvala i na lepim rečima. Pratiću vas i to sa zadovoljstvom, jer volim različite teme, stilove, radove, poglede na stvari a i različita mišljenja i komentare.

      Избриши
  4. Girl, you are so talented!!! Love what you did with those vintages pieces!
    hugs from New York,
    xx
    Ask Erena
    http://askerena.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  5. Hi lovely, very beautiful and creative, work!!!
    Have nice day!

    Besos, desde España, Marcela♥

    ОдговориИзбриши
  6. Thanks, have a nice day too and so much inspirited moments!

    ОдговориИзбриши
  7. Lijepo je vidjeti i znati da se ti i kćer kreativno nadopunjavate, zajedno ispunjavate svoje male i one malo veće snove :)))
    Super ste promijenile izgled stolice i kofera, sviđa mi se što si koristila printeve, jer savršeno pristaju!
    Dobro je kad nešto ovako staro pronađe osoba poput tebe :)))
    Vrijeme oblačno i vlažno? Uh, da je bar kod mene tako, sunce prži danomice već cijelu vječnost i više se ni ne sjećam kad je zadnji puta pala prava kiša :(
    uživajte cure...pusa :)))

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala Sanja. Nemaš pojma šta bih dala za jedan dan od 40 stepeni!
    Drago mi je da ti se sviđaju naši radovi, a kofer sam našla na ulici i uzela ga, jer mi se dopao, a u tome me je podržala, kao i uvek, moja ćerka. Nadopunjavamo se u svemu. Liči na mene u svakom pogledu, a ona voli da kaže da ja ličim na nju. Sve dok se ona nije rodila, ja nisam ličila ni na koga. To je njen stav!

    ОдговориИзбриши
  9. Hello amiga mia! In this case it is a lot of dreams... You have given so much life to the furniture and everything: life to your dreams, that is the most important thing.
    Precious vintage!
    Rosehug.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thanks, amiga mia! I loveold things, because I can give a "new" life them. Life is dream, game challenge...
      Art is my life.

      Dalihugs

      Избриши
  10. Kofer ti je ispao fenomenalno! Motivi koje si odabrala su mi prekrasni, posebno ovi na vanjskoj strani. I sviđa mi se kako si ovlaš nanijela boju kistom. Sve pohvale i kćerki i tebi što potičeš njenu kreativnost!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. Motivi su sa interneta, printano je, a što se ćerkine kreativnosti tiče, oduvek ju je posedovala, pa bi se pre reklo da je ona podstakla mene.

      Drago mi je da ti se dopada.

      Избриши
  11. You have cool blog! :) Please check my blog too (:

    http://passengerandthebaker.blogspot.fi/

    ОдговориИзбриши
  12. Slažem se s tobom,"kofer" i stolica sada mogu krasiti bilo koji kutak. Lijep su ukras.

    I ja imam snove,nekad slatke,nekad teške,ali su dio mene i čine me upravo to što jesam!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno, snovi su važni, tj. oni su naša slika, kakvi god bili. Jadan je čovek koji ih nema.

      Избриши
  13. Zaista je predivan sam osjećaj kreativne nadopune tebe sa kćeri koja opisuje tebe kao divnu majku koja potiče pozitivu u djetetu,bravo za obje,sve izgleda savršeno!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, divno je čuti ovako nešto! Podstičemo jedna drugu u svakom pogledu.

      Избриши
  14. Одговори
    1. Hvala. Nisam do sada radila nešto ovako, ali i meni se sviđa kako je ispalo.

      Избриши
  15. Hvala, s obzirom da je dečiji rad, savršena je. Ustvari, ni ja je ne bih mnogo bolje uradila.

    ОдговориИзбриши
  16. People need to follow their dreams! Thank you for your comment!
    Have a nice day! :)

    ОдговориИзбриши
  17. Najvažnije je da se vi tako lijepo zabavljate, a kad su i rezultati ovako dobri, onda je to pun pogodak. Žao mi je što imate malo sunca,ali stići će i do vas, nadam se.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jesmo se zabavile, i to jako dobro! A što se sunca tiče, uskoro se vraćamo kući, pa ćemo valjda, zateći koji letnji dan, čisto da osetimo leto. Trenuto je nezamislivo dosadna i jaka kiša napolju...

      Избриши
  18. Kofer je prelep sada,super si ga dekorisala sa printevima,a stolica mi se posebno svidja jer je devocica radila.Bravo za mamu i kcerku.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. I meni je drago kadf mogu svoje znanje da prenesem na nekoga, tim pre što je moje dete u pitanju. Lepo je znati nešto, imati neki hobi, interesovanje, mimo onoga što učimo u školi ili što je naša struka.

      Избриши
  19. PA OVO JE NIKAD BOLJE,ALI ZAISTA!!!!!:***
    XX



    http://style-squared.blogspot.ca/

    ОдговориИзбриши
  20. Hvala puno, i ja sam već rekla da je to moj drugi dobar rad, a to zaista i mislim.

    ОдговориИзбриши
  21. Hvala. Vidim da se sviđa ljudima, a to mi je drago, jer nisam baš vešta sa ovim stilom, a sad sam videla da i to mogu da izvedem.

    ОдговориИзбриши
  22. Ne pada jabuka daleko... baš je kćerka maštovita kao i majka, super sređena i neprepoznatljiva vintage stolica! A i majku je dobro pošlo sa makeoverom haha...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, tako je, ista majka! Kad sam donela ovaj kofer, niko nije verovao da će od toga biti nešto, ali, eto, sad se i nevernim Tomama sviđa.

      Избриши
  23. Lepi radovi, i takođe lepa priča o njima i o - snovima.

    ОдговориИзбриши