недеља, 5. мај 2013.

Na uskršnje jutro

Hristos vaskrse!  Želim vam sve najbolje, na prvom mestu ljubav, posle toga ljubav i ljubav i na kraju- ljubav! To je najvažnije, iako, možda, zvuči kao fraza, ali je istina. Iz ljubavi je nastao svet i sve na svetu. To bi trebalo da bude najjači dokaz koliko je ljubav važna i koliko nam, generalno, nedostaje. Zato su tu praznici da nas podsete na to, dani, koje čekamo sa ljubavlju, za koje se pripremamo sa mnogo, mnogo ljubavi i koje isto tako proslavljamo, dani, čija je simbolika, upravo LJUBAV, zatim, vera, nada, život...

Za ovaj dan, pripreme su počele ovako. Makaze u ruke, stare hulahopke, čarape, bluzice, sve izvučeno iz džaka, jer je bilo spremno da se nosi u kontejner. Ah, taj kontejner! Uvek ga "oštetim" i zakinem, ali vredi. Mašina mi ne radi, ali nema veze, mogu ja to i ovako, iglom i koncem, nema problema, samo napred!










Šargarepice su nastale od, već rekoh čega, a cvetići od krpica za prašinu. Nije da nisam uredna, da se razumemo, ali prašina trenutno nije prioritet, a uvek postoji alternativa, tj. ima mnogo vrsta krpa za brisanje prašine, ali za pravljenje cvetića, izbor je sveden na minimum. Uostalom, uvek ih prodaju kao univerzalne krpe, što znači da se mogu upotrebiti i ovako.





Rekla sam, isto, da nisam majstor za venčiće, a volim ih! Nisam imala osnovu, pa sam rešila da je napravim. Zapelo mi da bude okrugla i nema druge! Nema alternative okrugloj osnovi za venac, a od čega bih mogla da napravim krug?


I, eto rešenja! Spasonosni džak! Uh, što volim džakove, kontejnere, tavane, podrume... Hulahopke, papir, makaze i napred!
Zec mi se nije svideo, pa sam ga skinula, tako da je to na kraju izgledalo ovako



A kad već imam makaze u rukama, da ih maksimalno iskoristim. Znate, kad je počnem nešto da radim, recimo, da sečem, ja onda ceo dan samo to radim i odjednom se pojavi toliko stvari stvorenih za seckanje, krojenje... Ista stvar je i sa lepkom ili bilo čim drugim.

Evo, još čarapa, još ruža, evo starog, polomljenog kišobrana i konačno, EVO dekoracije za koju sam ideju našla, ne znam tačno gde, ali je bilo negde na internetu. Ili cvećari, samo što je to bilo malo drugačije. Imitacija kišobrana i pravo cveće unutra.





Svima je bila zanimljiva ova ideja, naročito deci, jer su prolazila po nekoliko puta da vide šta je to, ustvari, kao i što su zagledali ove zeke i šargarepe. Verovatno su mislili da su pravi zečevi, ne znam....

 


I još malo dekoracija koje neću komentarisati. Bar ću pokušati da ne komentarišem...



















I, konačno, kakav bi to praznik bio, da se ne okupimo na, dobro poznatom mestu? Da, naša crkva, ovog puta u novoj, koja je bezbedna za upotrebu. Sanirana i kao i uvek, puna ljudi.











Posle liturgije, bila je priredba. Učenici starijih razreda naše škole su sami spremili kratak dramski tekst sa jasnom i poznatom porukom, u skladu sa današnjim danom.





A kad su ove devojčice zapevale, pošle su mi suze. Poslušajte, molim vas, samo kako pevaju!

Meni je ova druga pesma, inače, jako emotivna i uvek, ali uvek plačem kad je čujem, a danas je to bilo nemoguće izbeći.

Ja vam, još jednom, želim srećan praznik i mnogo, mnogo ljubavi, vere, ispunjenih želja i da se svakom danu radujete kao ovom, današnjem. Hristos vaskrse!



















32 коментара:

  1. VAISTINU VASKRESE! Želim ti puno ljubavi, radosti, razumevanja i tolerancije a pored toga i jedno lepo radno mesto na kome će sve tvoje dobre osobine doći do punog izražaja. Zaslužuješ sve najbolje, zato sam sigurna da tebe i tvoju princezu čekaju divne stvari. :))

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala ti puno, puno, puno... Ovo je baš, prava, čestitka!

    ОдговориИзбриши
  3. Ваистину Васкресе !!!
    Иако је љубав заиста основа свега, покретач и снага, ја ти пре свега желим пуноооооо здравља!!! Да би са том количином љубави, коју већ носиш у себи и несебично је делиш, направила чудо и врло брзо уз мало среће остварила своје највеће снове !!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno na ovako lepim željama. Sve je to neophodno u životu: i ljubav, i zdravlje i sreća. Ako je čovek pun ljubavi onda lakše podnosi sve i pun je snage, jer život traži da se boriš, da se ne daš!

      Избриши
    2. Svrati do mene !!! Mislim da znaš zašto, ali ti opet proveri !!! :)))

      Избриши
    3. I kad znam, uvek se rado odazovem. Stižeeeem!

      Избриши
  4. Divan post Iskrice,prepun topline,divnih trenutaka koji ovaj veliki dan čine posebnim..sretan Uskrs, sve najljepše ti želim, kao i tvojoj obitelji.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala i vama, takođe, sve najbolje.

      Volim praznike a volim i sve ove stvari koje kuću čine domom.

      Избриши
  5. Voistinu Voskrese! Dekoracije su ti fenomenalne,svaka cast!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti se sviđaju, jer ja istinski uživam i u praznicima i u dekorisanju.

      Избриши
  6. Koje lijepe fotografije, a radovi su stvarno odlični, oduševljena sam! :) Baš lijepo ozračje za vrijeme s obitelji!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, jako lepo. zato su praznici i stvoreni.

      Drago mi je da ti se sviđaju moji radovi. Volim kad od ničega napravim nešto.

      Избриши
  7. Sretan vam Uskrs! znam da ste se lijepo provele vas dvije, sa svojim najmilijima! a uskrs se kod tebe uselio u svaki kut kuće i okućnice, jako jako lijepe (i pametne) dekoracije!
    sad će ti susjedi sami nositi stare čarape, da ih ne bace :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti na čestitkama. Da, uživali smo svi. Vreme je bilo lepo, puno ljudi, čarapa, malo mašte i to je to...

      Počela sam da zagledam kakve čarape ljudi nose, ako mi se neke posebno svide, tražiću im. Bez problema. Bolje nego da čekam da sami donose.

      Избриши
    2. odi ti i u posjete, pregledaj i fotelje ;)

      Избриши
  8. Stvarno se divim tvojoj kreativnosti i energiji,apsolutno sve me je oduševilo, posebno ovaj kišobran sa cvijećem! Od srca sretan Uskrs i najljepše želje svima!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na čestitkama i drago mi je da ti se sviđaju moji radovi. Sad sam u fazonu čarapa i ruža. Možda zvuči kao nespojivo, ali evo dokaza da se to može jako lepo iskombinovati.

      Избриши
  9. Анониман6. мај 2013. 21:40

    Dekoracije su ti prelepe, pogotovo što su ručni rad. Danas se sve može kupiti ali ljubav i brižnost ne. Post u tvom duhu topao, osećajan. Ja ti i ovom prilikom zelim svako dobro, jer ti to i zaslužuješ. puno pozdrava tvojim bližnjima i tebi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Rado, tebi, takođe, sve najbolje.

      Uvek je moglo sve da se kupi, danas naročito, ali nije stvar u tome da se kupi. Bar kod nas, kreativaca.
      U redu, lepo je kupiti i ja volim kupovinu, ne kažem, ali volim kad neko stvara nešto, jer to je talenat koji treba koristiti, to je blagoslov i ne treba ga odbaciti.

      Избриши
  10. Диван празнични пост.
    Заиста си пуна идеја и што је најважније, савршено све одрадиш-
    Девојчице певају за десет +, заиста сам уживала.
    Хвала ти.

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман7. мај 2013. 13:15

    Sa malim zakaznjenjem cestitam ti Uskrs . Hristos voskrese.
    Zaista si veoma, veoma kreativna osoba, a svaka tvoja fotografija, odise nekom toplinom. Uzivam dok citam tvoj blog i mogu ti reci da ti veeeoooma zavidim sto ne zivis u gradu. U meni se vec dosta dugo krcka ideja da se preselim iz grada i nastavim zivot u nekoj manjoj sredini, zato i uzivam u tvojim fotografijama i barem sam tada u mislima na nekoj livadi punoj cveca....
    A da ne zaboravim, hor je odliicaaan. Pozdrav devojcicama.
    Olja

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisi zakasnila, Olja,ne brini. Za lepe želje nikad nije kasno.

      Šta da ti kažem? Život na selu ima i prednosti i nedostatke, baš kao i život u gradu. Moja ćerka ne voli grad, obožava selo. Dobro je kad deca rastu okružena prirodom, životinjama, kad se igraju u dvorištu, a isto tako je dobro kad ti je blizu pozorište, prodavnica, škola...

      Hvala ti na lepim rečima, drago mi je da se prepoznaje pozitivna energija, jer ja jesam takva, zaista i sve štop pišem, pišem iskreno.

      Избриши
  12. Vaistinu voskrese!
    Draga Nataša, ti zaista imaš dar za improvizaciju i reciklažu i svaki put me iznenadiš svojim šašavim idejama. Šargarepe i zeke su neverovatno slatki. Takođe i venčić, kišobran, sve je neverovatno ljupko, nije ni čudo što se deca skupljaju da vide o čemu se radi:)Tvoj mi ambijent izgleda kao iz bajke, kućica od luša i čokolade:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, pa izvoli u kućicu od čokolade! Ova je, za razliku od one iz bajke, bezbedna, u nju su prijatelji uvek dobrodošli.

      Избриши
  13. nice work and report. Warm greetings, Dietmut

    ОдговориИзбриши
  14. Анониман9. мај 2013. 04:00

    Hermosos trabajos y un despliegue de creatividad asombrosa!
    Me encantó tu post, te dejo un fuerte abrazo, bonita noche!

    ОдговориИзбриши
  15. Vrednice,baš si se potrudila da uveličaš dodatno ovaj praznika.Oduševljena sam svime,naročito kišobranom..Nadam se da ste imale lepe i zdrave Uskršnje dane ispunjene ljubavlju

    ОдговориИзбриши
  16. Post beautiful! Very good can come here and enjoy the beautiful works, i'm delighted with so much beautiful! Happy Easter with love and happiness in the hearts for you and your family •✰ •✰ •✰ •✰ •✰ •✰

    ОдговориИзбриши
  17. So beautiful :) thanks for sharing!! love your ideas my dear friend..

    ОдговориИзбриши