понедељак, 3. јун 2013.

Home, sweet home



Da, liči na prethodni post, ali samo naslov. Evo, da se uverite da sam ovih dana bila vredna i kreativna, a počela sam i da učim. Nije da nisam. Uzurpirala sam tatinu radionicu, jer on trenutno nije tu. Ok, rekla sam mu da neću, ali mi se čini da je on, ipak, znao da hoću, pa je sve lepo obeležio, a ponešto i sklonio. To je preventive radi, da ne bih uzimala baš sve njegove boje i alatke, jer misli da su njemu potrebnije nego meni.

Ove venčiće ste već viđali. Na osnovu sam dodala detalje. Ovaj sa anđelom od gipsa je u sobi moje ćerke, a ovaj drugi je bio tu. Tu, negde. Spakovan i čekao. Čeka, čekao i dočekao da ga upotrebim. Konačno!!!






Na ovom mestu su stajale slike. Lepe, ali vreme je da se nešto promeni. Čim sam to zaključila, oko pola noći sam se dala u akciju koja se sastojala u tome da pocepam kartonsku kutiju i tapetarskom heftalicom pričvrstim na zid. Vrlo jednostavno.



Sa puno volje sam krenula, obojila podlogu i planirala da napravim nešto jako, jako lepo, ali... Odjednom, mi se nije crtalo, nije mi se ništa radilo. Dva dana je stajalo ovako. Samo zamazano bojom. Za to vreme, ja sam radila sve ostalo, o svemu razmišljala, osim o ovome.




A kad sam rešila da posao privedem kraju, tj. da konačno počnem konkretno da radim, ideje su se smenjivale. Hiljadu puta sam pošla sa bojama i četkicom da nacrtam nešto, ali čim bih prišla, rađala se nova ideja. Možete zamisliti taj haos u glavi. I tako je to stajalo još jedan dan.

Na kraju, odlučila sam da to ipak bude dekupaž sa nekom kombinacijom slova, brojeva, tako nešto... O, koji je to napredak bio! Ali...
Još jedan dan sam prevrtala po salvetama i tapetama, isprobavala, da bi se na kraju desilo, da ništa ne upotrebim od toga što sam planirala, nego da u roku kraćem od sekunde, donesem odluku da to izgleda ovako:




PRVA FAZA



DRUGA FAZA







Konačni izgled, gde su, sa strane, salvete  na kojima su motivi iz različitih delova sveta, a sa strane piše HOME, SWEET HOME. Kao, svuda pođi, ali kući dođi.

Umesto slova O upotrebila sam venčić, ionako ne umem da napravim to, sasvim, jednostavno slovo. Sa okruglinama mi nikad nije išlo. Da biste se uverili da ovo izgleda mnogo lepše nego na slici, morate doći kod mene. U goste.

Svako ko dođe, dobro je došao. Nadam se da ćete se osećati kao u svojoj kući.
































28 коментара:

  1. :)))) I dok pišem ovaj komentar osmeh mi ne silazi sa lica. Slatko si me nasmejala jer sam ( verovatno kao i mnogi drugi) u tebi pronašla sebe. Naime, taj sistem briši - piši je valjda normalan kod svih onih koji umesto jedne imaju 10 vizija i sve bi to da stave na jedno mesto, sad i odmah :))))
    vemčići su ekstra, a ova ideja....hmmmm...mislim da ću ti je "pozajmiti" ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ponekad delujem konfuzno i kao da ne znam šta hoću, upravo zbog toga. Veoma često i rasejano i ko zna kako još. Međuti, vi znate da to nije istina i da je u pitanju mnogo vizija odjednom. Bar me vi razumete, a što se tiče ideje, pozajmi je slobodno, meni je to čast, za razliku od nekih koji misle da su mnogo inspirativni i da svi kopiramo BAŠ njih.

      Избриши
  2. Potpuno se slažem sa obema... Ja sam se odmah prepoznala! Zapravo skoro nikada se ne realizuje početna ideja, već me nešto odvede na sasvim drugu stranu i napravim nešto što nisam ni imala u glavi... Valjda nam je mašta preobimna! :)
    Sviđa mi se ideja, a mislim da ovo nije kraj, nego ćeš postepeno još ponešto dodavati. To mi liči na nas, a tabla je ionako kao stvorena da na nju dodaješ i kačiš svakakve slatke sitnice, porukice itd.
    Exstra slatko i ništa ne košta, moj tip projekta :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U pravu si, to liči na nas. I ovo nije kraj, a ko zna gde će biti i kako će već sutra osvanuti. To se nikad ne zna. U tome i jeste čar.

      Избриши
  3. Ja sam oduševljena i zadivljena.
    Možeš li telepatski da mi pošalješ delić svoje mašte?
    LJubim te!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ko kaže da tebi nedostaje mašta? Telepatiju još nisam radila, ali moraću da pokušam, čim budem dovoljno koncentrisana.

      Избриши
  4. Dijelimo isti problem sa "okruglinama"!! I meni se jednostavne stvari ikrive i izobliče, a one komplicirane uspiju iz prve:)
    Jako mi je zanimljiv ovaj tvoj domaći kutak, baš zgodno mjesto za različite ideje i kreacije... i sviđa mi se tvoj vjenčić:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, drago mi je da ti se sviđa. Ja nemam osećaj kako mi je nešto ispalo, nego moram da budem odsutna neko vreme ili da to ne gledam, pa tek onda shvatim da li mi se sviđa ili ne.
      Prihvatam filozofsko gledište o tome da je krug savršena figura, jer nema ni početak ni kraj, kao i njegovu simboliku, ali kad treba nešto da uradim a povezano je sa krugom, e, onda stvarno pomislim kako bi bilo bolje da je Zemlja, recimo, kockasta ili slično.

      Избриши
  5. Svaka čast Nataša,baš si savršeno transformirala ovaj kutak,divno osmišljeno i realizirano,onako baš odaje toplinu doma.Nemoj zamjeriti ako ti malo ukradem ideju,jako mi se dopada.
    Veliki ti pozdrav šaljem!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne zameram, meni je to čast. Volim kad ljudima dam ideju. Ustvari, svi imamo ideje, samo je potreban trenutak da one isplivaju na površinu. Nešto nas inspiriše iako rad, na kraju, izgleda potpuno drugačije. Sve je pitanje momenta. Bar je kod kreativaca tako.

      Избриши
  6. Ovo izgleda sjajno! Sa nestrpljenjem sam čitala i gledala fotografije koje prikazuju faze tvog rada i mogu ti reći da sam oduševljena. Znaš, to je sasvim normalno da se zamisli u toku rada menjaju. Uvek se počinje od neke vizije, koja se na kraju pretvori u nešto sasvim deseto...Takvi radovi uvek budu najbolji. Drago mi je da si bila vredna. Vidim "pali" su i kolači. Divno je što si tako puna snage i optimizma, samo tako nastavi:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti. Jesu, kolačići su pali. I pali i nestali. Sve se odogralo velikom brzinom. Ja sam uvek puna ideja, i kao što rekoh, ponekad delujem konfuzno, ali ljudi koji me poznaju znaju zašto je to tako. I ne zameraju mi kad primete da se zagledam u nešto dok oni pričaju, jer ja ih tad, i dalje, pažljivo slušam, iako u isto vreme razrađujem ideju.

      Избриши
  7. Uf, da samo znaš koliko puta ja promjenim skoro svaku stvar, posebno ranije radove s kojima nisam zadovoljna, tako da je to sasvim normalan kreativni proces...ali odlično ti je ispalo na kraju i sa ovim vjencem umjesto slova, super ideja! Dakle, ponekad treba pustiti stvarima da se slegnu , da izbjegneš popravljanja kao ja :)
    Sa školjkama već prizivaš ljeto kao i ja, iako niti pravog proljeća nismo imali...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako nema proleća, izgubilo se negde, očigledno, leto MORA doći. Nema mu druge!

      Избриши
  8. Sviđa mi se ovaj tvoj pano za kreativno iskazivanje, baš zato što možeš još da ga "obogaćuješ".

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, biće tu još detalja. Možda ne panou, ali ko zna šta mi još može pasti na pamet?

      Избриши
  9. Kako se kartonska kutija u tvojim rukama lako pretvori u divan ukras. I to krenes oko pola noci. Spavas li ti ikada?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dobro pitanje! Spavam, spavam, ali kad me uhvati manija da nešto radim, onda ne znam da li je dan ili noć.

      Избриши
  10. Great fantasy and imagination to live with grace. Always home sweet home ☆.¸¸.•´☆.¸¸.•´☆.¸¸.•´☆

    ОдговориИзбриши
  11. Hej,nije ti loše ovo što si napravila,baš je zanimljivo..razne tematike na ovaj način mogu da se obrade...samo da ulovimo vrtloge ideja što nam se vijore po glavama...;)

    ОдговориИзбриши
  12. Mnogo mi se dopada kako je na kraju sve ispalo,svaka cast,puna si iznenadjenja i nikada ne stajes :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, ja , inače, nikad ne bih stala, kad ne bih imala druge obaveze.

      Избриши
  13. Odlična ideja i super izvedba :) Bravo!!

    ОдговориИзбриши
  14. Hmmmm...upravo mi ostala prazna kartonska kutija od bojlera,da li da kradem ideju? :))) Draga,super je ovo mi nikada ne bi palo na pamet.Tvoja masta stvaaarno moze svasta.

    ОдговориИзбриши
  15. dani lete, posla k'o u priči.
    vidjela sam tvoj post ali nisam stigla komentirati; jako mi se sviđa ovj vjenčić umjesto "O".
    zaista, nema do doma :)

    ОдговориИзбриши