среда, 12. јун 2013.

Izlet u kreativnost

Rekla sam da ću vas bombardovati fotografijama, pa evo, da ispunim obećanje. Istina, druge stvari su bile planirane, ali pošto me je ćerka kritikovala, moram prvo da napišem dva posta u kojima će biti reči o njenim radovima. Bojana, izvini, i tvoj poklon će doći na red. Uostalom, 1. juna je bio SVETSKI DAN DETETA, pa se ovo može tretirati kao post kojim obeležavam taj dan. Eto!

Kao što vidite, gomila frizura, ne tako loših. Žrtva-JA, naravno, ko bi drugi bio? I to dobrovoljna žrtva, ali nije mi žao, jer deca su najvrednija i najvažnija, a to znači da im, ponekad moramo dozvoliti da se, kreativno izraze, pa makar se to nama i ne dopadalo. Koliko je to važno, znamo svi, zar ne?














A ovako izgleda predjelo kad se igramo DOĐI NA VEČERU. U njenoj režiji, svakako. Jestivo je, da... I da nije, pojela bih do poslednje mrvice, jer se trudila da sve uradi sama, od početka do kraja. Dok je bila manja, najela sam se raznih kombinacija, čudnih i neobičnih ukusa i eto, ostadoh živa. Voli dete da kuva. Pa, ako voli, neka kuva, ješću...



A ovo je logo za sajt SAJBER UČITELJ. Meni je, baš, sladak, dečiji rad. Nije loše oprobati se i u tome.


U međuvremenu, nastala je kolekcija haljina, kao i planovi o njihovom šivenju, kompletnom izgledu, prezentaciji... I naravno, nekoliko pesama. Sve to nastaje u jednom dahu, kao da će raspust sutra da se završi i da neće imati vremena da postigne sve.
Za sad je tako, kao što rekoh IZLETI, isprobavanje, traženje, radoznalost, što je i svojstveno deci. Nadam se da će se naći u nečemu mimo arheologije, koja je na prvom mestu i da se neće izgubiti u svemu tome, jer je mnogo stvari koje je zanimaju.

I za kraj, jedna njena pesma, koja se zove MOJA STARA KUĆA, a u pitanju je kuća koju ja često spominjem i za koju je ona jako vezana. To je, po njoj, idealno mesto za život.

Moja stara kuća je na kraju sela.
Ima mnogo drveća, cveća,
lekovitih trava-kamilica,
majčina dušica, nana...
Sve je to kod našeg bunara.

Najlepša je lipa
kad zamiriše svima,
a potok žubori
kraj našeg imanja.

I sledeći post će biti na temu nekih njenih interesovanja, jer ja uvažavam i kritike, naročito od strane dece, čija god da su, jer su, u krajnjem slučaju, NAŠA. I treba ih ispoštovati, na njima svet ostaje.

28 коментара:

  1. nego što! treba njegovati dječje interese, ohrabriti ih, uputiti.
    pa ti imaš frizerku doma, ne trebaš plaćati svečane frizure :) i kuharicu! što ti više treba?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U pravu si! Kad imam ovakvu ćerku, koja liči na mene, ništa mi više ne treba. Nas dve smo svemoguća kombinacija.

      Избриши
  2. Kako je vama zabavno! Ja citam post i onda shvatim da sve vreme mislim: hocu i ja jednu devojcicu! :-)
    Puno pozdravi cerkicu, zaista je jako mastovita, kreativna i neumorna, bas kakvo dete i treba da bude.
    :-*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa, ako želiš devojčic, poradi na tome... A ako ne uspe, imaćeš snajke kao alternativu. Sad, koliko će to biti dobra zamena, ne znam, naročito u Srbiji.

      Избриши
  3. Frizure :))) Ti si jos i dobro prosla..ja uglavnom ostanem bez pola kose :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja imam kose za troje, pa ne brinem. proređivanje dobro dođe.

      Избриши
    2. Ovo je bio post za uživanje,zbilja sam se odmorila čitajući i gledajući,tvoja kosa je fantazija,prvo moram to da ustvrdim,ali sigurno to tvrdi i tvoja frizerka.
      Ma super vam je provedeno vrijeme, ti uz svoju frizerku,kuharicu,i svestranu umjetnicu zbilja ne moraš brinuti,život vam je ispunjen potpuno.

      Избриши
    3. Da, Nely, svaki dan je različit od prethodnog. Danas frizure, sutra šminka, prekosutra nešto treće i tako... Lepo je kad vreme prolazi, tako, dinamično i raznoliko i kad ne stigneš da se snađeš u jednoj situaciji a već stiže druga.

      Избриши
  4. Prvo da ti kažem da ti užasno zavidim na toj divnoj kosi!!! Vidim da ste se super zabavile, sviđa mi se što ima puno mašte i interesovanja i što piše. Poljubi mi dete a ja tebi šaljem jedan veliki zagrljaj u koji možete obe da stanete. :))

    ОдговориИзбриши
  5. WOW !!! Ona prva frizura je baš, baš, baš PROFI !!!
    Ćerka ti je sjajna i to je upravo ono što sam već jednom rekla - ne zna se ko je talentovaniji i kreativniji,da li ona ili ti. Mada,....to nije bitno. Bitno je da ste Vas dve odlična kombinacija. BRAVO !!! :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ideje nam nisu problem, model sam uglavnom ja, a valjalo bi da me niko povremeno i zameni. Čisto da predahnem.
      Jesu dobre frizure, iskreno, i ja sam se iznenadila.

      Избриши
  6. Samo nastavite tako da zajedno kreirate, smijete se, kuhate, učite, to je pravo bogatstvo!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, u pravu si. Ljubav i smeh su najveće bogatstvo u životu, a to sve traži nesebično davanje, ali se isplati.

      Избриши
  7. Анониман12. јун 2013. 20:22

    Prelepa kosa, ima ona mašte a bome i materijala da izvede svoje kreacije. Sve pohvale za tako divnu frizuru, inače jako volim takve romantične pundjice. Ona je divno dete, ima od koga da uči. Samo neka nastavi tako, neka piše, crta,bavi se kreativnim radom. Puno pozdrava za obe.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Rado. Ima materijala za frizure, nema problema, imam kose za troje. Dobra je devojčica, nadam se da će tako i ostati. Najvažnije je da nije sebična.

      Избриши
  8. preslatko...sjetila sam se kako sam se igrala sa maminom kosom, a i bila sam frizerska "žrtva" malih rodica često:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vidiš kako se sve u životu vraća? Nije to tako loše iako, ponekad ume da bude naporno, ali je zabavno.

      Избриши
  9. kreativno djete na majku! frizure su super a pjesmica mi je najljepša. pravi talenat. samo je i dalje potiče da bude i razvija krativnost

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, to čak i njen otac priznaje. Sve loše osobine su na mene, jedino je kreativnost pozitivna osobina koju je, po njemu, nasledila od mene. Klasično za tate, zar ne?
      Podstičemo jedna drugu, s tim što je moja kreativnost došla do izražaja tek kad se ona rodila i rasla je zajedno sa njom. I još raste...

      Избриши
  10. Prva i šesta frizura su mi stvarno odlične, meni je uvijek bio užitak kad bi se netko bavio mojom kosom...A kako je lijepo aranžirala ručak! Zapravo je nevjerojatno koliko toga je zanima i čime se sve bavi, a pretpostavljam da je i u školi odlična, ma kad sve to stigne?! Stvarno je nevjerojatna! Vas dvije ste mi primjer savršenog odnosa majke i kćeri. Neka vam uvijek bude ta ko lijepo!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti. I ja tebi želim jedno ovakvo malo, kreativno čudo, puno energije.

      Избриши
  11. Divno je to sto radis i podrska kakvu pruzas, to je neprocenjivo. Ona je, vidi se, veoma kreativna, a njena kosa je predivna

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ko će drugi da pruži čoveku podršku ako ne njegova porodica? To je uvek bilo tako, samo što su vremena malo stresnija pa ne stižemo svi da se posvetimo ni sebi ni drugima u velikoj meri. Ja sam tu u prednosti, jer sam nezaposlena i bilo bi glupo da ne provodim vreme sa svojim detetom, zar ne?

      Избриши
  12. E, slatko si me nasmejala! Ti si odlično prošla sa frizurama, a neke od njih bih ja vrlo rado nosila, naročito ovu prvu punđu od pletenica. Ali, trebalo je da vidiš mene, koja sam bila model za šminkanje pre par godina i to mojoj Joji. Ona je crtala po mom licu i brisala i prepravljala, a što je najstrašnije što postoje fotografije, koje ja krijem kao zmija noge:) Ne daj Bože da neko to vidi, mogla bih odmah da se selim na Novi Zeland i da promenim ime:)
    Tvoje detence je mnogo talentovano i to za vrlo različite stvari. Što se poezije tiče, znam na koga je :) A to što voli arheologiju je divno, to je neverovatno privlačno zanimanje!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E, baš bih volela da vidim te slike! Mislim da su preslatke, kao i sve dečije žvrljotine. Verujem da se uvek slatko nasmeješ kad ih vidiš.

      Arheologija je privlačno zanimanje, a veoma je važno da čovek uči i radi ono što voli, što ga ispunjava. Uvek ću je podržati u tome, jer ja imam iskustva sa obe situacije, kad učiš ono što voliš i kad učiš ono što ne voliš. Razlika je ogromna, s tim što je za mladog čoveka to mnogo, mnogo teže.

      Избриши
  13. Draga, ja ovaj post nisam videla, a ko je krivac...ti!
    Eto, objavila si ga uoči svog dolaska, kad sam bila u drugim obavezama-Čupko, i drugim planovima.
    lepo je biti model za frizure, a ti imaš savršenu kosu, Smiljana je savršeno dete, prepuno energije, volje i ljubavi.
    Za to je najviše zaslužna mama, zar ne?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Reklo bi se da je mama, a da sam kriva-kriva sam, u pravu si. Mislim, stvarno nešto nije u redu sa mnom, jer u poslednje vreme stalno govorim ljudima da su u pravu, a to ne liči na mene.

      Избриши