среда, 5. јун 2013.

Nije to ta priča

Ako se pitate koja priča, mislim na ono što Sonaj često govori, a to je MAJMUN VIDI, MAJMUN RADI.  
E, nisam ja iz te priče. Kod mene je situacija sledeća: MAJMUN VIDI, MAJMUN UZME. naravno, zato što računa-valjaće, zatrebaće. Tako je bilo i sa ovim poklopcem od čorbaluka. Možda je i od nečeg drugog, ne znam, nisam se upuštala u detalje, jednostavno sam ga uzela i dalje, znate...




Ogledalo sam imala. Ostalo je kad se plastični ram u obliku suncokreta raspao. Služilo je i tako bez rama, iako vrlo, vrlo retko.

Možda bih ja i bacila ovaj poklopac, ne znam, da nije ovih slatkih, sivih cvetića na njemu. Zaista je tako, ne lažem... Mada, i da je skroz beo, moglo bi se nešto nacrtati na njemu. Kako god, danas je nastalo ovo






 Da, da, ogledalo u malo neobičnom ramu. Ima i dobar oslonac, ne pomera se, tako da će sad zaista da posluži svrsi.


Neko je skoro pomenuo voće našeg detinjstva. Evo ga! Slikano na povratku iz škole. Rodilo je kao nikad do sad!




Narednih nekoliko postova, zatrpaću vas fotografijama, jer ima nekoliko stvari koje vam nisam pokazala, tj. nekoliko stotina fotografija. Do tada, pozdravlja vas

30 коментара:

  1. Šta sve tebi neće pasti na pamet u poslednje vreme :)))) Ova ideja ti je ORIGINALNA ( doduše i prošla je, ali ...ajde) !!! I naravno da mi se mnogoooo dopada.
    To me podseti na moje staro ogledalo van upotrebe koje moram od negde da iskopam, samo....gde sam li ga stavila ?! To ti je ono kao da se ne razbije,stavi ga na sigurno, pa sad lupam glavu gde je ! :)))))))
    Trpaj !!! Ja mnogo volim fotke, samo malo uvećaj. Kratke mi ruke narode, ne sitnite toliko !!! :)))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Traži ogledalo, brzo! I ja kad stavim nešto na sigurno, onda je na sigurnom. Treba mi detektor da bih to našla.

      Biće fotki i fotki.

      Избриши
  2. Koja genijalna ideja za ogledalo! Čak sada ima i kao ručku za držanje :) A ono su murve (bar mi tako kažemo).... rastu mi blizu kuće i samo padaju, a nitko ih ne bere...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kod nas to deca jedu kao luda. Ja ih nikad nisam nešto baš volela, a deca su im se danas radovala kao luda. Jeli su, zamazali se i izgledali kao životinja pomenuta u postu.

      Избриши
  3. Stvarno je fora carska, didzajn rešenje za 10+! :)))

    ОдговориИзбриши
  4. Odlična ideja, super si iskoristila obe stvari. Nema ništa za bacanje, sve nam treba. :)))

    ОдговориИзбриши
  5. Uvek me oduševiš i iznenadiš svojim idejama.
    Ogledalo je predivno, svaka čast za ideju i umeće da je sprovedeš.
    Kiss!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne treba veliko umeće, jednostavno se sve zalepi, ali ti, svakako, hvala!

      Избриши
  6. Одговори
    1. Hvala. Ideje nisu problem dok god ljudi bacaju svašta. Vrlo rado ću uzeti sve što odbace!

      Избриши
  7. E, ovo je, zaista, nešto posebno! Puna si ideja :) Dud i mene podsjeća na djetinjstvo, nisam ga vidjela sto godina!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Danas su deca jela dud gde god su ga videla i došli su kući umazani kao da imaju dve godine. Meni su bili slatki, baš, a kad su završili sa dudom, prešli su na višnje. Možeš misliti našta su ličili?

      Hvala ti na komentaru. Drago mi je da ti se sviđa ogledalo, a drago mi je i da sam stavila sliku ovog duda da te podseti na kuću.

      Избриши
  8. Savršeno su se poklopile dimenzije, genijalna ideja! A joj murve, voće mojeg djetinjstva isto:) Bila su dva stabla ispred kuće, sad ih više nema, općenito ih je malo ostalo.A što nije to primorsko stablo?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako nije, napravićemo da bude, što da ne? Ima ga malo i kod nas, u odnosu na ranije, ali ove godine, neverovatno koliko se razmnožio. I drago mi je zbog toga, sve mi se čini da se sve popravlja, da se vraća na svoje. Ne znam zašto, ali, eto, vratili su se makovi, cikorija, koju nisam videla sto godina, dud...

      Избриши
  9. Ma odličnoooooo:))) Sjajna si! O dudu neću previše...Nekada davno ( kao i s lubenicom) prejela se i NIKADA više stavila u usta:(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ni ja ga nisam volela, nikad, ali sam danas probala i nije to tako loše. Inače, što se voća tiče, nikad se nisam prejela, jer ga nikad nisam ni volela, niti preterano jela. Šljive ne volim iz drugih razloga, ali o tome ću u nekom drugom postu.

      Избриши
  10. A šta reći na tvoju kreativnost što već nije rečeno,genijalna si i gotovo!
    Joj dudovi,pa to nisam jela sto godina,moj deda je imao ogroman dud u dvorištu,sjećam se kako je bilo kada ga otrese vjetar po ciglanom dvorištu,kupili smo ga kao djeca i jeli,ajme kako mi je znalo biti zlo:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Verujem. Naše generacije nisu imale ananas, papaju i ostalo, nego domaće voće i to samo preko leta, pa smo, valjda, zato jeli kao ludi.

      Избриши
  11. Spojila si naizgled nespojivo i dobila odličnu stvar!!! Bravo, baš mi se sviđa!
    I vidim da si nas sve odreda podsjetila na djetinjstvo:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izgleda da jesam, ali imati takvo detinjstvo, slobodno, bezbrižno, nesputano je privilegija.

      Hvala ti na komentaru i pohvalama.

      Избриши
  12. Анониман6. јун 2013. 20:14

    Sjajnoooo, a tek kad sam videla dud, bas si me vratila u detinjstvo, crni i beli dud obozavala sam ih, ih sad sam se bas raznezila....
    Olja
    PS/ uskoro cu da pravim one crackle kolacice iz prethodnog posta

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kad napraviš jednom, poželećeš i drugi put i tako redom, jer su zaista ukusni. Javi kako su ispali.
      Dud je, ove godine, rodio kao nikad do sad. Ima ga na sve strane. Možeš misliti kad deca saviju granu i ne beru, nego jedu direktno sa grane. Slikala sam ih, onako, umazane i uflekane, baš su mi bili slatki.

      Избриши
  13. bravo, iskrice! i na ogledalu i na murvama i na crnoj ovci :))
    nikad ne znaš kad ti nešto može zatrebati haha

    ОдговориИзбриши
  14. Анониман7. јун 2013. 23:03

    Od tebe uvjek najbolje. Genijalac kakav jesi znala sam da si nešto opako napravila, i bila sam u pravu. Ne znam da li nekad uopšte miruješ. Volim inače ogledala, tvoje je orginalno:)Sjećam se dudinja kako ne, gde ih nadje :) Ovčica ti je slatka...u detinjstvu sam ih često čuvala.Prelep post, šaljem ti puno pozdrava i tvojoj porodici svakako.

    ОдговориИзбриши
  15. Анониман8. јун 2013. 17:44

    odlično ogledalo :D

    ОдговориИзбриши
  16. He, slatko :D Šta sve tebi neće pasti na pamet. Ali, baš mi se sviđa. podseća me na neke starinske ilustracije, čestitke, pudrijere...Bog bi ga znao na šta sve ne. Baš zato mi se i sviđa. Ti sastavljaš stvari onako kao što to deca rade - sve može :) I stvarno može!
    A i ova ovčica je fenomenalna :) Jesi li gledala nekad Shaun the sheep? Mnogo dobro, obavezno pogledaj. Verovatno ima na youtube-u.

    ОдговориИзбриши