четвртак, 20. јун 2013.

Stolica

Ah, evo i mene! Čini mi se da sam bila odsutna sto godina! Toliko dešavanja ovih dana, da mi se čini da sa vremenom nešto nije u redu. Posle popodnevnog sna, od samo sat vremena, vratila sam se u normalu. Hm... Normalu...
Znam šta bi neki rekli o toj mojoj "normali" jer se moje i njihovo normalno stanje znatno razlikuju, ali relativnost je uvek prisutna u stavovima i mišljenjima, tako da, šta god ko mislio, ja tvrdim da sam u "normali".

Položila sam ispit iz patologije. Uh! Nije to toliko teško, koliko moja "normala" znači i dozu neodgovornosti, jer koliko god vremena imala, ja poslednjih pet dana učim. I ne samo to, nego svaki put kažem kako više neću tako da radim, a znam da hoću. Na ispitu šok! Dolazi devojka i kaže: "Nisi valjda naučila celu knjigu? Mi smo dobili skraćenu verziju".  Majko mila! Zar smo nas dvoje u tolikoj grupi jedini nenormalni, da nam nije palo na pamet da tako nešto postoji? Ok, nema veze. A kad sam ja videla da oni nisu ni tu, skraćenu verziju dobro naučili, možete misliti šta mi je došlo da im uradim!!! I tako, dođem ja na red, odgovaram, na pitanja, gomilu dodatnih pitanja, njima lepo da pričaju sa mnom,  a ja mislim: "Ljudi, puštajte me odavde! Imam posla kod kuće, i to ne malo, nego gomilu. Em sam naučila, em me dodatno ispitujete. Nije pošteno". I tako prođe i taj dan, vrlo uspešno, ja osvetlah obraz i dadoh se u akciju. Da se opustim malo, red je!

Sredila sam, najpre ovu stolicu. Stvarno je bila lepa, ali njena lepota nije dugo trajala. Da, dokaz više da je lepota prolazna, a plastična hirurgija unosan posao. Ako to primenimo na stvari, rezultat je sledeći:










Ovaj materijal imam već dugo i mnogo mi se sviđa. Lepo, plavo... Nisam znala šta sa njim, jer je krut, pa je zato stajao u ormaru, ali, eto, na ovoj stolici, baš lepo izgleda. Svima deluje neobično. Istina, mogla sam ove ivice malo bolje da uradim, ali može da se popravi, samo da se još malo zategne na dva mesta.

Tatinu radionicu sam uzurpirala, to sam vam rekla. Ima tu svega i sve će biti sređeno u najskorije vreme. Radim u pauzi između ručka, večere, plevljenja cveća, bašte, odlazaka kod zubara, na pijac... Kao i svi vi, uostalom.




U svakodnevnim obavezama nema skraćene verzije, ali postoje trenuci uživanja i stvari koje volite da radite. Ne moraju biti velike ali moraju nas ispunjavati. Srećan je ko ume da ih prepozna. Razumemo se, zar ne?

32 коментара:

  1. Pre svega, čestitam ti na položenom ispitu iz patologije. Nismo ni sumljali u tebe :))))
    Šalu na stranu - SVAKA ČAST, to je zaista velika stvar !!!
    Jaooo, Nataša što je dobra ova tatina radionica. Ja iz nje ne bi izbijala. 'Oću ja jednu 'vaku :))))
    Nikako da te pitam....procveta li onaj ljiljan kod tebe? Nemoj samo da kažeš da si zaboravila da ga uslikaš ! ;)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, ali kad tata nije tu ja uživam, u suprotnom-nema pojma! Ni slučajno, jer kad bi on video ovaj lom, dobio bi infarkt u najmanju ruku.

      Ljiljan cveta, naravno da je uslikan. Biće objavljeno, svakako. Imaš moju reč!

      Избриши
  2. Prvo čestitke na položenom ispitu,vjerujem da uz sve dodatne obaveze koje imaš zbilja je pravi uspjeh kada skineš ispit kao od šale.
    Stolica je super,znaš da volim plavo,ovaj materijal baš ju je osvježio,ali radionica,e tu je ono pravo čarobno mjesto,super je što imaš taj kutak za stvaranje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kao što rekoh, imam ga vrlo malo dana u godini, ali i to je nešto. Isoit kao ispit nije težak, problem je u nedostatku interesovanja za tu materiju. Ovaj je još i logičan u odnosu na ostale, pa je bilo malo lakše.

      Drago mi je da ti se dopada stolica. Plavo je plavo, nema tu šta!

      Избриши
  3. Čestitam, Nataša, na položenom ispitu, sad uživaj u "svojoj" :-) radionici i zasluženom odmoru ili tačnije umoru ali kreativnom pa samim tim slatkom umoru.
    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo što radim mi pomaže da napunim baterije, opušta me. Pitaju me kako i to postižem da uradim. U pitanju je zadovoljstvo, rad koji ispunjava, a to je najvažnije.

      Hvala ti na čestitkama.

      Избриши
  4. Čestitke za ispit! Stolica je baš slatka :)

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман21. јун 2013. 19:17

    Čestitke na položenom ispitu, i na neverovatnoj energiji. Stolica me oduševila, imam sličnu I sad kad vidim kako si je doterala imam želju da učinim isto. Mada si ti to majstorski uradila ne vidim ja da tu išta treba popraviti, meni izgleda odlično. Puno pozdrava.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ispuni sebi želju, slobodno, samo lepo zategni ivice i nema problema.

      Hvala na ćestitkama, pozdrav i tebi.

      Избриши
  6. Aktivna i vredna kao i obično..odlično si ti to sve...ma i zagolicala si me ovom reparacijom stolice,imam jednu staru pa samo da kupim tu heftalicu ili kako se već zove..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, heftalica. Tapetarska heftalica. I mnogo je dobra stvar. Videćeš, ima svašta da se hefta, samo dok počneš. Ja sam čak i stoljnjak napolju zaheftala da ga vetar ne odnese.

      Избриши
  7. Itekako se razumijemo :)
    Drago mi je da si sredila taj ispit, skoro ćeš ti sve dati.
    A radionica - mmmm, da mi se uvaliti :)
    bravo za stolicu, vidiš koliko mala promjena materijal znači. a i boja je super, tako friško djeluje

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Plavo je uvek friško, bar meni. Izvoli, slobodno se uvali u našu radionicu, imamo još vremena

      Избриши
  8. Čestitam draga, patologija nije nimalo laka. Svaka čast!!
    Drugo čestitam na stolici, mislim da je super ovako plava. :)) A za zatezanje nikad nikad nije kasno, sredićeš ti to, čim uhvatiš koji slobodan trenutak. Važno je da si uživala u tome i da si iskoristila rad da okrepiš napaćenu dušu posle učenja. Znam koliko to odmara i vraća u život.., onaj koji volimo i kome se radujemo. Trenuci koji vrede nama ne moraju drugima delovati značajno, možda će nam se čak i čuditi ili smejati, ali kao što si rekla razumemo se. :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti na čestitkama i naravno, razumemo se. To su trenuci koji mnogo znače.

      Избриши
  9. Анониман22. јун 2013. 04:26

    Un reciclaje estupendo, te dejo un fuerte abrazo.

    (¯`'•.¸(♥)¸.•'´¯) Buen fin de Semana (¯`'•.¸(♥)¸.•'´¯)

    ОдговориИзбриши
  10. Najprije, čestitke na položenom ispitu, i ja sam bila više manje kampanjac, ali važno je da je ispit položen, a zadovoljstvo poslije je neprocijenjivo:)
    Moram si i ja nabaviti ovu heftalicu (slovensko je klamfer, hrvatsko nemam pojma), već neko vrijeme razmišljam o tome. Spektar tvojih vještina je nevjerojatan, svaka čast za ovu preobrazbu. Sada će valjda imati više vremena za kreativni rad:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imaću, jedva sam čekala ovo vreme, da budem opuštena i da radim bez gledanja na sat i žurbe, nego sa uživanjem.

      Избриши
  11. Congratulations on your examen successful and the chair renewed! How wonderful, my friend .. you're just a wonderful, fresh and fragrant as your heart! Thank you for sharing with us this heat and this sweetness! : D A full embrace of affection.

    ОдговориИзбриши
  12. Cestitam i oprastam sto te nije bilo na blogu ...opravdano je .
    Stolica je super ispala .

    ОдговориИзбриши
  13. Bilo je posla, ali ti si to savršeno uradila :)
    Stolica je sada prava lepotica.
    Čestitam za ispit!

    ОдговориИзбриши
  14. Анониман24. јун 2013. 09:24

    Bravo za ispit Đole !
    Stolica je super. Imam i ja jednu sličnu, zrelu za presvlačenje, ali se plašim da neću znati da je sklopim :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Đole, svaki dobar majstor ima višak delova na kraju. Ako se to i tebi ne desi, piši propalo.

      Избриши
  15. Hey,
    Nice blog..
    Would you like to follow each other on GFC and bloglovin..!!!
    Keep in touch,
    www.beingbeautifulandpretty.com

    ОдговориИзбриши
  16. Cestitam! Ako si ti naucila celu knjigu, blago meni, od viska glava ne boli. Bices bolja i temeljnija, pusti ti skracene verzije. To me podseca na prepricavanje lektira preko interneta. Deca to nadju i zavrse posao. Bezveze. Meni se to ne dopada. Stolica je odlicna, ja odavnooo planiram svoju da sredim pa nikako. Bas je lepa!

    ОдговориИзбриши