уторак, 4. фебруар 2014.

Ormaru, složi se!

Ko me je tagovao za ove igrarije? A, dobro, setila sam se, blog drugarica, koja ima fantastične ideje, njen blog je o svemu i svačemu i jako je zanimljiv. 

Ako sam vam rekla da mi je ormar uredan, složen, to znači da je tako, tj. u njemu nema papira, boja, četkica, stvari skupljenih pored nekog kontejnera. Ništa od toga. Dakle, bio je. Više nije, ali sutra ću misliti o tome, pa, do leta, možda ga i složim, pošto na ove, u naslovu, reči, ne reagije. A skoro da je kao Ali-babina pećina.  Za nekog, a za nas kreativce, deponije su pećine sa blagom. O, Bože, čudnog li soja!!!

 

Ne znam šta me je pomenuta, tj. označena blog drugarica pitala, tj. znam, ali ne znam gde sam zapisala pitanja. Ustvari, znam gde sam zapisala ali ih nema, a kako-e, to ne znam.


Ovu kombinaciju volim da nosim. Pamučna jaknica, kupljena prošlog leta, na sniženju, naravno. Da je po regularnoj ceni, bila bi najskuplja stvar u ormaru.


Haljine. Volim haljine. Ova mi je bila najbolji ulov, jer je to bio poslednji primerak i snižavan sto puta, sve dok ga nisam uzela skoro za dž. Dakle i najjeftiniji.
Sandalama ima 10 godina, ali ih volim kao i prvog dana.


Ljubičasta kombinacija. Ne volim ljubičasto, ali eto... Ustvari, prvo je kupljena ova tašna i to od para kad su se delile besplatne akcije, tako da je ovo najskuplji komad. Trebalo bi da bude najjeftiniji, jer je poklon od države, ali, pravo da vam kažem, rezervisana sam,jer me je ova država skupo koštala. U više navrata.

 I ovu haljinu volim. Crne sandale mi je poklonila sestra, a ove roze sam kupila pre 8 godina, jer me je ćerka nagovorila. A kad smo izašli iz prodavnice rekla je: "Super, taman ja da ih nosim kad porastem", tako da su, na neki način kupljene njoj, a ne meni. Eto, kako deca manipulišu majkama koje vole drečave boje i cirkone.


Najnoviji predmet je ova marama. Kupila sam je u Amsterdamu, tj. dobila je na poklon i baš mi se sviđa uz ovu jaknicu i cipele. I tašnu...



E, ova kombinacija, uz koju ide još bela košulja, a čine je sako i pantalone su odgovor na većinu pitanja. To mi je i najstarija kombinacija, jer sam je kupila kad sam završila studije, najviše para sam protraćila na nju, jer je nosim kad idem na razgovore za posao, a s obzirom da posao nisam našla, znači protraćene pare. Ako, bar sam je pošteeeeeeeeno iznosila. I ne pegla se, to joj je najbolja osobina.


I ovo je lepa kombinacija uz farmerice i belu košulju.


I ove plavo-zelene cipele volim, kao i ovaj džemper i jaknicu. Jesu sve boje različite, ali kad me vidite u tome, sa braon ili narandžastim rancem pride, znajte da nisam dobro spavala. Živa istina! Imam ja taj običaj.


Eto, najomiljenija mi je kombinacija koja pokazuje da nisam dobro spavala, a kad se naspavam, volim ovu zelenu jaknicu, ispod je bela majica sa slikom i ove farmerice. A ove patike su mi fenomenalne! Njih prosto obožavam!

Eto, stvarno sam se smrzla dok sam ovo povadila, delimično vratila na mesto, ali se nadam da sam odgovorila zahtevima igre.

A koga tagujem? SVE koji ovo budu pročitali! I nemojte da se krijete, vidim vaaaaaas!

32 коментара:

  1. hhehe super, menis e vsiđa ona ljubičasta kombinacija, baš moja boja :D lp

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je tašna najlepša. Ustvari, nisam baš, ljubitelj ove boje, ali sa crvenom se isto lepo kombinuje, pa ponekad, uzmem i crvenu tašnu. Naravno, kad ne nosim ljubičastu. I ova tašna je bila malo skuplja nego što sam rekla. Ustvari, ona uopšte nije bila toliko skupa, jer sam je kupila u outlet prodavnici, gde su modeli od pre nekoliko godina, ali meni se svidela. Stvar je bila u tome što, po mišljenju mojih ukućana, imam dovoljno tašni.

      Избриши
  2. hahah...dobro sam se nasmijala, vrlo duhovito napisano...bravo!
    Krpice su ti super, pogotovo torbe koje su mi sve redom lijepe, a najjj kombinacija mi je ljubičasta!
    Laku noć...ustajem ranom zorom jer idem na posao udaljen 50 km i tako svaki dan pa sam već u ovo doba crknuta!

    ОдговориИзбриши
  3. odijelo za intervjue <3 sa rozim cipelama i torbom <3 <3

    kombinacija za mužnju krava isto <3 patikeee <3<3<3 volim patike

    dobro ti ide ta mužnja, vidim da si sa strane sjela. ja sam jednom bila ispod repa (jer mi nitko nije rekao di se mora stati), pa sam se (ne)ugodno uznenadila nakon par minuta :D
    a i nisam imala tako dobru odjevnu kombinacijuna sebi, pa nije bilo veće štete :P

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. O, Bože! I ja volim svoju kombinaciju za intervjue, ali, kako stvari stoje, moraću da je menjam. Možda je u tome problem? Ali, bolje da se držim nje, iako me skupo košta, jer ova, sadašnja, bela, će, bojim se, nekoga drugog da košta. Mislim na uniformu!

      A svaka moja kombinacija košta koliko dobar karmin, veruj mi, uključujući i ovu za mužu krava. Neverovatno, ali istinito. A kad ja muzem krave, nemam tih problema, tim pre što kod mene ne izlazi mleko, nego sir, kao što vidiš.

      Избриши
  4. Joj Nataša ti si mi osvježenje pravo,u bilo koje doba dan da te čitam uvijek mi savršeno prija.E vidim da sve kombinacije nosi jedna osoba sa potpunim izgrađenim ukusom,meni puno puta garderoba i način odjevanja govori o samoj osobi,ti si netko tko je poseban to sam ti već sto puta rekla,stoga imaš i posebnog ukusa za ono što oblačiš..ova kravica bi mi se tako dobro uklopila u vrt baš bi bila fora prava!
    Pozdrav ti šaljem!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Nely! Stvari ne moraju biti skupe da bi lepo izgledale, a moje, definitivno, to nisu.

      A što se krave tiče, šta misliš o tome da napraviš konstrukciju od žice, pa da pustiš neku belu puzavicu da je popuni?

      Избриши
  5. Evo opazila sam da skoro nemaš crne, ja je nosim često...Mislim da boje pašu tvojoj optimističnoj prirodi.I jesi stručnjak za kupovanje na sniženjima, i ja isto :) Još dva tjedna, onda se isplati malo pogledati po dućanima, to meni bude antistres terapija, čak ako ništa ne kupim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nosim i ja crnu, ali ne tako često. Obično u nekim formalnim prilikama.

      I jesam stručnjak da kupim nešto jeftino, prosto imam taj talenat! Time mogu da se pohvalim u svako doba.
      Volim svetle boje, a naravno, favorit je plava. Stil mi je, kao što vidiš, šarenolik, zavisi od prilike i situacije.

      Избриши
  6. Probala ja ovo tvoje :Ormaru ,složi se! ali ništa:) Joooj,kako su ti dobre haljine!Ne znm bih li radije plavu ili crnu?! Znaš, ja intenzivno odlučujem nabaviti si baremjednu haljinu( vjeruješ li da nemam niti jedne osim vjenčanice,he,he, a ona baš nije za nositi-više ni ne stanem u nju!!!)..Još nisam pronašla onu koja bi meni pasala ili ja nisam za haljine....A tako mi je lijepo vidjeti kada žena obuče haljinu...Marama ti je predivna...Ja sam njima opsjednuta....Veliki pozdrav i nemoj se previše "namusti",ha,ha:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja volim detalje, marame, narukvice, satove, minđuše, naočare za sunce, kišobrane...

      Nije problem u tebi, veruj mi, problem je u haljinama. Pretpostavljam da je i kod vas kao i ovde loš izbor u smislu veličina i krojeva. Godinama sam tragala za ovim haljinama i mislila da nešto nije u redu sa mnom. Bez obzira na višak kilograma, XXL da mi bude malo? Nisam mogla da verujem, a onda sam otkrila C&A gde je sve po mojoj meri. Dakle, stanem u L veličinu, a i posle ogromne kupovine, ostane nešto na dnu novčanika.

      Избриши
  7. Prava si mi cica maca :)))
    Ima jedna teget haljina koju si nosila na proslavi godišnjice mature prošle godine, koju ovde nisi "metnula", ali je meni ostala u glavi samo tako. Ta je vrh !!!
    Vrh su i patike. Zar si sumljala da ih neću uočiti već na prvoj fotki. Reci da si to namerno uradila ;))))
    Znaš da sam jutarnja ptica, tako da si mi upravo poželela jedno dobro i veselo jutro. Možda si me i inspirisala da danas obučem jednu od mojih vunenih haljinica :)))))
    Ljubim te ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E, drago mi je ako j obučeš! Drago mi je i što ujutru čitaš moje postove.

      Da, i ja volim tu haljinu, ali ima jedna, isto teget, još bolja. Ima je na slikama (kako se beše zove post?). Uglavnom, letos sam je nosila, u kombinaciji sa teget belim sandalama i tašnom koju niko nije pogledao. Tu haljinu obožavam!
      Nisam neki ljubitelj patika ni ravne obuće, ali ove su mi se baš dopale. Otkačene su, a i bile na sniženju. Ajd sad, za 5 evra, reko da ne budem stipsa.

      Избриши
  8. Joj, Nataša, kako si me nasmejala! Valjda sam se i sama prepoznala u ovoj tvojoj priči i setila kako ni sama ne volim da slažem stvari u ormaru. Ova rečenica "ormaru, složi se!" me podseća na Meri Popins, kad pokušava da nauči decu da pakuju svoje stvari. A koje još dete voli da pakuje ormare! Uvek ima nešto mnogo zanimljivije što može da se radi :)
    Sve ove kombinacije su lepe i vesele i jako podsećaju na tebe i tvoj karakter. Ja, takođe, volim haljine, pa bi to, definitivno, bio moj izbor, s tim što jako volim ljubičasto :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meri Popins mi je omiljeni lik čak i kad tera decu da slože stvari. Da nije ovako hladno, ne bi mi bilo teško. Dakle, ne tražite ništa od mene dok ne bude 25 stepeni! Samo što moram...

      Uvek sam volela haljine, retko sam nosila pantalone, ali poslednjih godina sam počela, jer je izbor ženstvenih stvari bio jako loš. Kao što rekoh, onda sam otkrila C&A i sad je sve ok po tom pitanju.

      Избриши
  9. Meni se nejvise svidja kombinacija sa amsterdamskom maramom,tako bi je ja rado imala u svom ormaru:)A i sve ostale su vrlo zanimljive :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kad pogledam cene ovde, veruj mi da ti je jeftinije da odeš u Amsterdam i kupiš je. Računam i prevoz.
      Marama je prilično velika, ali je jako, jako kvalitetna. Podseća na one iz indijskih prodavnica.

      A meni se najviše sviđa kombinacija kad smo sve tu, na blogovima.

      Избриши
  10. Lepo se ti nosis, sto bi rekli. Haljine su ti divne, kao i sve te sandalice, cipelice..puno lepi kombinacija. Rezedo patike su kao secer, ne bi rekla da je to tvoj ukus, ali super. Zadnja kombinacija je uvek dobra i uvek se lepo osecas u nekoj jednostavnoj kombinaciji. Ni ja kao ne volim ljubicasto ali pocinjem da osecam magnetsku privlacnost... Divan post.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti. Kao što vidiš, neke stvari su stare i po 10 godina, ali meni to ne smeta.

      Volim jake boje, ženstvenost, naročito kad imam priliku da lepo izgledam, onda to i iskoristim. Naravno, prvo se naspavam, da se ne desi da odem na neku svečanost u fazonu sve mi boje lepo stoje.

      Važno mi je da, to što nosim, bude pristojno, u svakom smislu i udobno. Ako me steže, žulja, grebe, odmah leti u kantu!

      Избриши
  11. Super post! Ja se vodim najvise za onim da kupujem i nosim ono u cemu se najbolje osjecam. Ti volis haljine, a ja volim i suknje. Lake su za kombinovati uz razne boje majica i eto nesto ih volim sto nije bas cesto.
    Jos jednom odlican post!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja volim suknje ali mi ne stoje lepo. Jedino ako su kraće, lepršave ili skroz duge. Haljina mi je dobra naročito ako putujem negde, da ne bih nosila mnogo stvari.

      A volim ih, volim, kao i ostale detalje. Ne znam da li si zapazila na slici, ali uz svaku kombinaciju skoro ima sat. Oni su mi opsesija.

      Избриши
  12. Maramu iz Amsterdama si uklopila odlično.Tako je elegantna kombinacija s onim cipelama i tašnom..Super!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Sandra. I cipele su sa rasprodaje, naravno. Smešno su plaćene, jer su bile poslednji par, a i zatvarala se radnja.

      Kad samo pomislim koliko su plaćene ove stvari, dođe mi da puknem od smeha! Da ne poveruje čovek da je mnogo isplativije krajem avgusta otići u Italiju ili Grčku i kupiti kofer stvari za pare koje ovde damo za jedan džemper, recimo.

      Избриши
  13. Vrlo lepe su ove tvoje kombinacije.
    Zamišljam te u njima, i vidim prelepu ženu, elegantnu i prefinjenu, ženu koja zrači šarmom i osmehom.
    Mislim da moje kombinacije nisu vredne pomena, i ja imam komade stare godinama, neke još nosim, a neke ne, ne mogu da uđem u njih.
    Nadam se da ću naći vremena da se pokažem.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bez osmeha i najskuplja kombinacija deluje jeftino i apsolutno su nemoćne u odnosu na ono što čovek nosi u sebi.

      Svi imamo nešto što ne nosimo, nešto u šta ne možemo da stanemo, a te stvari nas opterećuju i drže u prošlosti, da ne kažem, pod kontrolom. Ja sam se tih stvari otarasila. A tebe, kad god sam videla, bila si jednostavno i lepo obučena, baš kako ti priliči. Frizura ti je uvek na mestu i ni jedna jedina tvoja stvar mi nije delovala loše. Važno je da čovek ume nešto da nosi. Ja biram ono što umem da iznesem, iako postoji gomila lepših i atraktivnijih stvari. Prema tome, otvaraj ormar, izbaci višak a nama pokaži svoje kombinacije.

      Избриши
    2. Zanimljivi su ti postovi o ormarima, ali ja ih ne čitam jer me jednostavno ne zanima tko što ima u svom ormaru. Takva sam i ne mogu si pomoći. To je zadiranje u tuđu privatnost.
      Sorry.

      Избриши
    3. Jeste, ali zadatak je zadatak. Imaš pravo da nešto voliš ili ne voliš i nema razloga da se zbog toga izvinjavaš, jer svi smo različiti i tu nema ništa loše.

      Ormar i mnoge druge stvari su intima, i ne treba je ogoliti do kraja, tako da, verujem, svi smo pokazali ono što je za pokazivanje i u meri u kojoj ne narušava niti šteti privatnosti.

      U svakom slučaju, volim kad viodim tvoje komentare na blogu.

      Избриши
  14. joj, moram priznati da mi je ormar u jako neurednom stanju:) Ipak mogla bi i ja izvući ovako kombinacije iz njega jer odjeću obično slažem na vješalice u kombinacijama koje volim nositi, tipa određeni sako i košulja idu skupa.

    super su mi stvarno sve ove tvoje kombinacije:)posebno ona sa maramom iz amsterdama.

    Kćerkica je pametnice nema šta:) a i slatke su te roze sandale:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Ivana. Da, prepametna je čim je, tako mala, uspela da me nagovori, a da pri tom, ustvari, kupim njoj te sandale, samo treba da poraste.

      Избриши