среда, 25. април 2012.

Deca su ukras sveta



Da, tako kaže pesnik uz čije pesme je odraslo mnogo nas, i što je najvažnije-U PRAVU JE. Naša škola je mala, ali lepa. Nema mnogo đaka, ali su, uglavnom, dobri i uspešni, a pored toga su i kreativni. Sad, bilo bi lakše žaliti se na krizu, nedostatak novca, srozan sistem vrenosti, ali, umesto toga, grupa roditelja i učiteljice su se organizovali na drugi način, a u cilju poboljšanja kvaliteta nastave, podsticanja kreativnosti, timskog rada itd. Mislim da ne treba da pričam dalje, slike govore, iako je ovo samo mali deo onoga što se radilo. Nepotrebno je pominjati da su svi uživali i naučili mnogo toga kroz igru.

12 коментара:

  1. Tako je, a najviše me raduje kad vidim da u timu rade kao jedan, da su srećni, da ideje dolaze jedna za drugom. Toliko im se sviđa, da su radionicu nazvali, ne kreativna, već REKREATIVNA radionica.

    ОдговориИзбриши
  2. Thank you so much, you have also a nice Blog! Greetings from Germany

    ОдговориИзбриши
  3. Hello Isrika,
    beautiful children, beautiful crafts, cute blog! Hugs.

    ОдговориИзбриши
  4. JAKO JE LIJEPO VIDJET DA I DJECA SUDJELUJU U TAKVIM AKTIVNOSTIMA SVAKA ČAST

    ОдговориИзбриши
  5. Deca treba da budu DECA i ja volim da vidim kad se raduju, a daleko je važnije da kroz sve to razvijaju timski duh, toleranciju i da uvažavaju tuđe mišljenje. Dobro će im doći u životu. A i ja sam "iskoristila" situaciju da malo seckam, lepim, pravim nešto zajedno sa njima. Naravno, uključile su se i druge mame, učiteljice, vaspitačica.

    ОдговориИзбриши
  6. Mislim da su svi ti da kažem loši uslovi koje si spomenula u tekstu vrlo bitni i da nije toga ne bi bilo kreativnosti. Mi smo odrastali u drugom vremenu i imali smo manje nego što deca danas imaju, bili smo prinuđeni da smislimo čime ćemo se zabaviti. Na taj način smo razvijali našu kreativnost. Današnja deca, posebno u gradskim sredinama, imaju "od ptice mleko" a ne znaju šta će od dosade jer im ništa zanimljivo nije, kreativnost im je skoro pa ubijena, a malo ko ima vremena da se deci posveti.
    Lepo je videti da neko voli da radi svoj posao i uživa u tome, jer da se ne lažemo, neće sve učiteljice i vaspitačice da se zabavljaju na ovaj način.

    ОдговориИзбриши
  7. Sve je tačno što kažeš, ali smisao života nije kukati, već boriti se. Niko ne živi u idealnim uslovima. Kad naiđu neka loša vremena, uvek donesu i nešto dobro, samo toga nismo svesni. Ovo je seoska škola, i nema velika sredstva niti uslove kao neke gradske škole, ali što se tiče mnogih stvari, u velikoj je prednosti. Učiteljice su savesne, dobre a to se vidi po deci i njihovim uspesima i van škole.

    ОдговориИзбриши