недеља, 22. јул 2012.

Za malog baštovana



Sigurno ste upoznati sa tim koliko moja ćerka voli zemlju i sve radove koji se tiču zemlje, bilo da je u pitanju kopanje, sađenje ili nešto treće. Naravno da jeste, ko još ne zna za to? Ima li takve osobe?

Ah, kad se samo setim! Kad god joj je bilo dosadno u školi, tešila sam je time da mora da bude hrabra, da to nije ništa nenormalno i na kraju bi upalilo samo obećanje da ću da joj kupim motiku ili neku drugu poljoprivrednu alatku ako bude dobra. Čak sam obećala da ću, čim se zaposlim, kupiti i kravu. Ma, kupila bih joj i dve, samo da se zaposlim!

Ove kantice a i ostalih dvadesetak komada, sam kupila za male pare. Uvek su mi bile slatke, a pružaju i dosta mogućnosti bilo za upotrebu, bilo za oslikavanje.



 Ovu sam napravila za mog malog baštovana, da može seme, koje je baš sitno, da pomeša sa peskom i sipa iz ove kofice. Tako se ravnomerno rasporedi i bolje niče.
A za mene, nagrada sa Marselinog bloga. Hvala Marsela, imaš divan blog! Ko voli modu i umetnost, neka pogleda.

A za vas, dragi moji, ideja za prstenčiće. Slikala sam kroz staklo izloga, ali se dobro vidi. U pitanju je lastiš, najobičniji lastiš, onaj koji smo preskakali do besvesti, samo što je ovaj u boji. Ako neko odluči da ih napravi, biće mi drago.

I još nešto! SUNCE JE OGREJALO! To je najvažnija informacija, konačno se budim i funkcionišem normalno. Skoro normalno, jer još nema dovoljno stepeni da bude po mojoj meri, ali je bolje.

23 коментара:

  1. Prstenčići su super!!! Od lastiša kažeš? Ma, zakon!
    Temperatura se i kod mene spustila, čak toliko da je hladno, ali kiša gotovo uopće nije pala i nenormalna je suša, pa bi mi dobro došla jedna mala vrtlarica sa šarenom kanticom da mi svaki dan zalijeva vrt!
    Bravo za obje :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, šaljem je prvim avionom, a ti joj spremi domaće specijalitete, jer prokuka za našom hranom. Bila bi srećna da upotrebi svoju kanticu, ali ovde je kiša svaki dan, pa će morati da sačeka da se vratimo kući. Doduše, prvo će se najesti kupusa iz zemljanog lonca, kajmaka, slanine i domaćeg hleba. Tako je rekla.

      Избриши
  2. Kćerka ti je genijalna, svaka joj čast na upornosti i želji za radom sa zemljom :) A ovo prstenje je baš zanimljivo i ne izgleda teško za napraviti! Kod tebe grije, a kod mene taman dolazi neko opako nevrijeme :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sad je ugrejalo posle mesec dana. Od kako smo došli, pada kiša, grejanje je radilo, temperature oko 10 stepeni.

      Mi smo u Holandiji, zato je tako i što rekao Bora Čorba: Ïdem, bre, u Srbiju što pre!"

      Prstenje je simpatično, nije teško da se napravi, jer su na osnovu za prsten stavljene te mašne. To se pravi od jednog komada lastiša, kao što rade u cvećarama.

      Избриши
  3. Bravo za malu vrijednu vrtlaricu i za mamu koja potiče ovakvu vrstu "kreativnosti":)) Kravu, kažeš, haha... želim ti od srca zaposlenje...
    U Splitu je konačno u 9 navečer temperatura pala na 25 stupnjeva i klima uređaji se napokon gase!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh, šta bih dala sam na tvom mestu!

      Kreativnost? Pa, mislim da je važno da svako radi ono što voli, pa makar i farma krava bila u pitanju. Uvek ću je podržati za sve što radi iz ljubavi, ma šta ja mislila o tome.

      Избриши
  4. Uh, ovde je progrejalo posle mesec dana, poludela sam! Pre neki dan sam sedela zamotana u ćebe i heklala. Pomislila sam kako mi fali samo jedna mačka i da budem kao bake iz slikovnica.
    Zamisli, em je hladno, a ja to ne podnosim, em posle 6 nema nikog na ulici, ništa ne radi, a ja ne volim tišinu, strašno! Nije ovaj veliki svet za mene.

    ОдговориИзбриши
  5. Prekrasne su kantice i u pavu si mogu se za puno toga upotrebljavati.

    ОдговориИзбриши
  6. Ma super si ovo ukrasila, kantice su preslatke, i ja ih volim:-)) Izgleda da smo u istoj kaši, i ja bi htjela naći posao a u mojoj struci je to skoro nemoguće :-(( Do nekih boljih financijskih vremena imamo barem ovaj hobi (iako bi ja htjela da bude nešto više)! Želim ti puno sunca!Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, uživam u suncu, a što se posla u struci tiče, ne znam šta bih rekla... Hobi me spašava od negativnih misli i mnogo mi znači.

      Избриши
  7. Beautiful work and post!!!
    Have a good week, drear friend!

    Besos, desde España, Marcela♥

    ОдговориИзбриши
  8. Kantica je prelepa,odlicno si je ukrasila,devojcica ce sigurno uzivati(bravo za bastovanku).I moja deca bi ovakve kantice volela.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sigurno ima u Pazaru da se kupe, jer šta nema tamo? Ako ništa drugo, možeš i plastične da središ na isti način. U krajnjem slučaju, mogu da ti uzmem ovde, pa da ti pošaljem kad dođem u Srbiju. Nismo daleko, tako da nije problem.

      Избриши
  9. Joj sretna si šta je sunce ugrijalo, a mi u Splitu sretni što je nakon 40-tak dana pala kiša i malo zahladilo. A tek šta si sretna sa tom svojom vrijednom kćerkicom. Veliki pozdrav tebi i njoj!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, pozdrav i za vas u Splitu i uživajte! Jedan Holanđanin se upravo vratio iz Pule i kađe da je sve lepo, samo su temperature MNOOOOGO visoke.

      I jesam srećna sa mojom ćerkom, presrećna. I ponosna sam na nju, kao i na sebe, jer sam je sama odgajila i vaspitala. Za sad je dobro, a nadam se da će biti i kasnije.

      Избриши
  10. Svaka čast,mislim u tim godinama imati želju za vrtlarskim poslovima!Kantice su preslatke!

    ОдговориИзбриши
  11. I meni je to uvek bilo čudno, kao i drugim ljudima, tim pre što ja nikad nisam bila neki baštovan ni poljoprivrednik. Po nekad ume da bude slatko i simpatično, a nekad me tako iznervira! Mislim, od toliko lepih stvari, ona gleda, recimo, semena.

    ОдговориИзбриши
  12. Adorei o pequeno jardineiro! Ficou lindo! Obrigada pelo carinho! Posso contar com teu voto no concurso do qual estou participando, o Top Blog Brasil? É so clicar no Selo que se encontra na lateral direita do blog, ao alto! Pode ser pelo facebook, twitter ou pelo e-mail. Neste ultimo receberá em teu e-mail um link de confirmação de voto, é só clicar para validar o voto! É liberado para votar em quantos blogs quiser!
    Quinta-feira, dia 26, tem post novo!
    Uma abençoada e feliz quarta-feira!
    Carinhoso abraço!
    Elaine Averbuch Neves
    http://elaine-dedentroprafora.blogspot.com.br/

    ОдговориИзбриши
  13. O carinho dos amigos traz um bem e um conforto que nem imaginas! É um alimento para o coração! Terei uma postagem nova na segunda-feira, dia 30 de julho.
    Grande e carinhoso abraço!
    Sábado e domingo abençoados!
    Elaine Averbuch Neves
    http://elaine-dedentroprafora.blogspot.com.br/

    ОдговориИзбриши