уторак, 25. септембар 2012.

Ponešto se i radilo


 Radilo se, kako da ne! Istina, meni ovo dođe kao odmor, a to samo vi znate. Za ostale-to je rad! Uostalom, trebaju mi detalji za renovirano potkrovlje i ne smem da gubim vreme, zar ne?


Ah, ti detalji! Normalno bi bilo kupiti nešto novo, olakšati i skratiti muke, ali zašto prosto kad može komplikovano?

Dok sam ga pripremala, prala, šmirglala, molila sam se da se moja majka ne pojavi od nekud, inače ću stradati od njene ruke, lično, samo li bude videla šta radim.

To se, na sreću, nije desilo, preživela sam, a posle ovoga, živeću još dugo.




 Sanduk je iz vremena SFRJ, u njemu su nekad transportovani lekovi, a nama je služio za odlaganje raznih stvari, koje bi, pre ili kasnije završile u kontejneru, a čuvane su pod izgovorom MOŽDA ĆE ZATREBATI. Zatrebale bi, kao i uvek, tek kad se bace.




Vidite moj rad sa svih strana, a ono što mu fali jeste poklopac. To ću napraviti i onda ćete ga videti u celini.  Planiram da bude u mojoj spavaćoj sobi, a šta ću U njemu držati, pokazaću u nekom narednom postu.


A ono što ću NA njemu držati, jeste ovaj, takođe, prepravljeni poslužavnik.

Da li  pišem kako je izgledao pre? Ne, nema potrebe znam da  znate, kao i što znate da ni sa foto aparatom nisam vešta i da uvek imam ovaj bljesak na sredini, ma šta uradila da toga ne bude.
I na kraju, blog ngrada od Marsele sa bloga FASHION ADICTAS BY MARSELA.
Hvala ti Marsela!
Ko nije pogledao njen blog, neka pogleda obavezno, ima tu svega i jako je zanimljivo. Osećaćete se kao da prisustvujete svim tim događajima, a ide red mode, red slika.

E, sad stvarno završavam, samo još ovo da kažem! Napravila sam i FB stranicu. Kraj priče, ćutim kao zalivena, sve do prvog komentara, kad ću se ponovo oglasiti.

32 коментара:

  1. Aaaa, koji dobar komad baštine iz prošlih vremena!! Nisi se izjasnila da li je mama na kraju priče ipak vidjela što si uradila od njenog spremišta? Ma čisto sumnjam da je imala ikakvu primjedbu na ovako predivno uređen sanduk, pa čak si i anđela stavila da dobro čuva budući sadržaj!! Čipka mi je odličan detalj, baš me zanima kakav to poklopac spremaš...
    Hajde požuri da vidimo cjelinu, i poklopac i tacnu u preuređenom tavanu:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije mama naišla, rekla je da stiže oko 1. oktobra, a do tada ću otići na stovarište i kupiti, najverovatnije šper ploču i ušrafiti poklopac. A čipka je skinuta sa neke haljine, pa mi se boja uklopila, i eto, tako ti ja to radim. Ovo odavde, ono odande i napravim kombinaciju. Drago mi je da ti se sviđa, a što se primedbi tiče, ne brinem. Ona uvek ima primedbu, ali na kraju kaže da je lepo.

      Избриши
  2. Prekrasno si sredila sanduk....
    Da sam ti ja mama, ne bih se pretjerano ljutila ali bi mi bilo žao što ga samo nisi očistila i eventualno prelakirala brodskim lakom....
    Volim ja ove stvari kad od starog napraviš ovakvu ljepoticu od sanduka...ali nekako više volim kad je starina....neka je orginalno...
    Lijep pozdrav i zlatne ruke imaš..:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, drago mi je da si tu, dugo te nije bilo.

      Razmišljala sam o tome da ostane takav kakav je, jer moja ćerka voli starine i skuplja ih, ali ga onda ne bih imala gde, a viđala sam još ovakvih sanduka po komšiluku, bolje očuvanih, pa njih planiram samo da prelakiram i čuvam, kao starinu.

      Избриши
  3. Koji predivan komad i kako si ga lijepo dotjerala! Svaka ti čast, sigurno je bilo puno posla oko njega :) A što se tiče bljeska, zašto ne slikaš vani kad je dan (još bolje sunce) i onda ti neće trebati bljeskalica od foto aparata, sve na slici će se vidjeti i još će bolje izgledati! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na savetu, blic mi uvek bude isključen, ali poslužavnik je od metala, možda zbog toga.

      A što se tiče sanduka, pa, bilo je posla, ali najviše vremena oduzima pranje i šmirglanje. Ostalo nije problem.

      Избриши
  4. Svako musko bi pored tvog rada trebalo da se postidi!Kazem muskom,jer u mom kraju zena i ne sme da pokusa tako nesto da radi,odmah bude ismejana,sto sam ja dobro iskusila na svojoj kozi...Ja nikad ne pisem komentar reda radi i ako kazem da je ovo sto si uradila vredno divljenja i postovanja,to i mislim.Za fotografije i moj je predlog da ih radis napolje,tako ja radim telefonom,a kako cu na zimu,nemam pojma:).Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Ljubinka, hvala puno. Samo ti radi, bez brige, neko mora da počne, a kome je smešno-neka se smeje. Šta drugo da kažem. Hrabrosti mi nikad nije nedostajalo, a tako i dete vaspitavam.

      Ni ja ne ostavljam komentar reda radi, a nadam se, ni drugi. Volim kad me hvale ali i kritikuju, sve je to dobro.

      Pokušaću napolju, kako ste mi predložile ti i Marinica, možda bude bolje.

      Избриши
  5. Bas mi je drago da sam virtuelno upoznala jos jednu interesantnu sugradjanku,odlicni postovi :)))

    ОдговориИзбриши
  6. Super si sve sredila, sanduk izgleda idilično, antičko sa ovim bršljanom (ako sam dobro vidila), a ovakve anđele se vidi na kupolama baroknih crkava. Stvarno prekrasno!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. Bršljan je u pitanju, a ja volim anđele kao motiv, samo što mi ne idu baš na svaki predmet, ali ovde su se lepo uklopili.

      Избриши
  7. aaaaa kako si lijepo to uredila svaka čast... ;)

    ОдговориИзбриши
  8. ovo je krasno, iskrice! Da sam na tvom mjestu, ja bi ga stavila na dno kreveta kao sanduk za posteljinu; rezervne deke i sl.
    požuri sa ostatkom, da vidimo!
    pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Za ispod kreveta se sprema nešto slično. Biće, nadam se, lepo. Ostatak stiže uskoro, obećavam.

      Избриши
  9. Sanduk je lep, ali mene je poslužavnik oduševio :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Mici. I ja mislim da e lep, al nije lepo slikan pa se ne vidi najbolje kako je ispao.

      Избриши
  10. Mene zanima šta će stajati u ovom lijepom sanduku :)
    A, za bljesak ima jedan trik, naučila me moja kćerka, treba raditi tako kao da slikaš nešto sto je pored tog predmeta, da on ne bude u centu objektiva, tako da i bljesak bude izvan onoga što je interes slike, jedino što onda treba podesiti dimenzije, tj. odrezati taj višak "okolnog" prostora i ostaviti u sredini detalj koji nas zanima.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno, nadam se da će i ostali ovo pročitati i primeniti. a šta će stajati u sanduku? Pa, recimo da će to biti neke uspomene. Dovoljno sam rekla, a i njegov sadržaj ću pokazati. Ko bi drugi mogao to da razume, osim mojih blogera?

      Избриши
  11. Hello iskrica, the box has a touch very refreshing, you have given it a refined "touch".
    Congratulations on the award, you deserve it for the love you put into everything you do. Hugs.

    ОдговориИзбриши
  12. Ovaj sanduk je prekrasan, stvarno si kreativna, ali je bio i jako zanimljiv i onako, sa onim slovima. Vidjela sam sad da boje stare ormare i dijelove namjestaja i pisu nesto slicno kao natpise sa starih sanduka za brodove ili slicno.
    Svaka cast za kreativnost.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. Razmišljala sam da ga ostavim da bude takav kakav je, samo da prelakiram, ali ono što planiram da uradim u sobi, zahteva nešto romantičnije od streptomicina i galenike. Viđala sam još takvih sanduka po komšiluku, pa će jedan svakako biti samo lakiran i biće deo zbirke starina koju pravi moja ćerka.

      Избриши
    2. Obavezno jedan sacuvaj, predivan je :)

      Избриши
    3. Dogovoreno! Ako bude neki viška, tvoj je!

      Избриши
  13. Sto volim kad je neko vredan a jos to VOLI da radi, ih.... Kakav divan rad!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja isto! Mnogo volim radne ljude kao i one što mogu da odole a da ne kupe nešto što im se sviđa!
      Drago mi je da ti se rad dopada, a stvari se mogu oblagati i tekstilom. Ne mislim na klasično tapaciranje, već mislim na oblaganje koje bi tebi, mislim, išlo od ruke.

      Избриши
  14. Volim tvoje radove vidjeti,jer vidi se da radiš sve sa puno ljubavi.Nasmijala si me za mamu,ali dobro je sve prošlo da si mimo nje sve uspjela završiti,
    Veliki pozdrav ti šaljem!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na komentaru i pozdravima, ali mama kao mama, to je ona. U suštini je jako dobra, a ako sam te nasmejala, to mi je najdraže.

      Избриши
  15. Odlično, vrednice.
    Bilo je dosta posla za tebe, no vidim da si puna elana, to je baš sjajno :)
    Svako dobro <3

    ОдговориИзбриши
  16. Bilo je posla koji meni predstavlja odmor i uživanje u odnosu na poslove koje sam u tom momentu imala. Drago mi je da ti se sviđa.

    ОдговориИзбриши