петак, 28. децембар 2012.

Lovely

Pa, zar nije? Prelepa je! Romantična i u mom fazonu do maksimuma.

Blog nagradica koju sam dobila od drugarica, blogerki, a uz nagradu određeni zadatak, koji nije težak, a zanimljiv je.
Najpre treba postaviti link i zahvaliti se onome od koga ste dobili nagradu, proslediti je na 15 blogova i reći 7 stvari o sebi. E, te delove najviše volim!

Nagradu sam dobila od Vesne( vesna-kreativnostidruesitnice.blogspot.com), zatim od Bojane(Bojaninetvorevine.blogspot.com) i od Klaudije (Diyahobby.blogspot.com). Od srca im se zahvaljujem. Ne samo na nagradi, već i na lepim rečima o mom blogu i radu.

Njihovi blogovi su zanimljivi i rado ih pratim. Ima dosta ideja, dobrih radova, zanimljivih razmišljanja, recepata... Uostalom, klik na link i tu ste.

Naradu prosleđujem: KAJI, budućem ilustratoru dečije literature, BOJANI iza duge, NENI, mojoj koleginici i prijateljici, MARSELI, KAROLINI, ELAIN, MARIETI, zatim ELMEDINI, NIVES, TIBOMIRI, a od mlađih tu su još i MALI IV, SANI, MILICA, još jedna MILICA i našoj dragoj SANJI sa bloga KREATIVNOST, koja misli na nas i u okolnostima koje joj ne idu na ruku.

Što se tiče mene, ne znam šta bih mogla da kažem a da to već ne znate, jer kod mene je sve jasno. Da se setim...
1. Ono sa vodom i sokom znate... Ali ne znate da me isto nervira kad kažem nekome da pijem kafu bez šećera, a taj neko mi donese slatku i kaže SAMO MALO, NEMA MNOGO ŠEĆERA. Zaboga, zašto i to malo kad kažem BEZ, BEZ, BEZ...
2. Ne volim istoriju, ne znam je i nemam želju ni da naučim, kao ni kolut napred, nazad i sve ostale stvari koje su mi kvarile uspeh u školi,
3. Nerviraju me osobe, kao moja sestra, recimo... Nerviraju me jer jedu tri puta više nego ja a ipak su mršave! Za razliku od mene.
4. Da nisam pravnik, bila bih... Pa, opet pravnik. Prosto, obožavam to zanimanje i od malena sam želela da radim nešto jako važno, ali sa tri ili četiri godine nisam znala kako se to zove, ali sam stajala sa nekom knjigom i olovkom u ruci na terasi ili bilo kakvom uzvišenju i zamišljala gomilu ljudi koji iščekuju šta ću ja reći, pa da to i urade,
5. Nisam bila stroga tom prilikom, znam, ali sam bila U PRAVU, kao i za mnoge druge stvari, ali mi ne priznaju. Polako, priznaće...
6. Volim vesele, pozitivne, zabavne, duhovite i jake ljude. Volim da sam okružena njima jer me oni podstiču da uvek budem bolja, jača... Prosto, lepo se osećam u društvu takvih ljudi, eto...
7. Šta?! Već sedma stvar? A ja mislim tek sam počela. Dobro, nema veze. Volim da pišem, da se smejem, da pričam, da putujem, da čitam, da dobijam blog nagrade... 
To je, ukratko, o meni.


 Nagrada je lovely, ali su lovely i još neke sitnice, kao što su ovi stoljnjaci i kecelja.
U ovoj fazi sam bila neodlučna, ali ne po pitanju toga koji stoljnjak staviti, već koji je najlakše ispeglati. Mislim, ispeglaću ja sve, samo, ne može ljubav između mene i pegle, tek tako, naglo, da procveta. Jedan po jedan.

I izbor je pao na ovaj, mojom rukom vezen, po čuvenoj mustri, koja se donekle, može smatrati mojim delom. Autentičnim. U pitanju su plastični držači (valjda su držači, ne znam kako bih ih nazvala) koje koristimo kada ostavljamo zimnicu, pa njima stiskamo krastavce, papriku i sve što ide u teglu. Dakle, precrtati na parče materijala sa kojim ne znate šta da radite jer ga ima malo, a opet, mnogo je kvalitetno da bi se tek tako otpisalo. I na dalje-kao u pesmi RAZGRANALA GRANA JORGOVANA.
Napomena: Ko bude došao u kontakt sa mojim vezenim stoljnjakom, o kome je reč u ovom postu, NI SLUČAJNO da ga dira, jer može da se desi da ga okrene sa druge strane, gde prizor odaje neiskusnu vezilju, a pahulje izledaju kao kada se tope, nestaju...







Lovely su i ovi keksići koje je moja mama pravila po receptu sa sajta COOLINARIKA. Trebalo bi da sačekaju Deda Mraza. Trebalo bi, ali šta sve u životu treba, a ne dešava se. Neće Deda Mraz ostati uskraćen za domaće specijalitete, ali bolje da budu sveži, zar ne?
Da, mama, kažu blogeri da sam u pravu! Daj taj keks ovamo, a sutra pravi drugi za Deda Mraza.

Lovely mi je i ova šolja, koju sam kupila davno, kao i ova kutija za keks i sva ova atmosfera.


Pre lovely kraja ovog lovely posta, recept za keks.

Odličan je, probajte.

Potrebno je: 200 gr čokolade, 400gr brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 200 gr mararina, 150gr šećera i 2 jaja.

Pomešati brašno i prašak za pecivo sa čokoladom isečenom na sitne kocke. Umutiti margarin, dodati jaja, šećer i dodati smesu sa brašnom.

Masa treba da bude homogena. Oblikovati  loptice i peći.

Do narednog posta, dragi moji, veeeeeeeliki iskričavi pozdrav.
       



34 коментара:

  1. Draga Iskrice, pa odlične su ti pahuljice, što pričaš? I skroz orginalne! Da nisi rekla, ne bih znala da se radi o onim "pritiskivačima" kisele paprike :)
    Dobro je ovako nešto malo intimnije pročitati o tebi, pogotovo ono sa kolut naprijed. I nazad haha :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Te pritiskivače redovno koristim, čak ih i zakačim na jednobojne drapere zimi. Lepo izgledaju, a svi su različiti. U osnovi su okrugli, ali su različiti i podsećaju me na pahulje.

      A kolut napred i nazad? Uh! Naročito napred, u nazad se i snađem nekako. O letećem kolutu neću ni da pričam, to je visoka matematika za mene. Ali, zato sam najbolja bila u bacanju kugle i košarci, iako sam niska. Profesor nije mogao da poveruje kad me je gledao.

      Избриши
  2. The wealth of the human is measured by the quantity and quality of friends that you have.
    Thanks for being part of my fortune. Happy New Year!!!
    *´¨`*•.¸♥♥¸.•*´¨`*•. ¸♥¨`*•.¸♥♥¸.•*´¨`*• .¸♥
    ¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.
    *...* ::::::::╔════*☆.¸.☆*'════╗ ::::::::*...*
    *¨`*•♫..•:║FELIZ AÑO NUEVO║ ::*¨`*•♫.•
    *...* ::::::::╚════*☆.¸.☆*'════╝ ::::::::*...*
    ¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.
    ♥♥¸.•*´¨`*•. ¸♥¨`*•.¸♥♥¸.•*´¨`*• .¸♥.•*´¨`*•
    and my g+ for you...

    Besos, desde España, Marcela♥

    ОдговориИзбриши
  3. Yes, I agree. Frendship is big treasure.

    Thanks for you frendship and all the best in 2013.

    ОдговориИзбриши
  4. (⁀‵⁀,) ✫✫✫
    .`⋎´✫✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
    ✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫✫
    .•°*”˜˜”*°•.✫✫✫ Happy New Year, God Bless You and your beautiful Family! May your dreams come true in the next year, dear friend, and thank you very much for your friendship, kindness and... this lovely award, i love it! Big dalihugs.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thanks dear. Dreams, dreams, dreams. Dreams are important. We are grow up with dreams.

      Best wishes for you, your family and friends in 2013.

      Roseshugs.

      Избриши
  5. O, merci, ovo je prijatno iznenađenje! Prvo moram da ti zahvalim na nadimku - Kaja, vrlo mi je drag jer su me tako zvali svi na fakultetu. Drugo, hvala ti što veruješ da ću zaista jednog dana biti ilustrator dečijih knjiga. I na kraju, hvala ti za samu nagradu. Lovely je jedna od meni najdražih reči engleskog jezika, a volim je i u prevodu na srpski i vrlo rado koristim - baš volim da kažem da je nešto ljupko. Tako mogu da kažem da je tvoj stolnjak vrlo ljubak. Podsećaš me sad na moju bratanicu, koja upravo otkiva čari pokrstice i drugaricama veze obeleživače za knjige. S lica sve izgleda savršeno, a s naličja čudo od zapletenih konaca. Ali za mene čak i to ima svojih draži, uvek me natera da se osmehnem :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu. Ja znam da ćeš ti biti poznata u tom svetu i strpljivo čekam da moja zbirka dečije poezije dođe na red. Teme su zaista lovely, dečije, vesele, razirane, ako tako mogu da kažem.

      Ovaj moj vez nije pokrstica, već tzv. beli vez. Ima jedna lepa knjiga Kreativnog centra o vezu. Dečije izdanje, ne znam tačno kako se zove, ali trebalo je prvo nju da proučim. Meni su te stvari super i lepo je što tvoja bratanica želi to da nauči, kako bi primenila na najlepši mogući način. Verujem da ima podršku, jer ako tetka neće-ko će onda? Bar je kod mene tako.

      Избриши
  6. Sve nešto lovely u ovom postu, pa dio te atmosfere dođe i do mene :)

    ОдговориИзбриши
  7. Predivan post. Moracu isprobati kolacice jednom prilikom. Hvala ti za druzenje u ovoj godini i radujem se novom u narednoj. Zelim ti sve najbolje. Srdacan pozdrav tebi i porodici :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. I ja se radujem druženju. Nastavljamo, naravno i u 2013. i nadam se da ćemo se i lično, sresti.
      Želim ti sve najbolje, kao i tvojoj porodici i prijateljima.

      Isprobaj kolačiće, lepi su.

      Pozdrav svima i srećna Nova godina.

      Избриши
  8. Hvala Iskrice!
    Oduševljena sam, ti si jedna divna duša, kao i svi krativci, ali ti si jedinstvena. Večeras je kasno, preuzeću nagradu kad budem imala više vremena.
    I keks ću napraviti.

    ОдговориИзбриши
  9. Lovela,lovely lovely od početka do kraja.Sviđa mi se sve što si napisala...jedina razlika-ja volim i kolut naprijed i nazad ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Lovely! I pored najbolje volje nisam uspela da pronađem čar u tome, ali nikad se ne zna. Možda se to i desi.
      U svakom slučaju drago mi je da ti se sviđa post.

      Избриши
  10. Draga Nataša,
    Prvo želim da ti se zahvalim na lepim rečima o mom blogu i da ti kažem da je sve zaista very lovely, a posebno vezeni stolnjak (koji izgleda fantastično) i keksići za deda Mraza. Ja sam maznula jedan (nadam se da se Deka Mrazić neće ljutiti) i sad se spremam da napravim veeeliki kontigent po tvom receptu čim ozdravim!
    Srećna Nova Godina tebi i tvojoj porodici!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala i tebi.

      Neće se Deda Mraz ljutiti, nije on takav. On je baš lovely lik.

      Samo ti ozdravi, to je najvažnije, jer je doček Nove godine na vratima. Keksići su ukusni, ako budeš pravila javi kako su ispali.

      Želim ti sve najbolje u 2013.

      Избриши
  11. Uvijek mi je simpatično pročitati ponešto o nama koji se družimo u ovom virtualnom svijetu i onda shvatim kako smo si slični...Ideja za pahulje ti je originalna i unikatna i svakako ju moraš patentirati!!! Kolačići...hm, moram pod hitno na dijetu jer sam već pretjerala...Želim ti još puno divnih nagrada,blogoprijatelja, uradaka ,ideja i svega lijepoga u 2013. godini:))))Sretno!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga, i ja tebi želim sve naaaaaaaajbolje.

      Na dijetu od ponedeljka. Ustvari, u ponedeljak je doček, ne može, ali onog tamo, narednog...

      Избриши
  12. Divno si ti to sve ukomponirala u jedan post, volim čitati tvoje postove koji su raznoliki i puni svega,čarolija ljubavi i svega lijepoga u jednome :D
    Želim ti sve najljepše što si možeš poželjeti u Novoj 2013, i najviše zdravlja, sreće i svega lijepoga te da nam i dalje nastaviš pisati i reprezentirati odlične postove sa istim duhom i žarom kao i do sada :D
    Veliki pozdrav!pusa

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. I vama sve najbolje u 2013. Na prvom mestu zdravlje, smeh kao lek, pa sve ostalo.

      Planiram ja još da se družimo i to dugo. I posle 2013.

      Избриши
  13. hvala ti za ngradicu već sam ju objavila ranije u postu sve naj u 2013.

    ОдговориИзбриши
  14. Draga Nataša,čestitke na nagradici,jako me raduje da sam u ovoj godini na izmaku imala tu čast upoznati tvoj blog,zanimljiv,pun tvoje osobnosti i šarma,poželjet ću ti svakog uspjeha,blogerskog,privatnog i puno zdravlja ono je najbitnije:)
    Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Nely. I ja tebi želim sve najbolje, kao i tvojoj porodici, prijateljima, komšijama.
      Družićemo se i naredne godine, zadovoljstvo mi je.

      Hvala ti na lepim rečima, i u 2013. nastavljam isto ovako a nadam se da će biti momenata zbog kojih ću biti još vedrija i pozitivnija.

      Избриши
  15. Ideja za pahuljice je odlična,ko bi se toga setio.Imam te pritiskivače negde po "budžacima"(što bi rekla moja baba),a uskoro treba da nešto izvezem,pa probaću...Sastav kolača deluje primamljivo.Hvala za recept

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Verujem da su negde po budžacima, kao i kod mene.
      Na kraju, ne vidi se na slici, provukla sam zlatni, sjajni konac, a recept je lep, tj. keks je lep i nije skup.

      Избриши
  16. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  17. Hej, hej! Hvala ti na nagradi, divna si! :) Mnogo mi se dopada ona šolja sa Sneškom, a i kolačići deluju njami, posebno onako aeanžirani u limene retro kutije! Srećna Nova 2013. i želim ti još puno slobodnog vremena kako bi mogla da se baviš kreativnim stvarima! Ljubac! :*

    ОдговориИзбриши
  18. Stolnjak mi je naj! Neočekivano ružičasta za snježne detalje, sviđa mi se! Naj lovely mi je tvoj otvoreni, iskreni i potpuno otkrivajući pristup, živjela ti meni! :D I kako je to Sonaj lijepo rekla, uvijek otkrijemo nešto po čemu smo slični,pa se eto, potpisujem kod br. 5 ;).. Veselim se unaprijed s tobom danu kad će nam se to dogoditi :D :D :D Sretna ti Nova 2013.!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, draga, najlepše na ovim rečima i lepim željama.

      To sam ja, sa svojim vrlinama, manama i svim ostalim sitnicama koje me čine takvom kakva jesam. Niko nije savršen, ali smo si, ipak, jedinstveni i posebni.

      I ja se radujem danu iz stavke br.5, a do tada, želim ti sve naj, naj, najbolje.

      Избриши