уторак, 12. март 2013.

PA ŠTA?

Englezi kažu da ne treba plakati nad prolivenim mlekom, a naša verzija bi bila PA ŠTA? Kad kažem naša, mislim na kreativce.  Slažete se, zar ne?



Razbilo se ogledalo! PA ŠTA? Ne plači nad razbijenim ogledalom, nego na njegovo mesto zalepi čvrstu tapetu, preko nje neuspelu verziju Kameje. Da se ne bi video polomljen vrat, zalepi mašnu. Okolo perlice, naravno dekupaž pre svega toga i to je to. Kao novo! Unikatno, jedinstveno!


Ako su se ukrasne sveće oštetile, pa vam zbog toga ne izgledaju baš lepo, nema problema. Opet zavirite u kutije i kese, izvucite sve što stoji godinama, kao što je meni stajala ova mrežasta čarapa i samo napred! I one će biti kao nove!

Šta? Satovima nema spasa? Ma, ko to kaže? PA ŠTA ako ne mogu da se poprave? Uvek postoji način da ih pretvorite u narukvice. Boje, salveta, štras, šta god vam padne na pamet. Mogu vam reći da zaista lepo stoje i kao narukvice, izledaju neobično. Danas sam pitala svakoga ko je došao da li mu se sviđa i svi su odgovorili potvrdno.



Kod ogledala treba da dodam još neki detalj, da završim ono što sam naknadno dodala i nakon toga može da prođe i kao devojačka sprema. Može mlada da ga ponese sa sobom. Ako se na to odluči, evo i gift kartica, da lepo napiše šta je za koga. Kad je bal nek` je bal!

38 коментара:

  1. Odlično se snalaziš kad treba nešto popraviti, reciklirati, ukrasiti. Kartice su graciozne, uljepšaće svaki poklon.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, improvizovati nešto ili zamaskirati, popraiti, kako god, za mene je izazov.

      Избриши
  2. ...pa nek bude i maskenbal !!! :))) Sjajno napisan post koji mi je u ovo kišno popodne baš " dobro legao". Odlične ideje !!!

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala ti Barbara, drago mi je da sam te oraspoložila.

    Neka bude i maskenbal a neka bude i sa muzikom, kako god, samo neka je veselo!

    ОдговориИзбриши
  4. e to je kreativnost:) meni je puno draže stvoriti nešto iz tako reći ničega nego potrošiti hrpu love u nekom hobby shopu tako da samo naprijed:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno, volim ovim da se bavim, to mi je odmor i ispunjava me, a mnogo mi je draže da ljudima pokažem da ne treba da brinu i da se sve može popraviti. Mislim na ljude koji su opsednuti materijalnim stvarima, skupim, markiranim...
      Hvala na podršci.

      Избриши
    2. Draga Nataša ti si najbolji dokaz jednog pravog kreativca,napraviti iz ničega nešto je veliko,to je uvijek i moj moto..svaka čast,ovo je za svako divljenje:)

      Избриши
    3. Hvala ti draga moja, ovo su velike reči. Ne mislim da stvaram nešto baš veliko, ali stvaram sa zadovoljstvom.

      Избриши
  5. odlični radovi, ti si prepuna ideja i energije.
    Bravo!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jesam, Neno, na nedostatak toga se ne mogu požaliti, a kad je energija u pitanju, muči me višak.

      Избриши
  6. Divnoooo! Ova kutijica mi je savrsena.Podsetila si me malo na mene hmmmm...od ovoga mi moglo da bude ovo....hihihhi!!! Super je,svaka cast.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti. Kod mene uek može da bude nešto od nečega, to mi je izazov, a svi kreativci razmišljaju tako i to je ono što nas čini drugačijima.

      Избриши
  7. Sve se može popraviti.... i još bolje izgledati nego prije :) Odlično!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno. Sve može da se popraviti i zato se ne treba opterećivati. Ako se slomilo, pokvarilo PA ŠTA?

      Избриши
  8. Анониман12. март 2013. 21:41

    Vrednica.Kutija mi je izgleda baš kao da je trebala bit takva. Inače volim salvet tehniku, a ti si sve lepo odradila.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako voliš dekupaž-samo napred! Nije teško a može se svašta uraditi na taj način. Ispod ove Kameje od gipsa bilo je ogledalo i lepo je izgledalo, ali eto, desi se da pukne.

      Избриши
  9. Анониман12. март 2013. 23:07

    Que divina artesanía, un placer pasar por tu sitio Iskrca!
    Te dejo un fuerte abrazo.

    ОдговориИзбриши
  10. Ti si umjetnica snalažljivosti i improvizacije, i još ti uspije sve lijepo posložiti da je i oku ugodno, svaka čast! Ja bi bila strašno vesela kad bi barem dio današnjih materijalista opsjednutih perfekcijom razmišljali na sličan način, svima nama kreativcima bi išlo bolje...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno, ne samo zbog nas, nego generalno. Sve bi bilo bolje.

      Hvala ti na lepom komentaru.

      Избриши
  11. I meni je posebna poslastica kad dohvatim nešto što je oštećeno ili neupotrebljivo pa se poigrati... a ti si ovo baš dobro napravila, ne znam što bih posebno izdvojila... bravo za improvizaciju i ideje:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. Snalazim se, kao što kažete, kad je u pitanju improvizacija. To mi je poseban izazov, a povrh svega, volim da budem u pravu. Znaš o čemu pričam. O onome kad kažu da nema šanse da od te oštećene stvari bude nešto.

      Избриши
  12. Bas si veselo raspolozena, a REMAKE je uvek izazov. Super je

    ОдговориИзбриши
  13. Joj što je sve ovo slatko. Mašta ti uopšte ne nedostaje. Ogledalo, tj. bivše ogledalo je ispalo fenomenalno :)

    Takođe bih htela da ti zahvalim na podršci u vezi sa mojim problemom. Da mi nije bilo svih vas, ne znam šta bih :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Iako se ne poznajemo lično, ipak se dovoljno znamo i može da se proceni kakav je ko. Tvoji radovi, sami po sebi, nisu tema koja bi se uklopila u pomenuti sajt, niti bi nekome, kao što si ti, palo na pamet da poleda takav sajt. To se prosto zna! Tako da to što smo te podržali, je sasim logično. Volimo tvoj rad, pratimo blog a to što se tebi desilo, može se desiti svakome, a to nije razlog da se blog ugasi.

      Hvala ti na komentaru, drago mi je da ti se sviđa.

      Избриши
    2. U pravu si, ne treba nikad brzati sa odlukama. Meni se dešava da ponekad budem plahovita i da donosim odluke naprečac, bez prethodne analize i udubljivanja, što je jako loše. Ostaje mi nada da će vreme i iskustvo učiniti svoje, tj. da ću jednog dana sazreti i odrasti. A imam jako lep primer pred sobom. Moja mama je pojam smirenosti i staloženosti. Volela bih da imam bar delić njenog karaktera :)

      Избриши
    3. Neke stvari dolaze sa godinama, a neke umeju da budu takve da izlude čoveka, koliko god da je smiren. Jedna od njih je i to što se tebi desilo. Potpuno te razumem. I ja bih isto reagovala. Ali zato su prijatelji tu da ti ukažu i na greške i da te podrže, ohrabre, a i kritikuju kad za to bude potrebe.

      Избриши
    4. Nataša, samo sam želela da ti javim da sam od sada na novoj URL adresi
      http://kajin-blog.blogspot.com/
      i sa novim nazivom bloga - Kaja's Blog
      Da ne bi bilo zabune :)

      Pozdrav

      Избриши
  14. Ma sve treba iskoristiti... Meni su najlepši ti radovi koji su nastali od "ničega"! Super je sve, ogledalo bih posebni izdvojila! :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti. Priča o dečaku koji od ničega napravi nešto je jako inspirativna.

      Deda mu poklanja praznu svesku, a dečak rešava da od ničega napravi nešto, i počinje da piše priče... Znači, uvek je moguće samo treba raditi na tome i razmišljati na taj način.

      Избриши
  15. Querida amiga! Quanto tempo!... Como estás? Muito obrigada pelo carinho! Perdão pela ausência.... Estive afastada do blog por motivos/problemas pessoais (falecimento de minha mãe) e estou retornando esta semana.... Tem post novo!
    Um abençoado fim de semana!
    Abraço carinhoso!
    Elaine Averbuch Neves
    http://elaine-dedentroprafora.blogspot.com.br/

    ОдговориИзбриши
  16. Koliko puta na početku krš i lom izgleda beznandno,a na kraju ispadne neočekivano inspirativno.A baš takvi radovi su posebni,upravo kao i ovaj tvoj!Bravo i još bih nadodala "samo plivaj,plivaj,plivaj... "

    ОдговориИзбриши