понедељак, 15. април 2013.

Romantično, je l` da?

 Znam da sa nestrpljenje očekujete izveštaj sa Sajma. Biće, naravno, samo treba da sredim slike pre toga i da sutra položim ispite. Zapravo, nema to veze sa ispitima, jer iako ne položim, svakako ću pisati o Sajmu, samo sam htela reći da nisam sredila slike, jer treba da učim.  A i blog nagrada je stigla pre, i to sa nekoliko blogova, koje svakako treba da pogleda svako ko to još nije uradio, a to su: CARPE DIEM, MAKART, KAJA`S BLOG, MESEČEV IZVOR, DIJA HOBBY. Nadam se da nisam nikog zaboravila. Ako jesam, slobodno me kritikujte i to odmah, bez odlaganja! 

Hvala drage moje! Volim vaše blogove. Svaki je poseban na svoj način, zanimljiv, a vi ste mi jako talentovane, kreativne, od svake se može mnogo naučiti i pravo je zadovoljstvo poznavati vas, makar i ovako.
Nagradu treba proslediti na deset blogova. Mislim da je svi podjednako zaslužuju, ali i taj, teži, deo zadatka ću obaviti. Dakle, nagrada ide: Tatjani, Neni, Goci, Marieti, Marseli, Edi, Sanji, Sandri, Nataši i gospodinu Masteru. njega ne mogu da izostavim nikako, jer su njegov blog  i fb stranica puni korisnih informacija.


I da vas upoznam sa Vrnjačkom Banjom, malim mestom koje zovu KRALJICA BANJSKOG TURIZMA. Definitivno opravdava svoju titulu!

Most ljubavi je samo jedan detalj iz tog, meni lično, veoma dragog mesta. Dobro, imam ja svoje mladalačke uspomene vezane za Banju, ali o tome drugi put.
Mesto je malo, ali je jako lepo. Nekako je, tako blizu a tako daleko, jer se tu osećate izolovano od svega što vam smeta, kao da ste sami na svetu iako je puno ljudi. Deluje, nekako, smireno, relaksirajuće...


I, da se vratim na priču o mostu ljubavi, gde parovi koji dođu u Banju, ne propuste da svoju ljubav ovde i "zaključaju", kao što to radi ovaj par, koji sam slikala u prolazu. Možda sam bila indiskretna, ali bili su mi toliko slatki i sve mi je delovalo tako romantično, da sam, prosto, morala to da uradim. Toliko su bili zaneti zaključavanjem da me nisu ni primetili.


Nakon što je katanac sa njihovim imenima postao deo ljubavnih priča sa raznih strana, poljubili su se i bacili ključeve u reku, a ja, opet, nisam odolela da ne slikam i taj poljubac.



Sam ritual ima simboliku, ali ono što je meni u celoj toj priči najlepše, jeste snaga i vera svojstvena ljubavi, koja, uprkos svemu, postoji, koja nas sve nadživljava i koja je, definitivno, nešto što svemu može da udahne život i da sve oplemeni. Treba joj se, samo, prepustiti i dozvoliti da nas vodi.

Ako tako radimo, nećemo pogrešiti. Bar ja mislim, a vi?  Koja je najluđa stvar koju ste uradili iz ljubavi? Najsimpatičnija? Neobična, možda?  Koliko vas ove slike vraćaju u mladost? Da li verujete u rituale poput ovog?







21 коментар:

  1. Fotografije su baš romantične idu uz ovo prolećno vreme. Nadam se da si se dobro zabavila na sajmu i naravno držimo ti palčeve da položiš ispit. Znamo da nas nećeš zaboraviti. Šaljemo ti veliku podršku i pozdrave.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Rado. Verujem da me podržavate i to od srca!

      Dobro sam se zabavila, videla mnogo lepih radova, slikala... Setila sam se svake blogerke kad god sam videla neki rad, jer je bilo za svakog po nešto.

      Избриши
  2. Romantic and powerful post, simply beautiful.
    Rosehugs..

    ОдговориИзбриши
  3. Baš su slatki, mladi i zaljubljeni, vratila si nas u mladost i neke lijepe uspomene sa ovim postom !

    ОдговориИзбриши
  4. Prelepo, divan tekst.
    Fotografije su odlične.

    ОдговориИзбриши
  5. ma, oborit ćeš ti te ispite! ne sumnjam uopće ;P

    da nije ljubavi, da nije ljubavi,
    da nije ljubavi - ne bi svita bilo!
    ni mene ni tebe, ni mene ni tebe,
    ni mene ni tebe, moja bajna vilo!

    najsimpatičnije što sam zbog ljubavi napravila je to što smo sutradan počeli živjeti zajedno, najluđe (vezano za istog :) je udati se u roku od mjesec dana, hmmm, trebaš još? ;)

    ОдговориИзбриши
  6. Preciosas fotografías, y felicitaciones por la mención!
    un placer pasar por tu sitio, te dejo un fuerte abrazo!

    ....*☆.¸.☆*'
    ....*☆.@@ ☆*'
    .*☆.@@@@☆*'
    ....@@@@@@
    ...☆*@@@@`*☆.¸¸
    .......\\\||///.
    ........\\||//.
    .........ƸӜƷ.
    ..........\|/..♥
    ...........V....

    ОдговориИзбриши
  7. Držim fige za ispite,znam da ćeš to srediti bez problema...ali ovaj post,romantika,mladi zaljubljeni par,katanci i puse,ma divota je..baš slatko:))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, nadam se da ću srediti to sa ispitom, da bih na miru otišla na sladoled ili picu sa kolegama, a što se mladih tiče ja sam uvek na njihovoj strani i strani romantike i ljubavi.

      Избриши
  8. Odlican post i bas mi je ddrago sto si ga posvetila Vrnjackoj banji jer se meni mnogo dopala, bili smo i na tom mostu i prosetali po onom divnom parku u centru i mogu ti reci, u Beogradu nema tako sredjenog parka i takve divote, cini mi se. Da ne pricam kakav mir, mirisi i spokojstvo se oseca u jednom takvom mestu. Divno. A koja Natasa je dobila nagradu? Jesam to ja, hi hi ili nisam? Trebalo bi da linkujes imena za njihove blogove da bi ljudi znali jesu li to oni i da bi mogli da posete te blogove..pozzz kisss

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni se Banja dopada, a što se tiče nagrade, u pravu si. Treba da linkujem, a pomenuta Nataša si TI, naravno.

      Избриши
  9. Dearest Natasha,
    Thanks for passing on this blog award!
    You will have to wait some time for me to announce it on my blog... but I will; PROMISE!
    The lock thing is similar to the one in Paris. For those that do believe in it; fine.
    Wishing you a happy spring and stay well.
    Hugs,
    Mariette

    ОдговориИзбриши
  10. Dearest Natasha,
    Today I did post about your blog award: http://networkedblogs.com/KYB1Z
    Again, thank you so much!
    Have a great week.
    Hugs,
    Mariette

    ОдговориИзбриши