четвртак, 17. јануар 2013.

Ovih dana...

Ovih dana, koliko me nije bilo na blogu, svašta se dešavalo. Na sve strane! Naravno, lepe stvari. A one što su bile manje lepe, nisu strašne. Prolaze.

Pre nego što vam kažem se što sam htela, da pokažem radove od prošlog leta, kad sam vežbala OSP tehniku, od koje NE ODUSTAJEM, jer mi se mnogo sviđa. To što trenutno ne vežbam, nema veze, nadoknadiću.
Ovi cvetići na drugoj slici, prilikom uramljivanja su "uveli". Slomilo se staklo. Bože moj, idemo dalje, ima još stakla! Pa je tako nastala ova druga slika, de mi potezi sa vazom nisu baš najbolje išli, pa sam umesto vaze napravila čizmicu. Zapravo, u lavi mi je bila "cipelica skitalica", ali eto... Evoluirala cipelica, pa postala čizmica. Prepoznajete gužvane papire i zlatni sprej, moju prošlogodišnju opsednutost.






A ove godine, pokloni, pokloni, pokloni... Najpre od Danijele, sa bloga UNIKATEA, ovaj prelepi heklani komplet! Nemam reči koliko mi se sviđa i koliko me je iznenadila svojim gestom! Hvala ti Danijela!

 A onda, čestitka i poklon od Goce iz Danske, sa bloga KUHINJSKE PRIČE. Zeleno bela zvezda je ručni rad njene koleginice, a pošto svi znate koliko volim da recikliram i koliko mislim da je važno da čuvamo okolinu, ova torba je poklon koji će mi se, svi znate, sigurno svideti. Hvala Goco, obradovala si me!


A moja FB prijatljica, Nađa iz Bosne mi je poslala čestitke a slagalica je, ustvari, čestitka za rođendan mojoj ćerki. Htela sam da vam ispričam i priču koja dokazuje da je svet mali i da čovek uvek treba da vodi računa o svojim postupcima i da se trudi da bude čovek, jer NIKAD SE NE ZNA... Ali, STVARNO se ne zna...

Naime, kad sam prihvatila Nađin poziv za prijateljstvo na FB i pogledala njen profil, videla sam da je učiteljica, da radi i živi u Bosni, a dublju komunikaciju smo počele oko kreativnog rada. Zapravo, mene je interesovalo kako tamo funkcioniše školstvo, šta uče, imaju li neka iskustva koja se mogu primeniti kod nas... I dok sam pričala sa Mikom, učiteljicom u našoj školi, padne mi na pamet da je pitam iz kog mesta u Bosni je došla. Na dalje, pretpostavljate...
I kaže meni Nađa da učiteljicu Miku i njenog muža, proesora istorije, svi znaju. I to ne bilo kako, već kao dobre i poštene ljude, a profesora kao strogog ali pravednog čoveka. Nađa, čak, živi u zgradi u kojoj su o ni nekada živeli. Imaju i zajedničke prijatelje, a njih dve su sada u kontaktu. Ne moram da vam kažem da smo se svi rasplakali, zar ne?


I ovih dana još, pošto sam morala da ležim jer sam bila bolesna, svašta mi je padalo na pamet. Ideja i planova uvek imam, sve šašavije od šašavijeg, ali to sam ja. O tome ću drugi put, nego, čisto da vas pripremim, da ne padnete u nesvest kad budete pročitali šta  sad imam na umu.

36 коментара:

  1. jako lijepi radovi i odlične si poklone dobila..baš sam se sva naježila čitajući o učiteljici i baš istina je kako je ustvari svijet mali, jako sam sretna zbog tebe što ste se povezale ovako virtualno a u budućnosti tko zna što nam ona sprema i donosi te kakva nas poznanstva još čekaju..
    Sve naravno ima dobre i loše strane ali okrećemo se više dobrima, jer sve dobro briše ono loše..
    Nadam se da si ozdravila da nam pokažeš te nove ideje :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ozdravila sam, ne potpuno, ali dobro je. Bar mogu da se krećem.

      Život je nepredvidiv i zaista jedno veliko čudo. Priču sam iznela ukratko, ali veruj mi, meni su neke stvari i reči jako dirljive. Teško je kad nede provedeš pola života, a onda sve to stane u jednu kesu sa kojom ideš negde... Ali, kad sam čula da su prijatelji našli jedni druge, sa različitih strana sveta, i kad je učiteljica rekla da je onda shvatila da nije sve uzalud,jer joj je ostalo najveće bogatstvo, nisam mogla da se ne zamislim...

      Избриши
  2. Lijepi su ti OSP radovi, samo tako nastavi :)) I pokloni su divni! Ozdravi što prije :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, bolje mi je, već. I pokloni jesu divni, a još me više raduju takvi gestovi.

      Избриши
  3. ..ja sad ne mogu dočekati te tvoje nove ideje.... :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dočekaćeš, bez brige. Zapravo, šašave su ovako, u glavi, a ako se realizuju izgledaće normalno. Valjda.

      Избриши
  4. Lepi radovi i divni pokloni. Želim ti da brzo ozdraviš, pa da vidimo te šašave ideje. :)
    Veliki pozz!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na lepim željama, već mi je bolje. A pošto sam morala da ležim, logično da mi je svašta padalo na pamet. U svakom slučaju, podeliću sa vama.

      Избриши
  5. Krasni su mi ovi tvoji radovi,vjeruj mi da mi je čizmica tako efektna,pokloni uvijek izmame posebne emocije,a svijet je stvarno mali vezano uz učiteljicu,baš me dirnulo:)
    Najbitnije je da si ti dobro,pa sada polako i budi vrijedna!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti se sviđaju radovi. Nije loše, ali nije ni dobro. Treba vežbati, naravno.

      Ja sam ovu priču iznela ukratko i koliko je lepa, toliko je i dirljiva. Jako je lepo i velika je stvar da te se neko seća po dobru. Meni je to najvažnije u životu. Učiteljicu su zvali bivši đaci iz Bosne jer im je ostala u sećanju u kakvom i treba da bude svaka učiteljica. Onom najlepšem.

      Избриши
  6. I ja sam išla na tečajeve 0SP-a al nikako da krenem uvježbavati tehniku, a tako je zanimljiva . Nadam se da ću i ja uskoro moći staviti koji rad na blog!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bilo bi mi drago da vidim tvoje osp radove, ali ja nisam išla na kurs, niti na bilo kakvu radionicu, neo sam gledala kako to drugi rade. Mnogo mi se sviđa i volela bih da imam radionicu gde bih to naučila.

      Избриши
  7. Da,covek se uvek iznova zaprepasti kada shvati koliko je zapravo svet mali.Odlicni su ti pokloni:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. Svet može biti i veliki i mali, ali je češće mali. Nikad se ne zna gde koga možeš sresti.

      Избриши
  8. Ne znam koja je ovo tehnika, ali mnogo lepo izgleda. Ovo je pravo cveće, zar ne?
    Da, život je, zaista, čudesan i nepredvidiv. Jednog dana je sve divno i sigurno, a sutradan se raspadne, a da ljudi pojma nemaju - zašto, da bi se na kraju opet desile neke lepe stvari. I tako u krug. Sve je jedan beskonačni ciklus. I u pravu si kad kažeš da čovek treba da vodi računa o svojim postupcima. A ja dodajem da čak i misao svoju lošu treba da obuzda, jer i ona može da naruši poredak u kosmosu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Upravo tako. Ako ne vladamo sobom, kako ćemo vladati drugim stvarima i situacijama?

      A što se tiće moje OSP tehnike, hvala ti na ohrabrenju, ali to nije pravo cveće. To je tehnika crtanja u jednom potezu one stroke painting. Ustvari, pogledaj po netu, ti ćeš to shvatiti bez problema i da me naučiš.

      Избриши
  9. Joj koji lijepi pokloni! A OSP ti ide odlično, meni se to čini jeko komplicirana tehnika, ali ja nemam baš nikakvog dara za crtanje...Baš sam jučer pročitala kako je zdrav med sa đumbirom, tako da sa to jedem, hm, zašto to sad pišem, vjerojatno sam htjela napisati da je dobar i za prehlade:)) Ali ti vjerojatno imaš već koji dobar domaći recept za to:) Ozdravi brzo pa da vidimo što ti se to mota po glavi:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pokoni su zaista lepi, a još je lepše ono što ti pokloni donose kao i motivi koji nas navode da poklanjamo.
      Ni ja nisam talenat za crtanje, ali verujem da se neke stvari mogu nadoknaditi radom uz malo talenta, kao što se i veliki talenat može upropastiti ako se ne razvija.

      Što se prirodnih receptura tiče, imam ih mnogo, jer sam jedno vreme bila u tom fazonu, ali nekad je potrebna hemija da bi se nešto izlečilo.
      Hvala ti, meni je već bolje, produžena je terapija, pa videćemo na kraju nedelje rezultate.

      Избриши
  10. I moja je želja jednom naučiti OSP jer me jednostavno obara s nogu..Probala jednom i odustala ( za sada)..Divne si poklone dobila..A svijet je doista mali:)

    ОдговориИзбриши
  11. Drago mi je da ste ozdravili, nestrpljivo cekam vaš novi post. A čizmica mi je baš slatka. Veliki pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pozdrav i tebi. Meni je drago da si nam se pridružila. Dobro došla.
      Takođe mi je drago što ti se sviđa čizmica i hvala na lepim željama.

      Избриши
  12. schöner Bericht und alles sehr schöne Arbeiten. Liebe Grüsse, Dietmut

    ОдговориИзбриши
  13. Kao prvo,nadam se da si ozdravila i POTPUNO se izlečila da bi krenula u realizaciju novih planova i ideja.
    Zatim,primećujem da ti ove tehnike prilično dobro idu.Cvetići na drugoj slici su po mom ukusu,rado bih ih uramila:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam koliko je dobro. Za početak, verovatno jeste, ali ono što ja želim da postignem, zahteva još rada, vežbe i pomoć stručnjaka.
      Ako ti se cvetići dopadaju, rado ću ti ih uraditi i pokloniti.

      Избриши
  14. Ovo si ona prava ti...tako jedinstvena kao i tvoji radovi, i ti si unikat među ženama i biser među prijateljima.
    Sjajne si priče ispričala,slike su prelepe, ne odustaj, biće još bolje, a poklone, poklone si zaslužila, jer i ti daruješ i sebe i svoj svet.
    Kiss!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti na ovim rečima. Trudim se da budem dobar prijatelj. Ustvari, ponašam se u skladu sa svojim shvatanjem prijateljstva, a generalno, volim ljude, volim društvo i ne mogu da funkcionišem kao vuk samotnjak.
      Svet je lepo mesto. Ume da bude i manje lepo, ali to je život. Sve dok nema neke velike nesreće i nevolje, sve je u redu, može se ublažiti i podneti, jer postoji nada da će biti bolje.

      Избриши
  15. Great post, I also was gone for a while from blogging.

    http://myfashionfoodstyle.blogspot.co.il/

    ОдговориИзбриши
  16. Slikice su super, a staklo ćeš zamijeniti. Čestitam ti na prekrasnim poklonima i da svijet je zaista mali
    pozz

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala što deliš moju radost u vezi poklona, a staklo sam zamenila, tj. uradila sam drugu sliku. Sve je rađeno direktno na staklu, tako da je prva slika završila u kontejneru. Nije joj bilo spasa.

      Избриши
  17. opet ja, svrati na moj blog imaš nagradicu :D

    ОдговориИзбриши
  18. divne stvari! i ja isto volim reciklirati, tako i dobivam većinu ideja- ne želim nešto baciti, već to popravim i preoblikujem.

    ОдговориИзбриши
  19. Ceka te jedna nagradica na mom blogu.:)

    ОдговориИзбриши