уторак, 26. мај 2015.

Romantične sitnice

      Ovo proleće je baš kišno. Ne volim tamne oblake, ali činjenica da se sunce krije iza njih, menja stvari. Mada, i kiša može da bude romantična i da se, dok pada, naiđe na nešto lepo u šetnji, kao što su ove ruže, specifične boje i mirisa.

   


     Volim nežne, romantične detalje oko mene, a proleće je stvoreno za to. A i kišni dan... još jedan u nizu. Za ove sveće je potrebno svega nekoliko minuta i vrlo malo materijala. Dakle, tri najobičnije sveće, malo lepka i šljokice,




 a ako se lepo upakuje, možete i obradovati nekog ovim malim romantičnim detaljem, uz čiju blagu svetlost sve može izgledati drugačije, lepše...

     Na kraju krajeva, kišni dan može ulepšati i kafa uz parče torte napravljene od jagoda iz sopstvene bašte,


romantična pesma uz koju možete zaplesati ili jednostavno je slušati i prepustiti se sanjarenju, sami, ili u zagrljaju drage osobe. 

Kako vam drago, pustite mašti na volju i ulepšajte sebi svaki trenutak. U inat kiši!


16 коментара:

  1. Ja volim kišu i nekad mi baš prija. A ove svećice su sad preslatke. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Jako mi se dopada ova ruža. Mislim da nikad do sada nisam videla ružu takve boje. Čak mi se na trenutak učinilo da je božur :)
    Priroda je toliko lepa ove godine, da mi čak ni kiša ne smeta. Ali, naravno, uz tortu sa jagodama sve izgleda još lepše.
    Lepa ti je ideja za svećice, čisto da se upotpuni atmosfera :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ruža je po svemu specifična. Imali smo je u dvorištu kad sam bila mala, ali je vremenom nestala. Baka koja je živel au ovoj kući, uzela ju je od nas i evo, tu još cveta. Inače, nema je niko više, bar ne ovde niu okolini. Miris joj je lep, jak, a boja nesvakidašnja.

      Избриши
  3. Divna boja ruze, a ideja sa svjecicama mi se jako dopada. Sto se kise tice, ista situacija, pada svaki drugi dan.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, Goco, boja je specifična, prelepa, a što se sveća tiče, za ideju je potrebno malo i vremena i materijala, a mogućnosti su velike, jer šljokica ima u raznim bojama i lako je uklopiti svuda ili uoptrebiti kao detalj u određenoj boji.

      Избриши
  4. Draga moja, ti zaista umeš da zapaziš lepe stvari i da to lepo opišeš.
    Mislim da je ruža srarinska, bez kalemljenja, da se od te ruže može kuvati slatko od ruža i praviti sok. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Neno za ovo o zapažanju i opisivanju. Lepota je svuda oko nas, a za ružu si lepo zapazila. Da, to je ona nekalemljenja i prava za slatko i sok.

      Избриши
  5. I gde je moj komentar? Opet je nestao u magli. Dakle, ovaj ti je post presladak i romantican. Mislim da je tebe uhvatilo takvo raspolozenje, verovatno. Pa, prolece je.

    ОдговориИзбриши
  6. Imam u vrtu jednu ruzu te boje, ali pokusaji presadivanja nisu uspjeli...jajo mi je zanimljiva ta boja, a i miris je poseban.

    Svijecice si divno ukrasila, a kad se lijepo upakiraju, stvarno su izvrstan poklon.

    Torta od domacih jagoda...njam, njam.

    Hvala ti na divnom komentaru.

    ОдговориИзбриши
  7. Dearest Nataša,
    We have been praying for rain here as we need it so badly, got only one shower last night. And a few states to the west they have floods from too much rain...
    Love your words about creating things for romantic times; even during the rain.
    Hugs,
    Mariette

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Rain-sun-rain... It is life, we can not change it, but we can make our rain days nicely. Sunny is near...

      Избриши
  8. slažem se s tvojim komentarom...i kišni dani mogu biti lijepi ako pronađemo nešto posebno u njima, a često baš zbog kiše više cijenimo sunce i onda nam se čini da se cijeli svijet promijenuo kada nas sunce obasja...a da ne kažemo ništa o tome kakva se umjetnost može kriti u kapi kiše....

    Slažem se s onime što si rekla da je umjetnost stvaranje u kojeg i sebe unosimo..to je sigurno tako, pa i svaka kreativna aktivnost ima u sebi nešto našega, pa čak i odjeća koju biramo svaki dan govori nešto o nama.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izvesno je, sve što si rekla, samo treba prepoznati, videti i osetiti...

      Избриши
  9. Uz mirisnu ružu, kaficu, tortu i muziku, podnošljiva je i kiša!

    ОдговориИзбриши