уторак, 8. септембар 2015.

Kad princeze porastu

Rešavam jutros da se bacim u akciju i da, od sinoć, pripremljenih materijala sašijem, konačno, ono što sam planirala, kad zazvoni telefon. Poštar zove. Moj školski drug, inače, ali toliko sam prehlađena da nisam shvatila njegovu šalu: "Nataša, čika poštar ovde", nego sam mrtva ozbiljna rekla: "Izvolite". 
Obavestio me je da mi je stigla knjiga. A kad sam otvorila paket koji je Kaja poslala, videla sam o kojoj knjizi se radi, a šta je još bilo u paketu i za koga je, nije teško pogoditi. I izmamile su osmeh na licu budućeg umetnika i zato će biti odmah upotrebljene, ali prvo da se dobro uvežba, jer, kaže, neće da troši boje bezveze. 


Ilustracije su jako, jako lepe, a par njih ću podeliti sa vama.Meni lično, najviše se sviđa ova poslednja.





Princeze, omiljeni likovi devojčica. Iako internetom kruže priče o tome kako zaglupljujemo decu princezama i ostalim proizvodima namenjenim specijalno tome, ne odustajem od toga da su one deo odrastanja svake devojčice. Lično, ne vidim ništa loše u tome, a zaglupljivati se možemo bilo čime, ne samo princezama.

Ovaj pokrivač je bio deo Deda Mrazovog poklona jedne godine, pored posteljine sa istim motivom, ali princeze više nisu aktuelne, pa smo skupili gomilu "princeza" stvari kojima će se jedna Lena, baš, obradovati, a pokrivač sam rešila da prepravim.


Vrlo jednostavno! Letos sam kupila gomile ostataka, jako lepih, pamučnih materijala. Za male pare, razume se. Između ostalih, i ovaj sa printom. Pošto ga nije bilo dovoljno, nastavila sam ovim jednobojnim, bež materijalom koji se lepo uklopio.


I da ne bude da samo ja krivim štep, ivice, evo, uverite se da je ova strana pokrivača bila krivo skrojena. Problem rešen makazama!


A opet od onoga što je ostalo, skrojila sam ovaj jastuk i detalj na njemu. Ostalo je još samo da se sve lepo postavi na svoje mesto.


U međuvremenu, moje dete je počelo da bloguje, da dizajnira sve i svašta. Želi, kaže, da samostalno gradi karijeru, a ne da joj ja pomažem, tako da znate: Ako naiđete na blog Fancy tips, nemojte da ga gledate! Eto, neću da joj pomažem, a ako se sretnemo tamo, nemojte reći da me znate, kako bi dete moglo neometano da gradi blog karijeru.

Do sledećeg posta, nakoji nećete dugo čekati, šaljem vam veliki pozdrav. I naravno, čitajte me na Konkretno.

11 коментара:

  1. Dearest Nataša,
    You are always full of great ideas and it is a blessing if you can create your own things.
    Sending you hugs from a now very pleasant Georgia, the extreme summer heat has gone.
    Mariette

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thanks dear! Groetjes voor jou, ook.
      We have a rain, too days, jet. I am waiting for a sunny wearher.

      Избриши
  2. Čestitke na početku jedne divne karijere! Želim joj puno uspeha u blogovanju i da od toga zaista napravi karijeru. P.S. Ništa ne smeta što je malo krivo, super je!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Problem rešen makazama. Bar se tavki problemi lako rešavaju.

      Nadam se da će napraviti karijeru, na bilo kom polju i kad gledam vašu decu, želim da se ugleda na njih. Zaista su pozitivan primer.

      Избриши
  3. Fensi tips, znači.. da znam ;) Uvek mI proradi želja za šivenjem kad vidim kako to neki čas posla završavaju. Jastuče- lutka!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Onda, u akciju! Šivenje!

      Spremam još jastučića i raznih sitnica. ovo me zaista opušta, bilo koja vrsta kreativnog rada.

      Избриши
  4. Gavran mi je jedna od omiljenih pjesama, a i ilustracije su jako lijepe. Vidim tu i neku knjigu ili uputstva o akrilnim bojama...i ja nekada s njima slikam. Ja isto nemam ništa protiv princeza, ima i lijepih crtića s njima i o njima.

    sviđa mi se jastuk koji si ušila...i sretno kćerki s bloganjem.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga. Ilustracije su vrhunske, zaista.

      Nemam ništa protiv bilo čega što je normalno i umereno. U svakom slučaju, princeze su mi bolje od robota i ostalih nakaza. Zavisi sa koje strane se nešto gleda i kako se to prihvata.

      Reaguju na princeze, a niko nije odreagovao na crtani film "Dr. Džekil", koji, baš, nije za decu.

      Избриши
  5. Ipak sam pogledala :) Super ideja da svu svoju kreativnost podijeli s drugima. Sve najbolje joj zelim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Goco. Kako drugačije da vam kažem da pogledate, a da ne prekršim naređenje?

      Избриши
  6. Nataša, nisam baš aktivna na blogovima, pa nisam odmah primetila da si se vratila na blog.
    Naravno, kao i uvek, kod tebe uvek nešto lepo. Radujem se sa tobom tako divnom poklonu.
    Takođe mi se dopada sve što si sašila.
    Ne pada mi na pamet da te poslušam, idem odmah da pogledam novi blog mlade i jedinstvene blogerke :)

    ОдговориИзбриши